Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κλιμακώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης.


Κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε βάρος της Λιβύης, συνιστά εκτόξευση πυραύλων Τομαχοκ. Δεν είναι σαφές ποιοι στόχοι επλήγησαν και πόσο σημαντικοί είναι για την αεράμυνα ή την κρατική διοίκηση της Λιβύης.   Εκτοξεύτηκαν  112 πύραυλοι τομαχοκ , από αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, που είχε αποπλεύσει χθες νωρίς το απόγευμα από τη Βάση της Σούδας,  και από βρετανική Φρεγάτα, που έπλεε βόρεια του κόλπου της Σύρτεως.
Οι Τόμαχοκ είναι ναυτικοί πύραυλοι Κρουζ εκτοξευόμενοι από πλοία και υποβρύχια. Το βεληνεκές τους ξεπερνά  και τα 2.000 χλμ.
Οι Τόμαχοκ πετάνε πολύ χαμηλά,  ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους,  για να μη γίνονται αντιληπτοί από τα εχθρικά ραντάρ. Φθάνουν στον στόχο τους καθοδηγούμενοι από   GPS και πλήττουν τον  προεπιλεγέντα στόχο με ακρίβεια σημείου.
                                               *
 Αν και η Γαλλία ήταν η χώρα που πρώτη ξεκίνησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης, χθες το απόγευμα, όταν 20 μαχητικά αεροσκάφη ΡΑΦΑΛ και ΜΙΡΑΖ -2000 βομβάρδισαν επίγειους στόχους , κοντά στη Βεγγάζη, το έσχατο προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, από χθες το βράδυ όμως, μετά  την εκτόξευση του πρώτου Πυραύλου ΤΟΜΑΧΟΚ, τα ηνία των στρατιωτικών επιχειρήσεων ανέλαβαν  οι αμερικανοί.  Συμμετέχουν ενεργά με στρατιωτικά μέσα,  οι ΗΠΑ, η Μ.Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Δανία, το Κατάρ και άλλες χώρες. Το ΝΑΤΟ αναμένεται σήμερα να προσδιορίσει σήμερα, ποιος θα είναι ο ρόλος του στις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης.              

                                      *
Ο στόχος, σε τακτικό και πολιτικό επίπεδο,  των επιτιθεμένων στρατιωτικών δυνάμεων    και των  πολιτικών ηγεσιών  που μετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος της Λιβύης είναι:
Να αποσυμπιέσουν αρχικά την Βεγγάζη από τον ασφυκτικό κλοιό των στρατευμάτων του Καντάφι. Διότι αν πέσει η Βεγγάζη, μετά τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.
Τα μαχητικά αφη της Δύσης πρώτα κτυπούν  τα αντιαεροπορικά, και τις αεροπορικές βάσεις της Λιβύης, ώστε να εξουδετερώσουν την αεροπορική ισχύ του Καντάφι και μετά άρματα μάχης του Στρατού της Λιβύης.  Ενώ οι πύραυλοι ΤΟΜΑΧΟΚ πλήττουν ζωτικούς στόχους για την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Στόχος η διοικητική κατάρρευση της κρατικής δομής της Λιβύης, που θα οδηγήσει τον Καντάφι στην παραίτηση, την ανατροπή και  την σύλληψη ή την εξόντωσή του. Αυτός είναι ο τελικός στόχος των επιτιθεμένων δυνάμεων, τουλάχιστον στην πρώτη φάση. Δεν γνωρίζω αν θα επιτευχθεί εύκολα αυτός ο στόχος ή αν ο Καντάφι αποδειχτεί σκληρός αντίπαλος.
Ωστόσο , παραμένει και αναζητάει απάντηση το ερώτημα, αν αρκούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί,  για να ανατραπεί το καθεστώς Καντάφι; Μήπως θα χρειαστεί κάτι περισσότερο. Ενίσχυση ίσως,  με στρατιωτικά μέσα  και με στρατιωτικούς συμβούλους τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, που αδυνατούν να συγκροτηθούν σε τακτικό στρατό και προς το παρόν αποτελούν εύκολο αντίπαλο των εμπειροπόλεμων μισθοφόρων του Καντάφι;

Και κάτι ακόμη: να υποθέσουμε ότι θα εξοντωθεί ο Καντάφι. Όλοι το ευχόμαστε. Γνωρίζουμε όμως ποιοι έρχονται; Ποια θα είναι η νέα εξουσία στην Λιβύη, υπέρ της οποίας καταστρέφεται η χώρα,  από τα βομβαρδιστικά αφη του Σαρκοζι, του Καμερον και του Ομπάμα;
Για ποιους γίνεται άραγε αυτός ο πόλεμος;

·        .   Πεδίο μάχης είναι πλέον η Μεσόγειος και τα δυτικά συμφέροντα θα κινδυνεύσουν, προειδοποίησε ο Καντάφι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, προσθέτοντας ότι θα οπλίσει το λαό για να υπερασπιστεί τη Λιβύη από την «αποικιοκρατική σταυροφορία» των Δυτικών. Είναι πιθανόν, ο απεχθής Δικτάτορας Καντάφι, να εμφανιστεί ως ο ηγέτης,  που ανθίσταται  στην επιδρομή των ευρωπαίων και αμερικανών σταυροφόρων εναντίον αραβο-μουσουλμανικού  κράτους. Και αυτή η προοπτική είναι προβληματική. Και αυτό διότι, είναι δυνατόν, να συσπειρώσει φανατικούς ισλαμιστές στο πλευρό του Καντάφι. Ευτυχώς,  που η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ είναι αντίπαλος του Καντάφι.

                               *
Ελληνική Συμμετοχή:  Πέρα από την επιβεβαιωμένη εμπλοκή της αεροναυτικής βάσης της Σούδας και του Ακτίου ,  επιβεβαιώθηκε ακόμη  και η χρήση της βάσης του Αράξου ως ορμητήριου  για τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη. Τα οκτώ βελγικά μαχητικά F-16 MLU που βρίσκονται στον Άραξο θα χρησιμοποιηθούν στις επιδρομές κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη.
Άραξος, Άκτιο και Σούδα , υποδέχονται μαχητικά αεροσκάφη των δυνάμεων που επιτίθενται στη Λιβύη. Ενώ υπάρχει ετοιμότητα  να συνεχίσουν να υποδέχονται αεροσκάφη, οι βάσεις του Καστελίου στη Κρήτη  και η Ανδραβίδα.
 Η εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης, τουλάχιστον σε αυτή  την πρώτη φάση, φαίνεται ότι είναι σημαντική.

Σχόλια

  1. « Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω και αν αργήσω δώσ’ τους κι αυτό, είναι τ’ αρχίδια μου τα δυο. Όπως στα λέω να τους τα γράψεις, όπως στα λέω να τους τα πεις, Καραϊσκάκης σεβνταλής, Καραϊσκάκης μπεσαλής ...»

    Άκου ρε γιε της καλογριάς,
    ο φίλος σου είμαι ο πανουργιάς
    και το δεξί σου χέρι
    κι εκείνος που καλύτερα
    απ’ ολουνούς σε ξέρει.
    Λένε πως παίζεις με χανουμάκια,
    με τουρκοπούλες και καλογριές
    και σ’ αραδιάζουνε βρισιές.
    Πως μπαινοβγαίνεις στους μαχαλάδες,
    με ντερβησάδες στήνεις χορό
    και με ρωτάν και τι να πω;
    Λένε πως έχεις αλισβερίσι,
    μ’ Αλή Πασάδες κάνεις χωριό
    και σε ρωτάω τι να τους πω.
    Πες τους ρε φίλε πανουργιά,
    (ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά,
    έχω και τουμπερλέκια
    κι όπως γουστάρω τα βαρώ
    και σπάω τα ζεμπερέκια.
    Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω
    και αν αργήσω δώσ’ τους κι αυτό,
    είναι τ’ αρχίδια μου τα δυο.
    Όπως στα λέω να τους τα γράψεις,
    όπως στα λέω να τους τα πεις,
    Καραϊσκάκης σεβνταλής,
    Καραϊσκάκης μπεσαλής.
    Καραϊσκάκης γεια χαρά,
    γεια σου ρε γέρο του Μοριά
    και γεια που σ’ αγαπάνε.
    Γεια τους που δε λυγίζουνε
    και που δεν προσκυνάνε.
    Λένε για μένα τα καρακόλια,
    άκου τι λένε να μη γαμεί,
    μίλα κι εσύ ρε Θοδωρή.
    Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
    όπως τα λέμε να τους τα πεις,
    Καραϊσκάκης, Θοδωρής.
    Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
    όπως τα λέμε να τους τα πεις,
    Κολοκοτρώνης και Γιωργής,
    Καραϊσκάκης, Θοδωρής.
    Γεια σου ρε Ανδρούτσο, γεια χαρά,
    γεια σας παιδιά μου αητόπουλα,
    που ‘χετε αητό πατέρα
    κι όποιος δε με κατάλαβε,
    τότε ας μας κάνει αέρα.
    Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
    όπως τα λέμε να τους τα πεις,
    Ανδρούτσος,Γιώργης, Θοδωρής.
    Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
    έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
    Ανδρούτσος, Γιώργης, Θοδωρής.
    Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
    έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
    μαζί τους είμαστε κι εμείς
    μαζί σας είμαστε κι εμείς


    http://olympia.gr/2011/03/15/tha_toys_gamiso/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eμαθαν οτι ...εκκαθαριζομαστε ως κρατος και εθνος

    πλακωσαν και ...οι τουρκαλβανογυφτοι
    (+ μπονους προσφορα και το... μελανο συναπαντημα)

    ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΟΝ Πλιατσικο-Ξυλον-Π...τσα

    (Θαυμασια η εξελιξις του οικονομικου συστηματος της ελευθερης αγορας- λαθρεμποριου χωρις συνορα)

    1.Οι λεηλασίες

    Οι λεηλασίες παροπλισμένων οχημάτων του Δήμου Αθηναίων, αλλά και χρήσιμων ανταλλακτικών, συνεχίζονται στο εργοτάξιο που διαθέτει ο δήμος στη Ζοφριά. Πριν από λίγες μέρες, περίπου 25 αθίγγανοι αλβανικής υπηκοότητας εισέβαλαν στον χώρο και έκλεψαν 15 παροπλισμένα μηχανάκια, κυρίως τρίκυκλα, που θα πήγαιναν στον ΟΔΔΥ για παλιοσίδερα. Είχε προηγηθεί, παραμονές Χριστουγέννων, η αρπαγή 50 ζευγών ελαστικών από φορτηγά. Όσο για την Αστυνομία, από τότε που πετροβολήθηκε περιπολικό της, κάνει ότι δεν ξέρει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, αν και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς έχει ζητήσει τη μόνιμη εγκατάσταση της κλούβας των ΜΑΤ που εδρεύει επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στις εγκαταστάσεις της Ζοφριάς.

    http://paron.gr/v3/new.php?id=65174&colid=66&dt=2011-03-20%200:0:0

    2.Βλακ παουερ

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην οδό Γούναρη ένας δημοτικός αστυνομικός τραυματίστηκε από παράνομους μικροπωλητές που αντιστάθηκαν, ενώ την επομένη, σε επιχείρηση «καθαρισμού» της οδού Σωτήρος από αλλοδαπούς μικροπωλητές, ένας θηριώδης Σομαλός επιτέθηκε σε άλλον δημοτικό αστυνομικό, τον οποίο κτύπησε με μανία στο γόνατο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει συντριπτικό κάταγμα.

    Ο άτυχος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, όπου χειρουργήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Στο νοσοκομείο τον επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, ο αντιδήμαρχος Γ. Δαβάκης, που προΐσταται της υπηρεσίας, και φυσικά όλοι σχεδόν οι συνάδελφοί του. Ο συγκεκριμένος δημοτικός αστυνομικός είναι ο τέταρτος που τραυματίζεται από αλλοδαπούς παράνομους μικροπωλητές σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Κάτι που δείχνει πως η προσπάθεια για πάταξη του παρεμπορίου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση...
    http://paron.gr/v3/new.php?id=65172&colid=65&dt=2011-03-20%200
    :0:0&page=2&mode=1

    3. Ξυλον μετα λαθρεμπορευματικης μουσικης

    Τα κρούσματα βίας κατά των Ελλήνων από τους παράνομους ξένους που έχουν κατακλύσει την χώρα εξελίσσονται σε επίθέσεις και κατά των αστυνομικών οργάνων: Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ελέγχων μικτού κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη του παρεμπορίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης την 14η Μαρτίου, στις 19.30, στην οδό Αγίας Σοφίας, δεκαπενταμελής ομάδα παράνομων μικροπωλητών επιτέθηκε απρόκλητα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

    Με τη συνδρομή της ομάδας Δίας συνελήφθησαν δύο δράστες, υπήκοοι Σενεγάλης, ηλικίας 35 και 32 ετών αντίστοιχα.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&
    task=view&id=18327&Itemid=86

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα