Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Δήλωση ΥΠΕΞ ΔHM. Δρούτσα (Ντόχα, 13.04.11)
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΚύριε Υπουργέ, ποια είναι η σημασία της Ελληνικής παρουσίας σε αυτή την πρώτη συνάντηση της Ομάδας Επαφής; 

Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣΜε την πρόσκληση προς την Ελλάδα για συμμετοχή στην Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη, αναγνωρίζεται ο σημαντικός ρόλος της χώρας μας στις εξελίξεις στην περιοχή.  Η σημερινή συνάντηση απέδειξε την ενότητα της Διεθνούς Κοινότητας. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε με ενιαία φωνή το μήνυμα για άμεση κατάπαυση του πυρός, για άμεσο τερματισμό της βίας εναντίον του Λιβυκού λαού.  Η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη για εξεύρεση πολιτικής λύσης και οι προσπάθειες της Διεθνούς Κοινότητας σε αυτή την κατεύθυνση γίνονται με όλο  και πιο συντονισμένο τρόπο.  Η Ελλάδα έχει καταθέσει εδώ και καιρό, τις δικές της σκέψεις και προτάσεις και, με ικανοποίηση μπορώ να πω ότι αντικατοπτρίζονται αυτές πλήρως και αποτελούν ακόμα και τη βάση για τις σκέψεις που εκφράστηκαν σήμερα σε αυτή την συνάντηση. 


Βεβαίως, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας παραμένει άμεση προτεραιότητα. Είναι πλέον πολύ επιτακτική η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια και η Ελλάδα, και σε αυτό τον τομέα, θα αναλάβει τις δικές της υποχρεώσεις. Η Κρήτη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως κέντρο συντονισμού, στις προσπάθειες αυτές για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Διεθνή Κοινότητα.  Αυτό τόνισα σήμερα και στην παρέμβασή μου, όπως επίσης και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει ενεργά τις προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής λύσης στο πλαίσιο των προσπαθειών της Διεθνούς Κοινότητας. Θέλω να το τονίσω αυτό, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο Ο.Η.Ε., πρέπει και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΣυναντηθήκατε εδώ, στο περιθώριο, με εκπροσώπους των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη;  
 Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣΕίχα την ευκαιρία να συνομιλήσω σήμερα, όπως και χθες στο Λουξεμβούργο, με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων της Λιβύης.  Είναι αυτό μέσα στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής, να έχουμε επαφές με όλες τις πλευρές της Λιβύης, αυτό νομίζω καταδεικνύει και τον επιπρόσθετο αυτό ρόλο της Ελλάδας, τον σημαντικό αυτό ρόλο τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να παίξει και παίζει στις εξελίξεις στην περιοχή.

1 σχόλιο:

 1. ερρικα πρεζερακου

  " η στυλιστρια με βγαζει μετρια"

  Ορθη διατυπωσις

  {Ισχυουσα δια το 99 τα εκατον οσων εμφανιζονται εις το χαζοκυτιον}

  "η στυλιστρια με βγαζει οπως πραγματι ειμαι"

  [ενω θα επρεπε να με βγαζει οπως δεν ειμαι ,δηλαδη ως πανεμορφον κινουμενον σχεδιον ...]

  ΑπάντησηΔιαγραφή