Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Καμιά Βουλή δεν άρπαξε τόσο πολλά από τόσο πολλούς για να ταίσει τόσο λίγους

Καμιά Βουλή δεν άρπαξε τόσο πολλά από τόσο πολλούς για να ταίσει τόσο λίγους. ( Ο ΚΑΙΡΟΣ της Ε).

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ- ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ -ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

                                        *

Το έλλειμμα Δημοκρατίας μεγαλύτερο από το έλλειμμα του ΑΕΠ!

Του Χρήστου Καπούτση

Η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει ο έλληνας πολίτης σε συνθήκες απόγνωσης και κοινωνικού αποκλεισμού,  δεν οφείλεται μόνο στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Το χρέος, το έλλειμμα,   ο υπερδανεισμός, η φοροεπιδρομή και γενικά, τα αρνητικά δημοσιονομικά μεγέθη, είναι τα παράγωγα μιας βαθειάς πολιτικής  κρίσης.
Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα πολλαπλά ανυπόληπτο,    σήπεται και καταρρέει. Η αιτία βρίσκεται στην   εκτεταμένη  διαφθορά  των πολιτικών που άσκησαν κυβερνητική εξουσία και με «ευκολία»  υπέκυψαν στα «θέλγητρα» της διαπλοκής και «συνεταιρίστηκαν»  με αισχροκερδείς επιχειρηματίες, με εξουσιομανείς μιντιάρχες, με χρηματιστές- τοκογλύφους και με τους μεγαλοπαράγοντες της μαφίας του ποδοσφαίρου και των τυχερών παιχνιδιών.
Τα πολιτικά κόμματα και ειδικά τα κόμματα εξουσίας, έχουν αποξενωθεί από την κοινωνία. Η αγωνία των πολιτών του μόχθου, της καθημερινής μάχης με τη μιζέρια, ο πόνος  του απολυμένου, το μαράζι του άνεργου, ο καημός του εργαζόμενου που εκμεταλλεύεται άγρια ο εργοδότης του, δεν συγκινούν  πλέον τους Βουλευτές, δεν απασχολούν  τους υπουργούς και τους παρατρεχάμενους των θαλάμων εξουσίας. Η σκληρή μάχη των πολιτών να διατηρήσουν την Αξιοπρέπειά τους, δεν μεταφέρεται στη Βουλή από τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του Λαού. Βουλή και Λαός είναι σε προφανή δυσαρμονία.  Υπάρχει συνεπώς διαπιστωμένο  έλλειμμα στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας,  που με όρους λειτουργίας του Πολιτεύματος, είναι σαφώς μεγαλύτερο από το έλλειμμα του ΑΕΠ!!
Επιβεβαίωση της βαθειάς πολιτικής κρίσης, αποτελεί η στήριξη στην Μνημονιακή Κυβέρνηση που παρέχουν αφειδώς οι χρυσοκάνθαροι της δημοσιογραφίας και οι διανοούμενοι (πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες) οι ενταγμένοι οργανικά στο φαύλο πολιτικό σύστημα. Όλοι αυτοί που πλουτίζουν,  από την λιτότητα που επιβάλλουν στους άλλους.
Ωστόσο, η συσσωρευμένη  κοινωνική οργή και αγανάκτηση, σύντομα θα εκτονωθεί. Και η επερχόμενη κοινωνική καταιγίδα θα σαρώσει τους εξωνημένους πολιτικούς μαζί με τα «παπαγαλάκια τους» και τους υποτακτικούς τους. Οι εκλογές είναι πολύ κοντά …


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου