Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καμιά Βουλή δεν άρπαξε τόσο πολλά από τόσο πολλούς για να ταίσει τόσο λίγους

Καμιά Βουλή δεν άρπαξε τόσο πολλά από τόσο πολλούς για να ταίσει τόσο λίγους. ( Ο ΚΑΙΡΟΣ της Ε).

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ- ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ -ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

                                        *

Το έλλειμμα Δημοκρατίας μεγαλύτερο από το έλλειμμα του ΑΕΠ!

Του Χρήστου Καπούτση

Η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει ο έλληνας πολίτης σε συνθήκες απόγνωσης και κοινωνικού αποκλεισμού,  δεν οφείλεται μόνο στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Το χρέος, το έλλειμμα,   ο υπερδανεισμός, η φοροεπιδρομή και γενικά, τα αρνητικά δημοσιονομικά μεγέθη, είναι τα παράγωγα μιας βαθειάς πολιτικής  κρίσης.
Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα πολλαπλά ανυπόληπτο,    σήπεται και καταρρέει. Η αιτία βρίσκεται στην   εκτεταμένη  διαφθορά  των πολιτικών που άσκησαν κυβερνητική εξουσία και με «ευκολία»  υπέκυψαν στα «θέλγητρα» της διαπλοκής και «συνεταιρίστηκαν»  με αισχροκερδείς επιχειρηματίες, με εξουσιομανείς μιντιάρχες, με χρηματιστές- τοκογλύφους και με τους μεγαλοπαράγοντες της μαφίας του ποδοσφαίρου και των τυχερών παιχνιδιών.
Τα πολιτικά κόμματα και ειδικά τα κόμματα εξουσίας, έχουν αποξενωθεί από την κοινωνία. Η αγωνία των πολιτών του μόχθου, της καθημερινής μάχης με τη μιζέρια, ο πόνος  του απολυμένου, το μαράζι του άνεργου, ο καημός του εργαζόμενου που εκμεταλλεύεται άγρια ο εργοδότης του, δεν συγκινούν  πλέον τους Βουλευτές, δεν απασχολούν  τους υπουργούς και τους παρατρεχάμενους των θαλάμων εξουσίας. Η σκληρή μάχη των πολιτών να διατηρήσουν την Αξιοπρέπειά τους, δεν μεταφέρεται στη Βουλή από τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του Λαού. Βουλή και Λαός είναι σε προφανή δυσαρμονία.  Υπάρχει συνεπώς διαπιστωμένο  έλλειμμα στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας,  που με όρους λειτουργίας του Πολιτεύματος, είναι σαφώς μεγαλύτερο από το έλλειμμα του ΑΕΠ!!
Επιβεβαίωση της βαθειάς πολιτικής κρίσης, αποτελεί η στήριξη στην Μνημονιακή Κυβέρνηση που παρέχουν αφειδώς οι χρυσοκάνθαροι της δημοσιογραφίας και οι διανοούμενοι (πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες) οι ενταγμένοι οργανικά στο φαύλο πολιτικό σύστημα. Όλοι αυτοί που πλουτίζουν,  από την λιτότητα που επιβάλλουν στους άλλους.
Ωστόσο, η συσσωρευμένη  κοινωνική οργή και αγανάκτηση, σύντομα θα εκτονωθεί. Και η επερχόμενη κοινωνική καταιγίδα θα σαρώσει τους εξωνημένους πολιτικούς μαζί με τα «παπαγαλάκια τους» και τους υποτακτικούς τους. Οι εκλογές είναι πολύ κοντά …


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αποτελεί την άμεση αντίδραση της Ελλάδας

Του Χρήστου Καπούτση Εάν η Ελλάδα δεχτεί στρατιωτική προσβολή σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, τότε, την άμεση απάντηση με στρατιωτικά μέσα, θα δώσει η   71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία . Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μαχητικής   ισχύος του Στρατού Ξηράς.   Έδρα της Ταξιαρχίας είναι η Νέα Σάντα του νομού Κιλκίς. Στην θέση της Νέας Σάντας προϋπήρχε ο οικισμός Βολοβότ, ο οποίος κατοικούνταν από Τούρκους που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, για να έρθουν στη θέση τους Πόντιοι πρόσφυγες,   που προέρχονταν κυρίως από την περιοχή της Σάντας, γι’ αυτό άλλωστε έδωσαν στο νέο οικισμό την ονομασία Νέα Σάντα. Μάλιστα , με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία,   μετονομάστηκε   σε 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ». Η μετονομασία της Ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την Πατρίδα.   Το στρατιωτικό προσωπικό της   7...