Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Ρωσία στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ραδιοφωνική ανάλυση του Χρήστου Καπούτση 25-9-11
                                           Μεταδόθηκε από τον Ρ/Σ "Αθήνα 98.4" στις 8:10 το πρωί.

Σχόλια

  1. πως να μην τα στηριξει ρε χρησταρα.......
    εδω,οταν η μεγαλορωσσικη πολιτικη διχοτομουσε την γεωργια το καλοκαιρι του '08,σε παγκοσμια πρωτη ,και πριν απο καστρο,τσαβεζ και λοιπους φιλορωσσους,ο αρχιεπισκοπος κυπρου βγηκε ανοιχτα και υποστηριξε την επεμβαση-εισβολη της ρωσσιας. δανεικα ειναι τα αλευρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεκάδες άτομα έχουν προσβληθεί από ελονοσία

    Θερίζει η ελονοσία όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις υποβαθμισμένες γειτονιές της, όπως στην 6η Διαμερισματική Κοινότητα. Οι αλλοδαποί επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τα κινητά συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στην πλατεία Βικτωρίας και Αμερικής, προκειμένου να προμηθευτούν το σχετικό χάπι που αποτελεί μέρος της θεραπείας για τη μαλάρια.

    Το ανησυχητικό είναι ότι δεν πρόκειται για τρία τέσσερα άτομα, αλλά για δεκάδες, που μάλιστα νοσούν από τη χειρότερη μορφή της ασθένειας, αυτήν δηλαδή που προέρχεται από την Αφρική και κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο τεταρταίος πυρετός.

    Λιγότερο επικίνδυνη είναι η ελονοσία που φέρουν οι λαθρομετανάστες από τα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα) και η οποία αντιμετωπίζεται πιο εύκολα. Κι αυτό γιατί ο τριταίος πυρετός που έχουν στην πλειονότητά τους οι νοσούντες Ασιάτες δεν είναι τόσο μεταδοτικός, αν υπάρχει η κατάλληλη φαρμακευτική υποστήριξη.

    Το μόνο παρήγορο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κρούσμα ελονοσίας σε έλληνα πολίτη, αν και όπως έλεγαν οι γνωρίζοντες, είναι πλέον θέμα χρόνου να συμβεί και αυτό, αφού η νόσος μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών. Οι ίδιοι κύκλοι φοβούνται ότι το καλοκαίρι, λόγω των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις συνοικίες της πρωτεύουσας εξαιτίας της πλημμελούς καθαριότητας και του συνωστισμού, θα ξεσπάσει επιδημία ελονοσίας.

    «Είναι θέμα χρόνου η αναβίωσή της», λένε και τονίζουν ότι η συγκεκριμένη νόσος χτυπάει όλες τις ηλικίες και ειδικά τα παιδιά. Γι' αυτό και ζητούν να υπάρξει την άνοιξη εκτεταμένο πρόγραμμα ψέκασης των ρεμάτων και των στάσιμων νερών με επίγεια και όχι με εναέρια μέσα.

    Παράλληλα επιμένουν να απογραφούν όσοι ξένοι νοσούν και να γίνει πλήρης ενημέρωση των σχολείων (μαθητών) και των πολιτών για τους κινδύνους που απορρέουν σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει. Στην κατεύθυνση αυτή, επισημαίνουν, πρωτεύοντα ρόλο παίζει η υπογραφή από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο νομοθετικής ρύθμισης που θα υποχρεώνει τους νοσούντες να υπόκεινται υποχρεωτικά σε θεραπευτική αγωγή και όχι οικειοθελώς όπως σήμερα, ενώ θα δίνει στους αρμόδιους φορείς το δικαίωμα να κηρύσσουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση που η ελονοσία εξαπλωθεί και στον γηγενή πληθυσμό.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πολλοί λαθρομετανάστες είναι φορείς σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, γιατί εκδίδονται χωρίς προφυλάξεις. Και δεν μιλάμε μόνο για γυναίκες, αλλά και για άνδρες, που φτάνουν μέχρι του σημείου να ζητούν από τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ ειδικές αλοιφές για να ανακουφιστούν...

    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=70641&colid=&catid=30&dt=2011-09-25 0:0:0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αλλοδαποί με τα καλάσνικοφ εισέβαλαν σήμερα σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα. Βίασαν την νεαρή μητέρα μπροστά στα μάτια του πατέρα. Η αστυνομία έχει εντολές να κρύβει τα περιστατικά. Ημέρες Σμύρνης ξαναζεί η “Ελεύθερη” Ελλάδα.

    Νέο χτύπημα των αλλοδαπών με τα καλάσνικοφ που εισβάλουν σε σπίτια την ώρα που οι οικογένειες είναι μέσα, αυτή τη φορά η αγριότητά τους ξεπέρασε όμως προηγούμενο.

    Σήμερα διάλεξαν το σπίτι μιας οικογένειας στη Γλυφάδα. Εισέβαλαν με τα όπλα στα χέρια στις οκτώ και μισή το πρωί.

    Εκείνη την ώρα όλη η οικογένεια βρισκόταν στο σπίτι. Οι δυο γονείς πάγωσαν όταν είδαν τρία καλάσνικοφ να απειλούν τους ίδιους και τα μόλις δύο ετών δίδυμα παιδιά τους.

    Τα ανθρωπόμορφα τέρατα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ανάγκασαν τον πατέρα να πάρει τα δύο παιδιά και να πάνε

    στην κρεβατοκάμαρα, (νεώτερα από το news247.gr αποκαλύπτουν ότι την βίασαν μπροστά στα μάτια του πατέρα) εκεί τους κλείδωσαν και στη συνέχεια βίασαν τη μητέρα χτυπώντας την και αναγκάζοντάς την να τους παραδώσει ό,τι χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα υπήρχαν. Άρπαξαν ό,τι είχε αξία, μαζί με τα κλειδιά του πολυτελούς αυτοκινήτου του ζευγαριού και εξαφανίστηκαν.

    Το τελευταίο χτύπημα της ίδια αδίστακτης συμμορίας ήταν μόλις την περασμένη Παρασκευή, αλλά παρόμοιο χτύπημα υπήρξε και στου Παπάγου πριν μερικές ημέρες Οι ληστές με τα καλάσνικοφ που εισβάλουν στα σπίτια έχουν κάνει από 7 ως 10 χτυπήματα τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία όμως έχει λάβει εντολές να μην κάνει σχετικές ανακοινώσεις, κρύβοντας το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος, προκειμένου να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος.

    Το πρόβλημα όμως είναι τόσο διογκωμένο, που είναι αδύνατον πλέον να κρυφτούν όλοι οι καθημερινοί βιασμοί και οι ληστείες σε βάρος αθώων ανθρώπων. Έτσι, ακόμα και φιλοκυβερνητικά sites, όπως το newsit, παραδέχονται πια ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ …50% ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, τόσο για να μην δημιουργηθεί τεράστια κοινωνική αναταραχή αλλά και για να μην ενημερωθεί ο κόσμος πως το 80% των αστυνομικών στην Αττική ασχολούνται ΜΟΝΟ με τη φύλαξη των χαραμοφάηδων πολιτικών και δημοσιοκάφρων και με το να στήνουν σιδερένια τείχη και να σπάνε τα κεφάλια των διαδηλωτών.

    Επειδή όμως, από το έγκλημα κανείς δε γλυτώνει….κάποια στιγμή, όλος αυτός ο βόθρος θα πνίξει και τα δικά τους σπίτια, όσο καλά φυλαγμένα και αν τα έχουν.

    http://agiovasilema.blogspot.com/2011/09/blog-post_7407.html#more

    Η απάντηση στην κατοχή είναι μία και σκληρή. Κάθε σπίτι πυρήνας αντίστασης.
    http://olympia.gr/2011/09/28/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%86-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα