Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας




Του Χρήστου Καπούτση

Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,   οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες.
Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων.
Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή  κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!!
Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.   Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις!   Γιατί; Γιατί να μην εξαιρεθούν και οι Δάσκαλοι; Εκτιμώ,   ότι από τις περικοπές δεν θα πρέπει να εξαιρείται κανείς, ούτε οι απόστρατοι, ούτε οι Δικαστικοί, ούτε οι Βουλευτές. Η κοινωνία δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωρίζεται σε προνομιούχους και πληβείους.
Περίπου 700 απόστρατοι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου μπροστά την κεντρική είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στη σύνταξή τους. Στην Αττική ζουν περίπου 45 χιλιάδες  απόστρατοι, άρα οι συγκεντρωθέντες ήταν μια ισχνή μειοψηφία.
Από τους συγκεντρωθέντες μια ακόμη πιο μικρή ομάδα έξαλλων  απόστρατων περίπου 70-80 ατόμων, προέβησαν με πράξεις πρωτοφανούς βαρβαρότητας.
Απώθησαν βιαίως οι άθλιοι τους στρατιώτες φρουρούς της Κεντρικής Πύλης του Πενταγώνου,  τα ένστολα παιδιά του Ελληνικού Λαού, που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία  και «μπούκαραν»  μέσα, ως κοινοί λωποδύτες  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!    Και ικανοποιημένοι για το «κατόρθωμά τους, άρχισαν να «απαγγέλουν» υβριστικά και χυδαία συνθήματα εναντίον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. 
Πρόκειται για ενέργεια βλακώδη και  απαράδεκτη, ενδεικτική όμως της ποιότητας των απόστρατων μπουκαδόρων.
Κάποιοι μάλιστα, από τους μικρόνοες και τραμπούκους απόστρατους, προπηλάκισαν και δημοσιογράφο, διαπιστευμένο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν έχει καμιά σημασία, αν ο προπηλακισθείς δημοσιογράφος ήμουν εγώ, ή κάποιος από τους 35 διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες.
Το επεισόδιο έχει ως εξής: Ο Δημοσιογράφος δίνει από το κινητό του το ρεπορτάζ των γεγονότων στο ΜΜΕ που εργάζεται. Κάποιος απόστρατος τον  ρωτάει «τι κάνεις εδώ», «δουλεύω, εδώ είναι ο χώρος της δουλειάς, ασκώ το λειτούργημα του δημοσιογράφου σε ένα χώρο στον οποίο εσύ βρίσκεται παράνομα», είναι η απάντηση του Δημοσιογράφου. Επανέρχεται ο ευφυής απόστρατος και ξαναρωτάει, «που είναι η κάμερα, που είναι το μικρόφωνο, τι δημοσιογράφος είσαι εσύ, το ΠΑΣΟΚ σε έχει στείλει;»!! Στη συνέχεια αντηλλάγησαν και κάποια «γαλλικά» και περίπου 50  λεβέντες απόστρατοι άρχισαν να χτυπούν  , να γρονθοκοπούν και να υβρίζουν τον δημοσιογράφο, άτομα  50 εναντίον ενός!!! Σε αυτούς τους θρασύδειλους τραμπούκους είχαμε αναθέσει την άμυνα της χώρας μας…
Και το χειρότερο , το θλιβερό αυτό επεισόδιο  έγινε παρουσία του προεδρείου της Ένωσης Απόστρατων  του Στρατού. Μέχρι τώρα , όχι μόνο δεν ζήτησαν  συγνώμη από τον δημοσιογράφο, αλλά έλεγαν και διάφορα  ασύστολα ψεύδη στα  ΜΜΕ. Παρόντες επίσης και στελέχη του κόμματος των αποστράτων. Ούτε  αυτοί  καταδίκασαν το θλιβερό γεγονός.
Σπιθαμιαία ηθικά και πνευματικά αναστήματα τα  ανθρωπάκια…

Σχόλια

  1. Για τη συμβολή των αποστρατων στην οικονομικη κριση που πληρωνει ο Ελληνικος λαος και επειδη μαλλον δεν τα γνωριζετε τοσο καλα,να σας υπενθυμισουμε :ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ επιβαρυνθει με τις περικοπες δωρων και επιδοματων αδειας, με το ΛΑΦΚΑ και το ΑΚΑΓΕ, με την εισφορα αλληλεγγυης συνταξιουχων, με την επιπλεον εισφορα για τους κατω των 60 ετων, με τη μειωση των μερισματων των Μ.Τ., με την ειδικη εισφορά επικουρικης ασφαλισης,με την αναστολή συνταξεως σε περιπτωση εργασιας, με τις αλλαγες των φορολογικων συντελεστων,με τη μειωση του αφορολογητου, με το χαρατσι των ακινητων...Και ερχεται τωρα και το τερατούργημα για τους κατω των 55(-40%) ενα μετρο που απευθυνεται στους αποστρατους στο μεγαλύτερο ποσοστό του και οχι στους λοιπους δημοσιους υπαλληλους που επικαλειστε.Αλλωστε κανεις παο τους δασκαλους του ατυχεστατου παραδειγματος σας, δεν ειναι ασφαλισμενος από τα 18 του....
    Οσο για τους τραμπουκισμους, θεμιτο ειναι με την λεξη "γαλλικα", να τα γενικευετε ολα, αλλα ποιος εβαλε πρωτος τον λιθο, αποκαλωντας τους ολους τους εισελθοντες στο Υπουργειο,μ@@@@@?
    ΥΓ Τωρα πως εσεις τους 1700 τους ειδατε 700, μαλλον φταιει η ελλειψη οπτικης επαφης απο τα παραθυρα του 5γωνου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΕΤΣΙ? ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΠΗΛΑΚΗΣΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ''ΛΙΓΟΣ'' ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ''ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ'' ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.
    ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ.. ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νομίζεις ότι μπορείς να λές ότι θέλεις χωρίς συνέπειες? ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν σου συμβεί να μην έχεις να πάρεις γάλα στο νεογέννητο τέταρτο...παιδί σου, γιατι έδωσες όλη σου τη σύνταξη σε ΔΕΗ και Εφορεία , έλα να με βρείς για να με πείσεις, οτι έχεις δίκιο...κύριε Δημοσιογράφε!
    Μετα τους πολιτικούς...έρχεται και η σειρά σας!
    Είναι αλήθεια οτι και εσυ εισαι απόστρατος? αν είναι αλήθεια...τοτε καλά έκαναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός που θα σε δείρει, αληταρά3 Οκτωβρίου 2011 στις 4:52 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν προλαβαμε να σου ζητησουμε συγγνωμη γιατι είχαμε κουβεντα για την μανα σου .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ερώτηση μου είναι απλή ... γιατί κάποιος που λεει ότι σπουδασε στη ΣΣΕ αυτοχαρακτηρίζεται μαθηματικος - δημοσιογράφος και όχι ως αξιωματικός ;

    Παρακαλώ για την απάντηση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ηξερα οτι οι κιοτηδες ψευδονται ασυστολα και σιγουρα εχεις αποφοιτησει απο την παγκοσμια του ψευδους σχολη δεν εχεις ιχνος τσιπας ολα στο βωμο της υποτακτικοτητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΝΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ!!!! ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΑΠΟ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΔΙΩΞΑΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΣΟΥ.ΑΘΛΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΤΕ ΜΑΖΙ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΡΟΥΦΙΑΝΟΣΧΟΛΗ)ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΦΟΡΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ .ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διάβασα με προσοχή τα σχόλια που αποκαλύπτουν την ποιότητα των ανθρώπων που τα έγραψαν … (τραμπούκοι και θρασύδειλοι )
    Όλοι κάναμε φαντάροι και γνωρίζουμε ποσό γλύπτες και τσαμπατζούδες και ανίκανοι ήταν μια μερίδα από αυτούς ….)
    …..Και αγνώμονες γιατί στην TV δεν τους υπερασπιστικέ κανένας άλλος , εκτός από τον Χρήστο στο B.S. όταν ο Βενιζέλος του αποκάλεσε αυτιστικούς , …γιατί εννοούσε και αυτούς …
    που έδηξαν την π α λ η κ α ρ ι α τους όταν δεν άντεξαν την αλήθεια .
    ε λοιπόν ναι , είναι Μ….Σ γιατί ;
    Γιατί τόσα χρόνια πριν πάνε να ψηφήσουν τραβούσαν μία μ…..ά και μετά χαλαρά πήγαιναν και τον έριχναν δαγκωτό .
    Αυτοί οι πατριώτες να μας πουν
    1/ τι ψήφιζαν τόσα χρόνια?
    2 και ποιους γλύφανε για να έχουν ευνοϊκές μεταθέσεις ?
    Όταν ήμουν φαντάρος ήμουν στον εύρο στα τεθωρακισμένα 1994-1996 . όταν βγήκαμε σε θέσεις την νύχτα των Ιμίων άκουσα αξιωματικούς να λένε.
    (--στα αρχ....……μου τα Ίμια …..--γιατί να τρέχουμε για ένα βράχο …
    --εγώ τι φταίω άμα κάνουν πολιτικά παιχνίδια --έχω οικογένεια εγώ …)
    Τους βλέπαμε και τους λυπόμασταν, μα ποιο πολύ λυπόμασταν την πατρίδα μας ,που εμπιστευόταν τέτοια στελέχη .. Πολοι από αυτούς τώρα είναι συνταξιούχοι.
    Ξερών ότι δεν θα αρέσω ,μα πριν βιαστούν όλοι να με βρίσουν να πάνε να ζητήσουν συγγνώμη από τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους , γιατί αυτοί και η γένια τους μας κατέστρεψαν με της επιλογές στους , που κοίταζαν το μικροσυμφέρων τους .
    Αυτοί τα φάγανε τα ψωμιά τους , πήραν τη συντάξουλα τους, έζησαν την ωραία Ελλάδα που το κλειδί το άφηνες πάνω στη πόρτα .
    Ο Ξυλούρης τραγούδησε
    Σκεφτείτε λοιπόν οι απόστρατοι τι παραλάβατε και τι παραδίδετε στα παιδιά και στα εγγόνια σας εσείς και η γενιά σας . γεννηθήκατε σε μια Ελλάδα ελεύθερη και παραδίδετε μια κατεχόμενη χώρα χωρίς να πέσει τουφεκιά , χωρίς να ανοίξει μύτη …..
    Όσο καιρό σας απομένει πηγαίνετε στο σπίτι του Γ.Α.Π να σπρώξετε τους μπράβους και όχι το φαντάρο που κάνει την θητεία του ..
    Καληνύχτα….. Μμαπμά ._
    Κ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διάβασα με προσοχή τα σχόλια που αποκαλύπτουν την ποιότητα των ανθρώπων που τα έγραψαν … (τραμπούκοι και θρασύδειλοι )
    Όλοι κάναμε φαντάροι και γνωρίζουμε ποσό γλύπτες και τσαμπατζούδες και ανίκανοι ήταν μια μερίδα από αυτούς ….)
    …..Και αγνώμονες γιατί στην TV δεν τους υπερασπιστικέ κανένας άλλος , εκτός από τον Χρήστο στο B.S. όταν ο Βενιζέλος του αποκάλεσε αυτιστικούς , …γιατί εννοούσε και αυτούς …
    που έδηξαν την π α λ η κ α ρ ι α τους όταν δεν άντεξαν την αλήθεια .
    ε λοιπόν ναι , είναι Μ….Σ γιατί ;
    Γιατί τόσα χρόνια πριν πάνε να ψηφήσουν τραβούσαν μία μ…..ά και μετά χαλαρά πήγαιναν και τον έριχναν δαγκωτό .
    Αυτοί οι πατριώτες να μας πουν
    1/ τι ψήφιζαν τόσα χρόνια?
    2 και ποιους γλύφανε για να έχουν ευνοϊκές μεταθέσεις ?
    Όταν ήμουν φαντάρος ήμουν στον εύρο στα τεθωρακισμένα 1994-1996 . όταν βγήκαμε σε θέσεις την νύχτα των Ιμίων άκουσα αξιωματικούς να λένε.
    (--στα αρχ....……μου τα Ίμια …..--γιατί να τρέχουμε για ένα βράχο …
    --εγώ τι φταίω άμα κάνουν πολιτικά παιχνίδια --έχω οικογένεια εγώ …)
    Τους βλέπαμε και τους λυπόμασταν, μα ποιο πολύ λυπόμασταν την πατρίδα μας ,που εμπιστευόταν τέτοια στελέχη .. Πολοι από αυτούς τώρα είναι συνταξιούχοι.
    Ξερών ότι δεν θα αρέσω ,μα πριν βιαστούν όλοι να με βρίσουν να πάνε να ζητήσουν συγγνώμη από τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους , γιατί αυτοί και η γένια τους μας κατέστρεψαν με της επιλογές στους , που κοίταζαν το μικροσυμφέρων τους .
    Αυτοί τα φάγανε τα ψωμιά τους , πήραν τη συντάξουλα τους, έζησαν την ωραία Ελλάδα που το κλειδί το άφηνες πάνω στη πόρτα .
    Ο Ξυλούρης τραγούδησε
    Σκεφτείτε λοιπόν οι απόστρατοι τι παραλάβατε και τι παραδίδετε στα παιδιά και στα εγγόνια σας εσείς και η γενιά σας . γεννηθήκατε σε μια Ελλάδα ελεύθερη και παραδίδετε μια κατεχόμενη χώρα χωρίς να πέσει τουφεκιά , χωρίς να ανοίξει μύτη …..
    Όσο καιρό σας απομένει πηγαίνετε στο σπίτι του Γ.Α.Π να σπρώξετε τους μπράβους και όχι το φαντάρο που κάνει την θητεία του ..
    Καληνύχτα….. Μμαπμά ._
    Κ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλός ΕΓΚΆΘΕΤΟΣ είσαι και του λόγου σου. Ό Έβρος γράφεται με β όπως ο βλάκας και όχι με υ όπως υποτελής. Άν είχες υπηρετήσει εκεΊ θα το ήξερες γλυώδη τύπε. Αντί να τα βάζεις με τους συμπατριώτες σου ( άν είσαι όντως αυτός που δηλώνεις ) βάλτα με τους δοσίλογους , με αυτούς που προδίδουν την χώρα και το λαό της. Όσο για σενα κ δημοσιογράφε μαθηματικέ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΌΤΙ ΕΒΡΙΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ Ή ΟΧΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ? ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΟΥ ? ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΕΤΡΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΑΚΟΜΗ , ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.youtube.com/watch?v=UN1s0UInByE
    Κ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχεις δίκιο για τα ορθογραφικά γιατί τελείωσα γυμνάσιο και τεχνική σχολή δουλεύοντας και πολλές φορές κοιμόμουν πάνω στο θρανίο από την κούραση και τώρα βάζω τον υπολογιστή να διορθώνει τα λάθει μου .
    Σου επιστέφω της βρισιές γιατί σου αξίζουν και να ξέρεις ότι σου τα λέει και η γυναίκα σου και το παιδί σου αυτά που σου έγραψα ..Στα κρυφά βεβαία γιατί αμφιβάλω αν έχεις τη ωριμότητα τα ακούσεις δυνατά .
    Όταν με λες βλάκα και υποτελή είναι σαν να τα λες και στο παιδί σου. Και αν έχεις τα κότσια φώναξέ τον να διαβάσει την σελίδα για να σου πει την γνώμη του.
    Αν και στρατιωτικοί δεν ξέρετε να κάνετε συμμαχίες . και ο Χρήστος ήταν σύμμαχος σας . αλλά τα βάλατε μαζί του γιατί είναι περισσότερο πατριώτης από εσάς .
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ .
    Και που είσαι,,,, … όταν πάτε στον Γ.Α.Π . πάρε με τηλέφωνο . ..
    Καληνύχτα κ. μορφωμένε
    Κ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν σχολίασα τις υπόλοιπες ασυναρτησίες σου , ούτε τις συνεχιζόμενες χαζομάρες σου. Δέν μπορείς να καταλάβεις ότι υποστηρίζεις κάποιους , όπως τον Χρήστο ή τον Δήμο που το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη τους, μέσω της υποστήριξης( με την σιωπή τους) των παρανόμων πράξεων (μίζες, διαφθορά κλπ) . Πού ήταν ο φίλος σου Χρήστος όταν ο Δήμος παρέσυρε τον στρατιώτη στη πύλη του υπουργείου και τον έκρυβε ο Άκις .Έτρωγε και αυτός όπως πολλοί άλλοι αλήτες προπαγανδιστές δημοσιογράφοι. Κατά τα άλλα, κατά την γνώμη σου οι στρατιωτικοί έφεραν την Ελλάδα στη δεινή θέση που έχει έρθει. Αυτοί κυβερνούσαν την Ελλάδα? . Εκτός απο τρυκιμία εν κρανίω , όλες οι σκέψεις σου συνάδουν με ένα κοινό κοινωνικό ρατσιστή, όργανο της πασοκικής παγκοσμοιοποίησης , , οπαδό του διαίρει και βασίλευε . Δεν καταλαβαίνεις ότι όλα γινονται για την αρπαγή του δημόσιου πλούτου για να τα πάρουν στα χέρια τους οιζάπλουτοι. Συνέχισε τα κοπλεξικά σου σχόλια. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι .
    Και για να μαθαίνεις

    Σύγχρονος προσδιορισμός του ρατσιστή

    Σήμερα, η λέξη ρατσισμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων εναντίον μίας άλλης ομάδας. Ο ρατσισμός θεωρείται παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος του ανθρώπου στην ισότητα στους τομείς της εργασίας, της πολιτικής, της οικονομίας και άλλων παραγόντων της καθημερινότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1 /Καταρχήν δεν μίλησα για κανένα Βερύκιο για τον οποίο έχω διαφορετική άποψη
    2 /Τον Χρήστο δεν τον γνωρίζω ούτε τον έχω δει ποτέ στην ζωή μου προσωπικά.
    3/ μου λες ότι υποστηρίζω τον Χρήστο που τον νοιάζει μόνο για την τσέπη του
    ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΥΚΑΡΑΤΕ ΣΤΟ Γ.Ε.Σ.?
    4 / οι στρατιωτική δεν ξέρω αν έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την θέση αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι ψήφιζαν για το καλό της Ελλάδας !! ή για την πάρτη τους .
    Αλώστε είδαμε όταν κυβέρνησαν και αυτοί σε ποια δεινή θέση έφεραν την Ελλάδα
    5 / αν ήμουν πασοκτζής δεν θα σε έστελνα να διαμαρτυρηθείς στο σπίτι του .Γ.Α.Π. του υπάλληλου της παγκόσμιας τάξης
    6 /όσο για το μακάριοι οι πτωχοί το πνευματι να πας στον πνευματικό σου να σου το εξηγήσει γιατί μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει .
    7 / εγώ δηλώνω εργάτης αμόρφωτος αλλά να ξέρεις ότι επικίνδυνοι είναι οι ημιμαθής σαν εσένα Να θυμάσαι ότι ημιμαθείς είναι και οι σκοπιανοί .καληνύχτα και σε σένα
    Όταν ξυπνήσεις τα ξανάλεμε
    Κ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πρωην στρατιωτη Κ.Β. που βαζεις σε ενα τσουβαλι ...ολους τους στρατιωτικους (αν εχεις βεβαια υπηρετησεις ως φανταρος οπως λες χωριςσυμπλεγματα και βιωματα ή υπηρετησες στον Εβρο και οχι στην καντινα του ΓΕΣ...οπως πολλοι γιοι και αδελφοι των λοιπων δημοκρατικων δυναμεων), κανε μου μια χαρη;στειλε ενα προσωπικο μηνυμα στον κ.Χρηστο, που δεν εγλειφε, δεν ψηφιζε κανενα και δεν ηταν αγνωμων προς την πατριδα....και ρωτησε τον:πληρωσε την αποζημιωση προς την ΠΑΤΡΙΔΑ,ως οφειλε, αφου εφυγε χωρις τη συμπληρωση του απαιτουμενου χρονου παραμονης στο στρατευμα?????
    Και μετα ας επανελθεις στο παρον, για τα περαιτερω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάνετε να πάντα για να επιβεβαιώσετε τον Βενιζέλο που σας έλεγε αυτιστικούς .Φαίνεται ότι δεν προσέχεις τι διαβάζεις .Ξαναδιάβασε και δες ότι μιλώ για μερίδα αξιωματικών
    Για αυτά που γραφείς για τον Χρήστο θα σου απαντήσει ο ίδιος.
    Εσύ γιατί μπούκαρες στο Γ.Ε.Σ για να τιμωρήσεις τον Χρήστο και τους ομοίους του .
    Αργά το θυμήθηκες μόλις σου κόψαμε τα επιδόματα αυτοί που ψήφιζες τόσα χρόνια … Και είσαι έτοιμος να τους ξανά ψηφίσεις μόλις σου τάξουν μερικά ευρουδάκια ..εξυπνάκια
    να μαζευτείτε και να πάτε εθελοντικά να κάνετε αναδάσωση στον νομό Έβρου που κάηκε το καλοκαίρι και δεν θα έχουμε που να κρυφτούμε ΒΛΑΚΑ !!!!
    ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του να αναλάβετε της ευθύνες σας φθηνόφόβα ανθρωπάκια
    Θα σας ξεφτίλιζα και εσένα κι άλλο αλλά πρέπει να δουλέψω για να πληρώσω φόρους που πληρωθείς εσύ ΑΡΓΟΣΧΟΛΕ …..
    Κ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα