Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Οι απόστρατοι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας
(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «πολιτικά ΘΕΜΑΤΑ» τεύχος 36)

Του Χρήστου Καπούτση

Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,   οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες.
Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων.
Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή  κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!!
Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πράγματι  έχουν δίκαιο.  Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα. Οι απόστρατοι συνταξιοδοτούνται σε πολύ παραγωγική ηλικία που κυμαίνεται από 42 μέχρι 57 ετών. Οι συντάξιμες αποδοχές τους είναι από 1400 μέχρι και 3000 ευρώ μαζί με τα Ταμεία.   Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις!   Γιατί; Εκτιμώ,   ότι από τις περικοπές δεν θα πρέπει να εξαιρείται κανείς, ούτε οι απόστρατοι, ούτε οι Δικαστικοί, ούτε οι Δημοσιογράφοι, ούτε οι Βουλευτές. Η κοινωνία δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωρίζεται σε προνομιούχους και πληβείους.
Περίπου 700 απόστρατοι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου μπροστά την κεντρική είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στη σύνταξή τους. Στην Αττική ζουν περίπου 45 χιλιάδες  απόστρατοι, άρα οι συγκεντρωθέντες ήταν μια ισχνή μειοψηφία. Η διαμαρτυρία της πλειοψηφίας των συγκεντρωθέντων απόστρατων ήταν μαχητική, αλλά ήπια και πολιτισμένη, όπως αρμόζει σε ανθρώπους που υπηρέτησαν ευόρκως την πατρίδα μας.
Ωστόσο, από τους συγκεντρωθέντες μια ακόμη πιο μικρή ομάδα έξαλλων  απόστρατων περίπου 70-80 ατόμων, προέβησαν με πράξεις πρωτοφανούς βαρβαρότητας.
Απώθησαν βιαίως οι άθλιοι τους στρατιώτες φρουρούς της Κεντρικής Πύλης του Πενταγώνου,  τα ένστολα παιδιά του Ελληνικού Λαού, που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία  και «μπούκαραν»  μέσα, ως κοινοί λωποδύτες  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!    Και ικανοποιημένοι για το «κατόρθωμά τους, άρχισαν να «απαγγέλουν» υβριστικά και χυδαία συνθήματα εναντίον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.
Πρόκειται για ενέργεια βλακώδη και  απαράδεκτη, ενδεικτική όμως της ποιότητας των απόστρατων «μπουκαδόρων».
Κάποιοι μάλιστα, από τους μικρόνοες και τραμπούκους απόστρατους, προπηλάκισαν και δημοσιογράφο, διαπιστευμένο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν έχει καμιά σημασία, αν ο προπηλακισθείς δημοσιογράφος ήμουν εγώ, ή κάποιος από τους 35 διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες.
Το επεισόδιο έχει ως εξής: Ο Δημοσιογράφος δίνει από το κινητό του το ρεπορτάζ των γεγονότων στο ΜΜΕ που εργάζεται. Κάποιος απόστρατος τον  ρωτάει «τι κάνεις εδώ», «δουλεύω, εδώ είναι ο χώρος της δουλειάς, ασκώ το λειτούργημα του δημοσιογράφου σε ένα χώρο στον οποίο εσύ βρίσκεται παράνομα», είναι η απάντηση του Δημοσιογράφου. Επανέρχεται ο ευφυής απόστρατος και ξαναρωτάει, «που είναι η κάμερα, που είναι το μικρόφωνο, τι δημοσιογράφος είσαι εσύ, το ΠΑΣΟΚ σε έχει στείλει;»!! Στη συνέχεια αντηλλάγησαν και κάποια «γαλλικά» και περίπου 50  λεβέντες απόστρατοι άρχισαν να χτυπούν  , να γρονθοκοπούν και να υβρίζουν τον δημοσιογράφο, άτομα  50 εναντίον ενός!!! Σε αυτούς τους θρασύδειλους τραμπούκους είχαμε αναθέσει την άμυνα της χώρας μας…
Και το χειρότερο , το θλιβερό αυτό επεισόδιο  έγινε παρουσία του προεδρείου της Ένωσης Απόστρατων  του Στρατού. Μέχρι τώρα , όχι μόνο δεν ζήτησαν  συγνώμη από τον δημοσιογράφο, αλλά έλεγαν και διάφορα  ασύστολα ψεύδη στα  ΜΜΕ. Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο παλιανθρωπιάς να ισχυρίζονται,  ότι ο προπηλακιστείς δημοσιογράφος είναι έμμισθος υπάλληλος του Μπεγλίτη!!  Τέτοιες αθλιότητες μόνο κοινοί συκοφάντες είναι ικανοί να πράξουν, ώστε να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό του «μικρόνου καραβανά». Παρόντες επίσης στο επεισόδιο και στελέχη του κόμματος των αποστράτων, που φιλοδοξούν να «σώσουν» την Ελλάδα . Όμως,  ούτε  αυτοί  καταδίκασαν το θλιβερό γεγονός.
Σπιθαμιαία ηθικά και πνευματικά αναστήματα τα  ανθρωπάκια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου