Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Ιράν και οι επιπτώσεις στην ΕΛΛΑΔΑ



·        το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα προμηθεύεται ιρανικό πετρέλαιο, καθώς η Τεχεράνη δέχεται να εξάγει στη χώρα μας επί πιστώσει πετρέλαιο , κάτι που δεν πράττουν πλέον άλλα κράτη-εξαγωγείς.  Σε περίπτωση όμως που ενταθούν οι πιέσεις προς το Ιράν και αυξηθούν ιδιαίτερα τα μέτρα της διεθνούς κοινότητας και οι κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης, όπως για παράδειγμα εμπάργκο στην εξαγωγή πετρελαίου, τότε η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα: Αυτό της ενέργειας. ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΌ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. Το θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων ΣΕ βάρος του ΙΡΑΝ αναμένεται να κυριαρχήσει στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ,  σήμερα  1η Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.
·        ΗΠΑ-Ε.Ε.- ΙΣΡΑΗΛ εναντίον ΙΡΑΝ: ένας από τους στόχους της εκδίωξης του καθεστώτος Άσαντ, ενδεχομένως και ο κυριότερος, θα ήταν η διάρρηξη του «άξονα» της Συρίας με το Ιράν.  Δαμασκός και Τεχεράνη διατηρούν σχέσεις στρατηγικής σημασίας στον ενεργειακό , πολιτικό-διπλωματικό και στρατιωτικό τομέα. Η Συρο- Ιρανική συνεργασία δημιουργεί ένα  «διαδρόμο»  από τον Περσικό Κόλπο με  κατεύθυνση την  Ανατολική Μεσόγειο,  έτσι ώστε να καθιστά δυνατή την τροφοδοσία της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου με οπλικά συστήματα, με σκοπό να αποτελέσει το «μακρύ χέρι» της Τεχεράνης και μια αξιόπιστη απειλή εναντίο του  Ισραήλ, σε περίπτωση στρατιωτικού πλήγματος του Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης.
·        H συμβολή της Τουρκίας στην ανατροπή των σχεδίων του Ιράν για κατασκευή πυρηνικών όπλων. Και ακόμη  η επίλυση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Joe Biden, σε συναντήσεις που θα έχει με τους τούρκους και Έλληνες Κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά την  πολυήμερη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν σε Τουρκία και Ελλάδα.
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος θα προσπαθήσει να γεφυρώσει  το χάσμα που υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, καθώς και τα δύο κράτη αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της αμερικανής στρατηγικής στην ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου και της Μέσης ανατολής. Φυσικά  το Ιράν και η Συρία  βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων που θα έχει σε Άγκυρα και Αθήνα ο αμερικανός αντιπρόεδρος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα