Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Δεν έχουν να φάνε οι υπαξιωματικοί και οι επαγγελματίες οπλίτες του Στρατεύματος.

Δεν έχουν να φάνε οι υπαξιωματικοί και οι επαγγελματίες οπλίτες του Στρατεύματος.

  Η οικονομική κρίση   πλήττει πλέον, όχι μόνο τους άνεργους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,  αλλά και αυτούς που έχουν δουλειά, αλλά η αμοιβή τους είναι πολύ  χαμηλή, όπως οι μόνιμοι υπαξιωματικοί του Στρατού και οι ΕΠ.ΟΠ.
ΟΙ στρατιωτικοί διοικητές των Μεγάλων Μονάδων, ενημέρωσαν  την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ότι  αντιμετωπίζουν προβλήματα με το χαμηλόβαθμο προσωπικό, που οφείλονται στον υποσιτισμό τους.
 Ο μισθός τους, που βρίσκεται  μεταξύ 620 και 750 ευρώ το μήνα, δεν επαρκή να καλύψουν τα έξοδα σπιτιού που είναι υποχρεωμένοι να νοικιάζουν,  τα διάφορα προσωπικά έξοδα και να μείνει και κάτι για φαγητό.
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υποσιτισμού των χαμηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος έδωσε εντολή, όσοι επιθυμούν,  θα μπορούν να τρώνε δωρεάν από το συσσίτιο των στρατιωτών. Για αυτό το λόγο αυξήθηκε το σχετικό ποσό, ώστε να αυξηθούν οι μερίδες φαγητού που προορίζονται για τους στρατεύσιμους και έτσι   να καλυφτούν και οι ανάγκες για φαγητό των χαμηλόμισθων υπαξιωματικών. Σημεία των καιρών… η εξαθλίωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου