Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι «πατριώτες» ονειρεύονται πάρτι με τις δαπάνες για την Εθνική μας Άμυνα τη στιγμή που η Ελλάδα καταρρέει;




ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ
(Ραδιοφωνική παρέμβαση σήμερα το πρωί 08.06 στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 984)

Σε αυτή την βαθειά οικονομική κρίση κάποιοι ονειρεύονται δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αγορά μαχητικών αεροσκαφών.
Ευφάνταστο  χαρακτήρισε ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ το δημοσίευμα της  Γερμανικής εφημερίδας,   σχετικά με την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αγοράσει 60 μαχητικά αεροσκάφη Γιουροφάιτερ.

 Επίσης το περιεχόμενο του δημοσιεύματος αναμετράται με την λογική, αφού θα πρέπει να εξηγηθεί , πως ενώ  η χώρα αγωνίζεται να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση, θα βρεθούν και θα δεσμευτούν περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ , που απαιτούνται  για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Γιουροφάιτερ,  που κατασκευάζει κυρίως, η Γερμανική   πολεμική Βιομηχανία. (ευρωπαϊκή συμπαραγωγή 4 κρατών Γερμανών, Βρετανών, Ισπανών και Ιταλών που μετέχουν στην κοινοπραξία του «Eurofighter»). Ποιος πΡΩΘΥπουργός θα τολμήσει σήμερα να ανακοινώσει ότι διαθέτει 6 δις. Ευρω για εξοπλισμούς;
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Zeit, η  αγορά 60 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter είναι στις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου Άμυνας αμέσως μόλις εκταμιευτεί η δόση του Μαρτίου προς την Ελλάδα.
Μάλιστα έλληνας  αξιωματούχος – που μιλά ανώνυμα στην εφημερίδα-, επισημαίνει ότι με το πρώτο δισεκατομμύριο που θα περισσέψει από τη δόση, θα μπορούσε να δοθεί ως  προκαταβολή,  για την αγορά μαχητικών  αεροσκαφών.
Πάντως, στο ΥΠΕΘΑ αναζητούν τον ανώνυμο πληροφοριοδότη των στοιχείων του ρεπορτάζ, στους κύκλους των εμπόρων όπλων,  που έχουν ισχυρές πολιτικές  διασυνδέσεις και πρόσβαση στα διεθνή ΜΜΕ.  Είναι το γνωστό κύκλωμα των εμπόρων όπλων που λυμαίνεται εδώ και δεκαετίες τις δαπάνες για την Εθνική μας Άμυνα.
                                  
Από το 1996 , μέχρι σήμερα, έχουν δαπανηθεί δεκάδες δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ για την αγορά οπλικών συστημάτων για την ενίσχυση των Ενόπλων μας  Δυνάμεων. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μας δάνειζαν με υψηλά επιτόκια για να   αγοράζουμε τα προϊόντα που κατασκευάζουν οι πολεμικές τους Βιομηχανίες.
 Δεν μπορώ να γνωρίζω αν τα  σοβαρά ελληνοτουρκικά επεισόδια στο Αιγαίο, αποτελούν αποκλειστικά μέρος της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, ή αν τα σκηνοθετούσαν ή τα υποδαύλιζαν εκείνοι που μας πουλούσαν τα πολεμικά τους προϊόντα. Από τις ίδιες αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες αγοράζουν οπλικά συστήματα και η Ελλάδα και η Τουρκία.
 Το αποτέλεσμα από την αλόγιστη κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών, είναι ότι εξαιτίας της υπερκοστολόγισης των πολεμικών συστημάτων που μας προμηθεύουν  οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  και οι Ευρωπαίοι, με διαμεσολαβητές τις Κυβερνήσεις τους, ώθησαν τη χώρα μας στην άβυσσο της χρεοκοπίας, αφού δανειζόμαστε με υψηλό επιτόκιο για να αγοράζουμε όπλα.  Και το χειρότερο είναι ότι τα χρυσοπληρωμένα οπλικά τους συστήματα, είναι αμφίβολον αν θωράκισαν επαρκώς τη χώρα μας , πολιτικά και στρατιωτικά, τουλάχιστον  όσο θα επιθυμούσαμε. Και επιπλέον είναι και προβληματικά!
•    .Τα  αμερικανικά μαχητικά αφη  F-16  , παρότι τα έχουμε αποπληρώσει , ακόμη δεν έχουν σύστημα αυτοπροστασίας, άρα είναι μη αξιόμαχα.
•    . Για την ναυπήγηση 4+2 γερμανικών υποβρυχίων  έχουμε πληρώσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ και τελικά έχουμε μόνο ένα και αυτό …γέρνει. Τα άλλα αγνοούνται!
•    . Σχετικά τώρα με  τα γερμανικά άρματα μάχης …τα ΛΕΟΠΑΡΝΤ , που  ξεφλούδιζαν τα κανόνια τους , μέχρι σήμερα ακόμη ,  δεν έχουν ούτε και πυρομαχικά. Δεν παίρνουν μέρος πια, ούτε στις παρελάσεις!
•    Επίσης ,  τα  μεταφορικά ελικόπτερα NH 90,  παρότι τα έχουμε πληρώσει πανάκριβα ( 28,5  εκατομμύρια το καθένα ενώ άλλες χώρες  το έχουν αγοράσει μόνο με 20 εκατ.ευρω), δεν τα έχουμε παραλάβει.  Από τα 20 αυτά ελικόπτερα ,  που θα έπρεπε να είναι στη Πολεμική μας Αεροπορία  από το 2009,  έχουμε παραλάβει μόνο τα τρία! Τα υπόλοιπα τα ψάχνουμε!!
•    Και φυσικά, τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα οι  S-300, που τα έχουμε πληρώσει πανάκριβα , αλλά όμως, δεν έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Αεράμυνας και «λιάζονται» στην Κρήτη και παραμένουν , επιχειρησιακά ανενεργοί.
Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για όλα αυτά ;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα