Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι «πατριώτες» ονειρεύονται πάρτι με τις δαπάνες για την Εθνική μας Άμυνα τη στιγμή που η Ελλάδα καταρρέει;
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ
(Ραδιοφωνική παρέμβαση σήμερα το πρωί 08.06 στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 984)

Σε αυτή την βαθειά οικονομική κρίση κάποιοι ονειρεύονται δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αγορά μαχητικών αεροσκαφών.
Ευφάνταστο  χαρακτήρισε ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ το δημοσίευμα της  Γερμανικής εφημερίδας,   σχετικά με την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αγοράσει 60 μαχητικά αεροσκάφη Γιουροφάιτερ.

 Επίσης το περιεχόμενο του δημοσιεύματος αναμετράται με την λογική, αφού θα πρέπει να εξηγηθεί , πως ενώ  η χώρα αγωνίζεται να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση, θα βρεθούν και θα δεσμευτούν περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ , που απαιτούνται  για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Γιουροφάιτερ,  που κατασκευάζει κυρίως, η Γερμανική   πολεμική Βιομηχανία. (ευρωπαϊκή συμπαραγωγή 4 κρατών Γερμανών, Βρετανών, Ισπανών και Ιταλών που μετέχουν στην κοινοπραξία του «Eurofighter»). Ποιος πΡΩΘΥπουργός θα τολμήσει σήμερα να ανακοινώσει ότι διαθέτει 6 δις. Ευρω για εξοπλισμούς;
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Zeit, η  αγορά 60 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter είναι στις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου Άμυνας αμέσως μόλις εκταμιευτεί η δόση του Μαρτίου προς την Ελλάδα.
Μάλιστα έλληνας  αξιωματούχος – που μιλά ανώνυμα στην εφημερίδα-, επισημαίνει ότι με το πρώτο δισεκατομμύριο που θα περισσέψει από τη δόση, θα μπορούσε να δοθεί ως  προκαταβολή,  για την αγορά μαχητικών  αεροσκαφών.
Πάντως, στο ΥΠΕΘΑ αναζητούν τον ανώνυμο πληροφοριοδότη των στοιχείων του ρεπορτάζ, στους κύκλους των εμπόρων όπλων,  που έχουν ισχυρές πολιτικές  διασυνδέσεις και πρόσβαση στα διεθνή ΜΜΕ.  Είναι το γνωστό κύκλωμα των εμπόρων όπλων που λυμαίνεται εδώ και δεκαετίες τις δαπάνες για την Εθνική μας Άμυνα.
                                  
Από το 1996 , μέχρι σήμερα, έχουν δαπανηθεί δεκάδες δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ για την αγορά οπλικών συστημάτων για την ενίσχυση των Ενόπλων μας  Δυνάμεων. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μας δάνειζαν με υψηλά επιτόκια για να   αγοράζουμε τα προϊόντα που κατασκευάζουν οι πολεμικές τους Βιομηχανίες.
 Δεν μπορώ να γνωρίζω αν τα  σοβαρά ελληνοτουρκικά επεισόδια στο Αιγαίο, αποτελούν αποκλειστικά μέρος της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, ή αν τα σκηνοθετούσαν ή τα υποδαύλιζαν εκείνοι που μας πουλούσαν τα πολεμικά τους προϊόντα. Από τις ίδιες αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες αγοράζουν οπλικά συστήματα και η Ελλάδα και η Τουρκία.
 Το αποτέλεσμα από την αλόγιστη κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών, είναι ότι εξαιτίας της υπερκοστολόγισης των πολεμικών συστημάτων που μας προμηθεύουν  οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  και οι Ευρωπαίοι, με διαμεσολαβητές τις Κυβερνήσεις τους, ώθησαν τη χώρα μας στην άβυσσο της χρεοκοπίας, αφού δανειζόμαστε με υψηλό επιτόκιο για να αγοράζουμε όπλα.  Και το χειρότερο είναι ότι τα χρυσοπληρωμένα οπλικά τους συστήματα, είναι αμφίβολον αν θωράκισαν επαρκώς τη χώρα μας , πολιτικά και στρατιωτικά, τουλάχιστον  όσο θα επιθυμούσαμε. Και επιπλέον είναι και προβληματικά!
•    .Τα  αμερικανικά μαχητικά αφη  F-16  , παρότι τα έχουμε αποπληρώσει , ακόμη δεν έχουν σύστημα αυτοπροστασίας, άρα είναι μη αξιόμαχα.
•    . Για την ναυπήγηση 4+2 γερμανικών υποβρυχίων  έχουμε πληρώσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ και τελικά έχουμε μόνο ένα και αυτό …γέρνει. Τα άλλα αγνοούνται!
•    . Σχετικά τώρα με  τα γερμανικά άρματα μάχης …τα ΛΕΟΠΑΡΝΤ , που  ξεφλούδιζαν τα κανόνια τους , μέχρι σήμερα ακόμη ,  δεν έχουν ούτε και πυρομαχικά. Δεν παίρνουν μέρος πια, ούτε στις παρελάσεις!
•    Επίσης ,  τα  μεταφορικά ελικόπτερα NH 90,  παρότι τα έχουμε πληρώσει πανάκριβα ( 28,5  εκατομμύρια το καθένα ενώ άλλες χώρες  το έχουν αγοράσει μόνο με 20 εκατ.ευρω), δεν τα έχουμε παραλάβει.  Από τα 20 αυτά ελικόπτερα ,  που θα έπρεπε να είναι στη Πολεμική μας Αεροπορία  από το 2009,  έχουμε παραλάβει μόνο τα τρία! Τα υπόλοιπα τα ψάχνουμε!!
•    Και φυσικά, τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα οι  S-300, που τα έχουμε πληρώσει πανάκριβα , αλλά όμως, δεν έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Αεράμυνας και «λιάζονται» στην Κρήτη και παραμένουν , επιχειρησιακά ανενεργοί.
Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για όλα αυτά ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου