Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Διεστραμμένοι ή δοσίλογοι;Του Χρήστου Καπούτση

Νέα μέτρα σε βάρος των ελλήνων πολιτών σχεδιάζει η τρικομματική Κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου.
Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και πάλι οι μισθοί και οι συντάξεις, το «χαμήλωμα» του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που θα συνοδεύεται με την κατάργηση του 13ου και 14ου  μισθού, η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και φυσικά αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Συνεχίζει η Κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου την ολέθρια πολιτική του Γ.Α.Παπανδρέου , του μοναδικού Πρωθυπουργού στην Ελληνική Ιστορία, που αντικαταστάθηκε λόγω καταφανούς ανικανότητας να Κυβερνήσει, παρότι το κόμμα του διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή!
Η πολιτική της κυβέρνηση του Γ.Α. Παπανδρέου με «μπροστάρηδες»  τους ανεκδιήγητους Υπουργούς Β.Βενιζέλο, Α.Λοβέρδο, Γ.Κουτρουμάνη, Γ.Παπακωσταντίνου, Μ.Χρυσοχοίδη κ.ά., έχει προκαλέσει , ένα (1) και πλέον εκατομμύριο ανέργους, έχει βάλει την οικονομία σε βαθιά ύφεση, έχει συρρικνώσει δραματικά τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, έχει διαλύσει το Δημόσιο, έχει εξαφανίσει ακόμη και στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων  και έχει κατεδαφίσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Και ακόμη, η ανεργία και η υποαπασχόληση έχουν οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε μαρασμό και σε προφανή αδυναμία να καταβάλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους.
Οι κύριοι αυτοί , τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν έναν ολόκληρο Λαό στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την κατάθλιψη. Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,  θεωρείται αποτυχημένη ακόμη και από την ΤΡΟΙΚΑ!!
Και το ερώτημα είναι: Είναι δυνατόν, οι υπουργοί της Κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου να σχεδιάζουν και νέα επαχθή μέτρα σε βάρος  των ελλήνων πολιτών; 
Πρέπει να είναι κάποιος «πολύ» διεστραμμένος  ή απλά δοσίλογος, για να «σκέπτεται» και άλλα μέτρα που θα καταβυθίσουν το ΛΑΟ στην απόγνωση. Αναφύεται ωστόσο και μια αμυδρά Ελπίδα. Η ανάλγητη και αντικοινωνική Κυβερνητική πολιτική, πιθανότατα  να αποτελέσει  και το εφαλτήριο της κοινωνικής αφύπνισης και δικαιολογημένης λαϊκής  έκρηξης.
Η Ιστορία διδάσκει ότι, όταν ο ΛΑΟΣ ωθείται στην πενία και καταφρονείται η Αξιοπρέπειά του, τότε, αντιδρά και κατακρημνίζει τους δυνάστες του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου