Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Και νεα ιταμή τουρκική πρόκληση

Μετά το ερευνητικό σκάφος το ΠΙΡΙ-ΡΕΙΣ του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού, που κάνει «βόλτες» στο Αιγαίο, χθες είχαμε την επίσκεψη και μιας  Τουρκικής Φρεγάτας.  
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο, χθες παραμονή της 25ης  Μαρτίου , παραβίασε τα χωρικό μας ύδατα και έφτασε κοντά στις ακτές της Μήλου, της Κύθνου, της Μακρονήσου και Βόρεια της Εύβοιας. Η Τουρκική Φρεγάτα, παραβίασε όλους τους κανονισμούς περί αβλαβούς διέλευσης!
Σύμφωνα με ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ : «Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του».
Εκτιμάται ότι Άγκυρα επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. ΚΑΙ μάλιστα σε μια εποχή, που λόγω οικονομικής κρίσης ,  αλλά και εσωτερικής πολιτικής ρευστότητας, η Ελλάδα δύσκολα θα  απαντήσει στην στρατιωτική πρόκληση της Τουρκίας.  
Η Ελληνική Κυβέρνηση , προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και κάνει ότι μπορεί, ώστε να μην κλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο. Και είναι σωστή αυτή η επιλογή, ωστόσο και η υπομονή έχει και αυτή τα όριά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου