Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

η Αμμόχωστος θα είναι υπό Τουρκική διοίκηση και τμήμα του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους

Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, γράφει ότι η τουρκική πλευρά θα προχωρήσει στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την πρώτη Ιουλίου. 
Θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι ελληνοκύπριοι, αλλά η Αμμόχωστος θα είναι υπό Τουρκική διοίκηση και τμήμα του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.    
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και το αντίστοιχο του  ψευδοκράτους,  θα ετοιμάσουν σχετική έκθεση,  στην οποία θα καταγράφεται ο αριθμός των Ε/κ που έχουν κατοικίες και περιουσία στην Αμμόχωστο και σε αυτούς θα επιτραπεί να επιστρέψουν.
Η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή  δήλωσε ότι  σε περίπτωση που ευσταθούν οι τουρκικοί ισχυρισμοί, τότε θα πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας,  τα οποία προνοούν την μεταβίβαση της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου , υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και την επιστροφή των νομίμων κατοίκων.
Πάντως, ο  ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε ότι, «τα Βαρώσια είναι "αναπόσπαστο κομμάτι" της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλεί το  ψευδοκράτος.

Στην περίπτωση επιστροφής των ελληνοκυπρίων στην Αμμόχωστο και δεχτούν να τεθούν υπό Τουρκική Διοίκηση, αυτό σημαίνει και επίσημη αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου