Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Σε ποια στρατόπεδα θα φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες  ανακαίνισης  παλιών στρατοπέδων όπου θα φιλοξενηθούν καταρχήν 35 χιλιάδες λαθρομετανάστες.
Στην  Περιφέρεια  Αττικής, στην Κερατέα και τις Αφίδνες βρίσκονται  τα τρία πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Είναι παλιά στρατόπεδα της Πολεμικής Αεροπορίας και βρίσκονται σχετικά κοντά ,   στη πρωτεύουσα.
Τα  στρατόπεδα που θα φιλοξενήσουν τους λαθρομετανάστες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι:  Κερατοβούνι στην Κερατέα, Κατσιμίδι στις Αφίδνες (261 στρ.), Κατσιμίδι στις Αφίδνες (40 στρ.), Πόρτη Μιλιάδη Κοζάνης (127 στρ.), Μουρίκη Φλώρινας (45 στρ.), Φυτώριο Καρδίτσας (124 στρ), Φυλλιρίδη Καρωτής (121 στρ.), Καραγιώργη στα Βρυσικά (120 στρ.), Τσακαλώτου Πρεβέζης (98 στρ.), Παπαβασιλείου Διαβατών (25 στρ.). Υπάρχον και άλλα 10-15, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.
Για την υλοποίηση του σχεδίου υπάρχουν δύο εμπόδια.
Το πρώτο είναι η άρνηση των περιφερειαρχών και των Δημάρχων να δεχτούν τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίες Λαθρομεταναστών στο όρια της διοικητικής τους περιφέρειας. Και ακόμη, οι Δήμαρχοι θέλουν τα στρατόπεδα για δική τους χρήση και αξιοποίηση. Παρεμπιπτόντως, οι αντιδράσεις κάποιων  Δημάρχων να δεχτούν τη λειτουργία των στρατοπέδων λαθρομεταναστών, είναι υπερβολικές και εύκολα διακρίνει κανείς σκοπιμότητες τοπικιστικού χαρακτήρα.
Το δεύτερο, είναι η φύλαξη αυτών των στρατοπέδων, που θα φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες. Απαιτείται μία δύναμη 1000-1200 φρουρών. Ποιοι θα είναι αυτοί; Στρατιώτες , αστυνομικοί; Πως θα αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης των ανθρώπων μέσα σε αυτά που θέλουν ειδική διαχείριση.
Άνθρωποι είναι,δεν είναι  ζώα, ούτε καν αιχμάλωτοι πολέμου. Αν προκύψουν προβλήματα ασφάλειας , αν κάνουν εξεγέρσεις, τι θα κάνει το προσωπικό; Θα χρησιμοποιήσει τα όπλα εναντίον τους;
Αυτά είναι καίρια ερωτήματα, που ακόμη δεν έχουν βρει ικανοποιητική απάντηση.
Μήπως , θα μας στοίχιζε λιγότερο, αν αντί να τους φιλοξενούμε σε στρατόπεδα, να τους απελαύναμε στις χώρες τους; Και έτσι να παραχωρούσαμε τα ανενεργά στρατόπεδα στους Δήμους, να κάνουν Πάρκα και χώρους αναψυχής για τοςυ Δημότες;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου