Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Εκβιάζει την Κυβέρνηση ο Ι.Σάφα

Εκβιάζει την Κυβέρνηση ο Ι.Σάφα

Την απόφαση  της Διοίκησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά , για εκ περιτροπής εργασία -μία φορά την εβδομάδα απασχόληση-  κατήγγειλε ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος ενημερώνοντας τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, κατά την  χθεσινή συνεδρίασή του. O ΥΠΕΘΑ υποστήριξε ότι χρησιμοποιούν  τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, ως μοχλό πίεσης εναντίον του κράτους.
Ο αραβολιβανέζος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Ισκαντάρ Σάφα, ζητάει άμεσα 170 εκατoμ. ευρώ, για να μην κλείσει τα ναυπηγεία και να παραδώσει τα τρία υποβρύχια τύπου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ»,  που θα έπρεπε να είχε παραλάβει το Π.Ν. από το 2008 , παρότι,  το ελληνικό δημόσιο έχει καταβάλει εξολοκλήρου το κόστος ναυπήγησης και των 4 υποβρυχίων τύπου 214.
Ο κ.Σάφα έχει σε «ομηρία»  1.300 εργαζόμενους και εκβιάζει την Κυβέρνηση.

Επίσης το ΚΥΣΕΑ επικύρωσε την αναθεώρηση της  σύμβασης  του 2001  και η Πολεμική μας Αεροπορία,  αντί να  πάρει 12 μεταφορικά αεροσκάφη C-27J,  θα περιοριστούμε τελικά στα  8, τα οποία και έχουμε παραλάβει. Όμως από τα οχτώ που έχουμε,   πετάνε μόνο τα δύο, παρότι είναι ολοκαίνουργα!   Το ποσό που εξοικονομηθεί θα χρησιμοποιηθεί,  για την αγορά ανταλλακτικών και άλλων εξαρτημάτων,  ώστε να καταστούν επιχειρησιακά αξιοποιήσιμα και τα  υπόλοιπα 6 μεταγωγικά αεροσκάφη,  που παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος.

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ακόμη το νέο εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση των κρίσεων με βάση τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την ανταπόκριση της Ελλάδας στην υποχρέωση να διαθέσει αξιωματικούς για τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου