Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Δυσκολεύομαι… Του Χρήστου Καπούτση

Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω την έκθεση ΣΟΚ της Εθνικής Τράπεζας.  «Μια έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε, σύμφωνα με την ανάλυση, σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά 55% σε ευρώ), πλήττοντας περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, μέσω της σημαντικής υποτίμησης του νέου νομίσματος (65% σε ονομαστικούς), της βαθύτερης ύφεσης (-22% σε σταθερές τιμές, επιπλέον της συρρίκνωσης κατά 14% την περίοδο 2009-2011) και της αύξησης της ανεργίας (στο 34%), ενώ το κράτος θα εξαναγκαζόταν σε νομισματική χρηματοδότηση των αναγκών του, δημιουργώντας έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο (πληθωρισμός άνω του 30% αρχικά, με ισχυρή ανοδική τάση στη συνέχεια, καθώς θα αυτοτροφοδοτείται από αυξήσεις τιμών εισαγόμενων αγαθών και ονομαστικών μισθών), που θα ακύρωνε σταδιακά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την υποτίμηση»,   αναφέρεται στην έκθεση της Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδας, ΝΑΙ της Ελλάδας.
Δυσκολεύομαι πολύ περισσότερο να δεχτώ ότι η κ.Κρ.Λαγκάρντ δεν είχε επίγνωση των δηλώσεων που έκανε για τον Ελληνικό Λαό. Ερωτηθείσα η κ.Δ.Ν.Τ. για το  εάν είναι σε θέση να καταλάβει τις ελληνίδες μητέρες που δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μαίες ή  τους έλληνες ασθενείς που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα , η κα Λαγκάρντ , είπε: «Καμιά συμπάθεια για τους Έλληνες. Σκέπτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά σε ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα, που έχουν δάσκαλο  μόνο δύο ώρες την ημέρα, και μοιράζονται τρία από αυτά την ίδια καρέκλα και είναι πολύ πρόθυμα να μάθουν γράμματα. Τους έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Πιστεύω  ότι αυτοί χρειάζονται ακόμη περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα».

Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (το επαναλαμβάνω) και η κ.Λαγκάρντ έδρασαν από κοινού, ότι ήταν συνεννοημένοι και ενήργησαν ως μέλη συμμορίας. Σίγουρα όμως, οι δηλώσεις Λαγκάρντ και η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, έχουν μια συνέχεια, είναι δύο κείμενα που αλληλοσυμπληρώνονται και έχουν κοινά στοιχεία. Για παράδειγμα και στα δύο κείμενα «θαυμάζουμε»  τον ανυπόκριτο κυνισμό, το μίσος σε βάρος των φορολογούμενων ελλήνων πολιτών , τον μισανθρωπισμό προς εκείνους που έχουν μικρές  αποδοχές και που φορολογούνται αγρίως και προς τους ανέργους και τους ανασφάλιστους και τους συνταξιουχους. Κυρίως όμως, «θαυμάζουμε»  στην Εθνική Τράπεζα της Λαγκάρντ , ένα άρτιο σχέδιο κατατρομοκράτησης του Ελληνικού Λαού.
Επίσης δυσκολεύομαι  και δυσκολεύομαι  πολύ, μα πάρα πολύ , να πιστέψω ότι η Λαγκάρντ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας της Ελλάδας (για να μη ξεχνιόμαστε), δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κερδοσκόπων, των μεγαλο-επιχειρηματιών φοροφυγάδων και megaλο-απατεώνων  και  των  τοκογλύφων δανειστών μας.
Και δυσκολεύομαι ακόμη περισσότερο να πιστέψω ότι,   οι έλληνες ψηφοφόροι θα «τσιμπήσουν»…
Ποια κόμματα υποστηρίζει η κ.Λαγκάρντ; τα ίδια που υποστηρίζει και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα , συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Τράπεζας. Δηλαδή τα ευαγή κόμματα του Μνημονίου. Ποιά είναι αυτά;  Δυσκολεύομαι να πιστέψω, ΜΟΝΑΔΙΚΕ μου αναγνώστη, ότι δεν τα έχεις εντοπίσει ακόμη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου