Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυσκολεύομαι…



 Του Χρήστου Καπούτση

Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω την έκθεση ΣΟΚ της Εθνικής Τράπεζας.  «Μια έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε, σύμφωνα με την ανάλυση, σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά 55% σε ευρώ), πλήττοντας περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, μέσω της σημαντικής υποτίμησης του νέου νομίσματος (65% σε ονομαστικούς), της βαθύτερης ύφεσης (-22% σε σταθερές τιμές, επιπλέον της συρρίκνωσης κατά 14% την περίοδο 2009-2011) και της αύξησης της ανεργίας (στο 34%), ενώ το κράτος θα εξαναγκαζόταν σε νομισματική χρηματοδότηση των αναγκών του, δημιουργώντας έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο (πληθωρισμός άνω του 30% αρχικά, με ισχυρή ανοδική τάση στη συνέχεια, καθώς θα αυτοτροφοδοτείται από αυξήσεις τιμών εισαγόμενων αγαθών και ονομαστικών μισθών), που θα ακύρωνε σταδιακά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την υποτίμηση»,   αναφέρεται στην έκθεση της Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδας, ΝΑΙ της Ελλάδας.
Δυσκολεύομαι πολύ περισσότερο να δεχτώ ότι η κ.Κρ.Λαγκάρντ δεν είχε επίγνωση των δηλώσεων που έκανε για τον Ελληνικό Λαό. Ερωτηθείσα η κ.Δ.Ν.Τ. για το  εάν είναι σε θέση να καταλάβει τις ελληνίδες μητέρες που δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μαίες ή  τους έλληνες ασθενείς που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα , η κα Λαγκάρντ , είπε: «Καμιά συμπάθεια για τους Έλληνες. Σκέπτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά σε ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα, που έχουν δάσκαλο  μόνο δύο ώρες την ημέρα, και μοιράζονται τρία από αυτά την ίδια καρέκλα και είναι πολύ πρόθυμα να μάθουν γράμματα. Τους έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Πιστεύω  ότι αυτοί χρειάζονται ακόμη περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα».

Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (το επαναλαμβάνω) και η κ.Λαγκάρντ έδρασαν από κοινού, ότι ήταν συνεννοημένοι και ενήργησαν ως μέλη συμμορίας. Σίγουρα όμως, οι δηλώσεις Λαγκάρντ και η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, έχουν μια συνέχεια, είναι δύο κείμενα που αλληλοσυμπληρώνονται και έχουν κοινά στοιχεία. Για παράδειγμα και στα δύο κείμενα «θαυμάζουμε»  τον ανυπόκριτο κυνισμό, το μίσος σε βάρος των φορολογούμενων ελλήνων πολιτών , τον μισανθρωπισμό προς εκείνους που έχουν μικρές  αποδοχές και που φορολογούνται αγρίως και προς τους ανέργους και τους ανασφάλιστους και τους συνταξιουχους. Κυρίως όμως, «θαυμάζουμε»  στην Εθνική Τράπεζα της Λαγκάρντ , ένα άρτιο σχέδιο κατατρομοκράτησης του Ελληνικού Λαού.
Επίσης δυσκολεύομαι  και δυσκολεύομαι  πολύ, μα πάρα πολύ , να πιστέψω ότι η Λαγκάρντ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας της Ελλάδας (για να μη ξεχνιόμαστε), δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κερδοσκόπων, των μεγαλο-επιχειρηματιών φοροφυγάδων και megaλο-απατεώνων  και  των  τοκογλύφων δανειστών μας.
Και δυσκολεύομαι ακόμη περισσότερο να πιστέψω ότι,   οι έλληνες ψηφοφόροι θα «τσιμπήσουν»…
Ποια κόμματα υποστηρίζει η κ.Λαγκάρντ; τα ίδια που υποστηρίζει και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα , συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Τράπεζας. Δηλαδή τα ευαγή κόμματα του Μνημονίου. Ποιά είναι αυτά;  Δυσκολεύομαι να πιστέψω, ΜΟΝΑΔΙΚΕ μου αναγνώστη, ότι δεν τα έχεις εντοπίσει ακόμη!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...

Ο Κουρτ Γκέντελ Godel ΚΑΙ Το θεώρημα της μη πληρότητας και οι πεπερασμένες δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού

ο Godel έδειξε ότι σε οποιοδήποτε τυπικό σύστημα, υπάρχει πάντα μια δήλωση για τους φυσικούς αριθμούς που είναι αληθινή, αλλά που δεν μπορεί να αποδειχθεί στο σύστημα. Με άλλα λόγια, τα μαθηματικά δεν θα είναι ποτέ το αυστηρό κι ακλόνητο σύστημα που οι μαθηματικοί ονειρεύονταν επί χιλιετίες. ο πολυπόθητος στόχος της διαμόρφωσης ενός τέλειου τυπικού συστήματος αποκαλύπτεται ότι είναι χιμαιρικός. Όλα τα τυπικά συστήματα - τουλάχιστον αυτά που είναι αρκετά ισχυρά να είναι ενδιαφέροντα - αποδεικνύονται ελλιπή επειδή είναι σε θέση να διατυπώσουν δηλώσεις που λένε για το εαυτό τους ότι δεν μπορούν να αποδειχθούν. Αυτό, εν συντομία, εννοούμε όταν λέμε ότι ο Godel το 1931 κατέδειξε τη «μη πληρότητα των μαθηματικών». Δεν είναι ακριβώς τα μαθηματικά τα ίδια που δεν έχουν πληρότητα, αλλά οποιοδήποτε τυπικό σύστημα που προσπαθεί να συλλάβει όλες τις αλήθειες των μαθηματικών σε πεπερασμένο σύνολό αξιωμάτων και κανόνων . Ίσως πλέον αυτό να μη μας κλονίζει τόσο, αλλά για τους μαθηματικούς στ...