Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Ο «τροικανός» Γ. ΣτουρνάραςΤου Χρήστου Καπούτση
 
Αποκτήσαμε, μετά από παλινωδίες, ιατρικά απόρρητα και μυστικές διαβουλεύσεις, Υπουργό Οικονομίας τον καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα. Καλορίζικος και καλή επιτυχία στον διακεκριμένο οικονομολόγο.
Λίγες μόνο, μικρές «ενοχλητικές» επισημάνσεις , για το επιστημονικό έργο του Γ.Στουρνάρα. Υπήρξε στενός συνεργάτης του  Κ. Σημίτη και Γ. Παπαντωνίου, την εποχή, που η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου νε επιτύχει την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ,  πλαστογράφησε σημαντικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Γ.Στουρνάρας είναι πρόεδρος του ΙΟΒΕ, του ιδρύματος που χρηματοδοτούν οι Έλληνες Βιομήχανοι, προκειμένου να ασκούν πιέσεις στην εκάστοτε Κυβέρνηση και να προωθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα με επιστημονικό τρόπο.
Αρθρογραφώντας ή παρεμβαίνοντας σε Επιστημονικά Συνέδρια, ο Γ.Στουρνάρας  έχει ταχθεί με πάθος υπέρ των Μνημονίων και της Δανειακής Σύμβασης. Έχει υπερασπιστεί τις πολιτικές λιτότητας, τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και τις περικοπές στους μισθούς. Και ακόμη έχει ταχθεί αλληλέγγυος στις εργατοκτόνες «μεταρρυθμίσεις»  του Α.Λοβέρδου όταν ήταν υπουργός Εργασίας.
Ο Γ.Στουρνάρας εκτιμά ότι η ΤΡΟΙΚΑ είναι πολύ ήπια απέναντι στους Έλληνες!!  Γι’ αυτό άλλωστε ο Β.Βενιζέλος δέχτηκε με επιφυλάξεις την πρόταση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να αναλάβει  Γ.Στουρνάρας Υπουργός Οικονομίας, διότι τον θεωρεί υπερβολικά Μνημονιακό!!
Βέβαια και ο Ελληνικός Λαός υπέρ του Μνημονίου ψήφισε (ΠΑΣΟΚ+Ν.Δ.+ΔΗΜΑΡ= 49%).
Πιστεύω ότι ο Γ.Στουρνάρας θα συναινέσει σε πολιτικές σκληρής λιτότητας, φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρηματιών και κατά κανόνα φοροφυγάδων και , σε πολιτικές  εξόντωσης  των εργαζομένων και απολύσεων στον ιδιωτικό και  Δημόσιο τομέα.
Προφανώς  και εύχομαι να διαψευστώ, αλλά ….


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου