Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Πιέσεις για αλλαγή στρατηγώνΤου  Χρήστου Καπούτση
Οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν μια ικανή και άξια στρατιωτική  ηγεσία.  Επίσης ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων Πάνος Παναγιωτόπουλος , είναι έντιμος και ικανός πολιτικός και θα προσφέρει σημαντικό έργο στην αμυντική θωράκιση της χώρας.
Ωστόσο, φήμες για αντικατάσταση της στρατιωτικής ηγεσίας, «κυκλοφορούν» στους διαδρόμους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η σημερινή στρατιωτική ηγεσία και οι τέσσερις Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων τοποθετήθηκαν,  πριν από λίγους μήνες, στις θέσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  ομάδα αποστράτων ασκεί κομματικές πιέσεις,  για την αντικατάσταση της στρατιωτικής ηγεσίας και επαναφοράς στην ενεργό υπηρεσία απόστρατων αξιωματικών. Το περιβάλλον του ΥΠΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου υποστηρίζει ότι , αντικατάσταση της στρατιωτικής ηγεσίας δεν ενδείκνυται τώρα, διότι θα προκαλούσε αναταραχή στο στράτευμα. 
Εκτιμώ ότι ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος θα αντέξει στις  πιέσεις των αποστράτων που έχουν βρει καταφύγιο στην κομματική στέγη της Ν.Δ.  Θα αντιληφθεί σύντομα ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος ότι οι απόστρατοι ,  που τον πιέζουν να «ξηλώσει» την στρατιωτική ηγεσία,  είναι μωροφιλόδοξες μετριότητες, χωρίς ηθικό εκτόπισμα και με  αμφισβητούμενες στρατιωτικές ικανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου