Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Η «Προίκα » και οι «προικοθήρες»  

Του Χρήστου Καπούτση
 
  Η συγκυβέρνηση των τριών (Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης) έχει μία «ιδιαιτερότητα». Είναι συνεργασία δύο Μνημονιακών (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και ενός αντιμνημονιακού (ΔΗΜΑΡ) κόμματος!  
Τα δύο μνημονιακά κόμματα , δεξιά,   συντηρητικά και νεοφιλελεύθερα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. συγκέντρωσαν το 43% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος  και «κατέκτησαν» άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 161 εδρών στη Βουλή. Συνεπώς,  μπορούν να σχηματίσουν ισχυρή Κυβέρνηση μακράς πνοής. Τι «γυρεύει» λοιπόν ο Φ.Κουβέλης σε αυτό το νεοφιλελεύθερο μνημονιακό Κυβερνητικό σχήμα;
Η ΔΗΜΑΡ, είναι ένα κόμμα που ιδεολογικά βρίσκεται στο σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Η «προίκα» της ΔΗΜΑΡ είναι η φιλεργατική και φιλολαϊκή πολιτική της  και γενικά,  οι κοινωνικές ευαισθησίες της. Αυτή λοιπόν την «προίκα» της ΔΗΜΑΡ θέλουν  να «αξιοποιήσουν» οι ιδεολογικοί της αντίπαλοι και δεινοί  «προικοθήρες» Α.Σαμαράς και Β.Βενιζέλος.  Θέλουν να πείσουν τους Ευρωπαίους δανειστές μας και το Δ.Ν.Τ. ότι και η Αριστερά είναι πρόθυμη να συμβάλει στην εφαρμογή της λαοκτόνου  πολιτικής της λιτότητας και της Δημοσιονομικής πειθαρχίας. Η ΔΗΜΑΡ δέχτηκε να γίνει το αριστερό άλλοθι των κομμάτων που με τις πολιτικές επιλογές τους (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) οδήγησαν τον ελληνικό Λαό στην απόγνωση και τη εξαθλίωση. Γιατί; Με ποιο πολιτικό κέρδος; Γιατί δέχτηκε να «θυσιαστεί» ο Φώτης Κουβέλης αυτός ο έντιμος και ευπρεπής και δημοκράτης πολιτικός; Τι έχει να κερδίσει σε προσωπικό, πολιτικό και κομματικό επίπεδο; Δεν έχω απάντηση… προς το παρόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου