Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Η σεμνότητα του Στρατηγού

Του Χρήστου Καπούτση

Η σεμνότητα,  όταν συνοδεύεται από το ήθος και τον πατριωτισμό είναι σπάνιο κόσμημα για κάθε άνθρωπο, όποιο και αν είναι το επάγγελμά του,  όποια και αν είναι η ιδεολογία του ή η κομματική του ταυτότητα.
Ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ, για 35 μέρες ήταν ο υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας.  Στο διάστημα αυτό πρόλαβε και επισκέφτηκε όλες τις Μάχιμες Μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων και παρακολούθησε υψηλού επιπέδου ασκήσεις ετοιμότητας. Στις επισκέψεις του εμψύχωνε το στρατιωτικό προσωπικό  και  αναπτέρωνε το ηθικό τους, αφού οι στρατιωτικοί  αντιμετωπίζουν  πλέον ακόμη και πρόβλημα αξιοπρεπούς επιβίωσης, μετά τις μειώσει των αποδοχών του κατά 30% και της επικείμενης νέας μείωσης κατά 12%!  Όπως πάντα ο Στρατηγός,  σεμνός, ικανός και αποτελεσματικός ηγέτης.
Ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος τίμησε το θεσμό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όταν άλλοι εκλεγμένοι πολιτικοί  και κομματικά  στελέχη  τον έχουν καταρρακώσει .  Το τραγικό είναι,  ότι κάποιοι απόστρατοι συνάδελφοί του, ζηλόφθονοι, μικρόνοες  και με την νοοτροπία του «καραβανά»,   είπαν αθλιότητες και έγραψαν λιβέλους κατά του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου. Ανθρωπάκια…
Συνάντησα τον κ. Φράγκο τη στιγμή που αποχωρούσε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον ρώτησα πως θέλει να τον αποκαλώ «κύριε Υπουργέ ή Στρατηγέ». Και η απάντηση αναμενόμενη,  «Στρατηγέ»…
Λίγο νωρίτερα, παραδίδοντας την ηγεσία του Υπουργείου στην νέα πολιτική ηγεσία είχε δηλώσει: «Ηθικό και φρόνημα στις ΕΔ υπάρχει και οι νεο-οθωμανικές τάσεις ορισμένων εκ των γειτόνων δεν θα περάσουν».  
Καλή επιτυχία Στρατηγέ και σίγουρα σύντομα θα σε ξανακαλέσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου