Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Τα οδοιπορικά που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα οδοιπορικά που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες , καταργούνται, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Τα οδοιπορικά έξοδα, πρόσθετη αμοιβή  από 4 έως 6 μέρες  το μήνα (Ημερησία Αποζημίωση χ 6 =  το ποσό των οδοιπορικών), δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στην ΤΡΟΙΚΑ , που απαιτεί την κατάργησή τους.   Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας, υποστηρίζει ανώτατος Κυβερνητικός αξιωματούχος,  προσπαθεί να διασώσει τα οδοιπορικά για τους στρατιωτικούς  που υπηρετούν  σε μάχιμες Μονάδες στον Έβρο και τα Νησιά του Αιγαίου, για τους ιπτάμενους και για όσους υπηρετούν σε πολεμικά πλοία  και υποβρύχια. Για τους υπόλοιπους, το πρόσθετο βοήθημα των οδοιπορικών εξόδων, κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να συνυπολογιστεί στις «απώλειες» ειρηνικής περιόδου…
Πάντως, είναι γνωστό ότι, τα οδοιπορικά είναι πλασματικά,  αφού δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές μετακινήσεις στελεχών των Ε.Δ., αλλά δίδονταν στους στρατιωτικούς, ως πρόσθετο οικονομικό βοήθημα.

1 σχόλιο:

  1. Όταν ο στρατιωτικός εκτελεί ασκήσεις επί 10ήμερο δηλαδή 10 εικοσιτετράωρα, τι αποζημίωση παίρνει; Ή όταν είναι 30 περίπου συνεχείς ώρες στην υπηρεσία, 3 φορές τον μήνα τουλάχιστον τι αποζημίωση παίρνει, ή ...., ή ... Πολλά ¨ή ¨ πάρα πολλά. Πρέπει να αγαπάς τον στρατιωτικό για να υποστηρήξης το δίκιο του. Πρέπει να αγαπάς αυτό που εκπροσωπεί. Δηλαδή την θέληση για μια ανεξάρτητη ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή