Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

η παραίτηση του Αρχηγού του ΓΕΣ

H απαξιωτική συμπεριφορά του εξωκοινοβουλευτικού Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Καράμπελα , εξανάγκασε τον Αρχηγό Στρατού Αντιστράτηγο Κ.Ζιαζιά σε παραίτηση.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ έχει ως εξής: « Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννεάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του , όσο και του Στρατεύματος.>
Ο ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελας, απόστρατος Στρατηγός, επιχείρησε να υπαγορεύσει  στον Αρχηγό Στρατού Κ.Ζιαζιά , κατάλογο ανωτάτων αξιωματικών,  που θα πρέπει να αποστρατευτούν και άλλον με ονόματα  που θα πρέπει να προαχθούν. Επειδή ο κ Π.Καράμπελας μετά την αποστρατεία του εντάθηκε στο  κόμμα της Ν.Δ. , τα ονόματα που πρότεινε για προαγωγή είχαν κομματικό πρόσημο.
Ο ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος προσπάθησε να αποτρέψει την παραίτηση του Κ.Ζιαζιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Αντιστράτηγος  Κ. Ζιαζιάς με την συμπεριφορά του , τίμησε τη στολή του και το  αξίωμα  του. Ο Στρατηγός Κ.Ζιαζιάς  έγραψε ιστορία ήθους και θα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τους νέους αξιωματικούς.
Ο ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελας , το λιγότερο, θα πρέπει να παραιτηθεί και να ξεχαστεί όσο γίνεται  πιο γρήγορα….

 ΧΡΉΣΤΟΣ  Α. ΚΑΠΟΎΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου