Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Ούτε σήμερα εκδιώχτηκε από την Κυβέρνηση ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός ε.ά Π.ΚαράμπελαςΧθες ήταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού.  Σε μια σεμνή τελετή ο Στρατηγός Κ.Ζιαζιάς παρέδωσε στον νέο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ.Γκίνη.
Σε αυτή την τελετή παρίσταται παραδοσιακά και  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είναι μια παρουσία συμβολική αλλά μεγάλης ηθικής αξίας, αφού τιμώνται δύο πρόσωπα, ο απερχόμενος Αρχηγός και ο νέος Αρχηγός του ΓΕΣ. Στην χθεσινή τελετή που έγινε στη Σ.Σ. Ευελπιδων, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ  «κρύφτηκε», δεν παρέστη, «σπάζοντας»  μια παράδοση δεκαετιών. Δυστυχώς, ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος και οι δύο Υφυπουργοί κρύφτηκαν πίσω από τη «λίστα της  ντροπής»  ή  «λίστα Καράμπελα».
Ποιος είναι ο Καράμπελας;
 Ο Π. Καράμπελας είναι ο εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας , απόστρατος Αξιωματικός,  επικεφαλής της άτυπης κλαδικής των αποστράτων της Ν.Δ., που εξανάγκασε σε παραίτηση τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ.Ζιαζιά,  διότι αρνήθηκε να παραλάβει κατάλογο ονομάτων  ανωτάτων αξιωματικών που έπρεπε να προαχθούν ή να αντιστρατευθούν, σύμφωνα με τα «κέφια» του  Καράμπελα!!
Επειδή γνωρίζω τον δημοσιογράφο ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο,  και γνωρίζω,  ότι διαθέτει ήθος και εντιμότητα, περίμενα να είχε αποπέμψει τον ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα. Πιστεύω ότι ο Π.Παναγιωτόπουλος έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και καταλαβαίνω τον προβληματισμό και τη διστακτικότητά του, για το «μέλλον» του υφυπουργού του.
Περίμενα  και περιμένω  ακόμη, την αδυναμία του Π.Παναγωτόπουλου να καλύψει ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς  και να αποπέμψει τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας .
Περιμένω τους πολιτικούς αρχηγούς των Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση , Β.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη να αποδοκιμάσουν τη ανοίκεια συμπεριφορά  του ΥΦΕΘΑ Στρατηγού ε.ά Π.Καράμπελα και να ζητήσουν την αποπομπή του από την Κυβέρνηση συνεργασίας.  
Επειδή δεν θέλω να πιστέψω,  ότι ΟΛΟΙ συμφωνούν με τις ενέργειες του ΥΦΕΘΑ, θα περιμένω υπομονετικά, την αποπομπή του Π.Καράμπελα από την Κυβέρνηση, διατυπώνοντας παράλληλα και μια απορία. Ο ίδιος ο Στρατηγός ε.ά Π.Καράμπελας δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να παραιτηθεί; Οι λέξεις ήθος, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη , ανάληψη ευθύνης, δεν θα πρέπει Στρατηγέ να κοσμούν τους στρατιωτικούς και όταν αποστρατευτούν και ακόμη περισσότερο,  όταν αναλαμβάνουν Κυβερνητικές ευθύνες;

                                            Χρήστος Καπούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου