Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ούτε σήμερα εκδιώχτηκε από την Κυβέρνηση ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός ε.ά Π.Καράμπελας



Χθες ήταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού.  Σε μια σεμνή τελετή ο Στρατηγός Κ.Ζιαζιάς παρέδωσε στον νέο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ.Γκίνη.
Σε αυτή την τελετή παρίσταται παραδοσιακά και  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είναι μια παρουσία συμβολική αλλά μεγάλης ηθικής αξίας, αφού τιμώνται δύο πρόσωπα, ο απερχόμενος Αρχηγός και ο νέος Αρχηγός του ΓΕΣ. Στην χθεσινή τελετή που έγινε στη Σ.Σ. Ευελπιδων, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ  «κρύφτηκε», δεν παρέστη, «σπάζοντας»  μια παράδοση δεκαετιών. Δυστυχώς, ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος και οι δύο Υφυπουργοί κρύφτηκαν πίσω από τη «λίστα της  ντροπής»  ή  «λίστα Καράμπελα».
Ποιος είναι ο Καράμπελας;
 Ο Π. Καράμπελας είναι ο εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας , απόστρατος Αξιωματικός,  επικεφαλής της άτυπης κλαδικής των αποστράτων της Ν.Δ., που εξανάγκασε σε παραίτηση τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ.Ζιαζιά,  διότι αρνήθηκε να παραλάβει κατάλογο ονομάτων  ανωτάτων αξιωματικών που έπρεπε να προαχθούν ή να αντιστρατευθούν, σύμφωνα με τα «κέφια» του  Καράμπελα!!
Επειδή γνωρίζω τον δημοσιογράφο ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο,  και γνωρίζω,  ότι διαθέτει ήθος και εντιμότητα, περίμενα να είχε αποπέμψει τον ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα. Πιστεύω ότι ο Π.Παναγιωτόπουλος έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και καταλαβαίνω τον προβληματισμό και τη διστακτικότητά του, για το «μέλλον» του υφυπουργού του.
Περίμενα  και περιμένω  ακόμη, την αδυναμία του Π.Παναγωτόπουλου να καλύψει ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς  και να αποπέμψει τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας .
Περιμένω τους πολιτικούς αρχηγούς των Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση , Β.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη να αποδοκιμάσουν τη ανοίκεια συμπεριφορά  του ΥΦΕΘΑ Στρατηγού ε.ά Π.Καράμπελα και να ζητήσουν την αποπομπή του από την Κυβέρνηση συνεργασίας.  
Επειδή δεν θέλω να πιστέψω,  ότι ΟΛΟΙ συμφωνούν με τις ενέργειες του ΥΦΕΘΑ, θα περιμένω υπομονετικά, την αποπομπή του Π.Καράμπελα από την Κυβέρνηση, διατυπώνοντας παράλληλα και μια απορία. Ο ίδιος ο Στρατηγός ε.ά Π.Καράμπελας δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να παραιτηθεί; Οι λέξεις ήθος, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη , ανάληψη ευθύνης, δεν θα πρέπει Στρατηγέ να κοσμούν τους στρατιωτικούς και όταν αποστρατευτούν και ακόμη περισσότερο,  όταν αναλαμβάνουν Κυβερνητικές ευθύνες;

                                            Χρήστος Καπούτσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις!    Γιατί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί