Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τραμπούκοι οι συνταξιούχοι;Του Χρήστου Καπούτση

«Ανοίχτε είμαστε οι συνταξιούχοι», φώναζαν απεγνωσμένα οι απόμαχοι της ζωής χτυπώντας την πόρτα του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου. Και ο κ. Υπουργός παρίστανε τον κουφό!! Μετά από τα επίμονα χτυπήματα με τις μαγκούρες στην πόρτα, ο κ.Υπουργός εδέησε να ανοίξει και να δεχτεί «θυμωμένος» τους συνταξιούχους στο Γραφείο του.
Οι συνταξιούχοι με τον «δυναμισμό» της ηλικίας των 70 και άνω ετών, διεκτραγωδούσαν την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της εξοντωτικής πολιτικής σε βάρος τους από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, του Λ.Παπαδήμου, του Βενιζέλου και του Σαμαρά, αρχικά κάτω από το απαθές και αργότερα ειρωνικό χαμόγελο του προερχόμενου από την βουκολική Αρκαδία ρέκτη πολιτικού ανδρός.
Ο κ.Υπουργός όπως δεν άντεξε για πολύ το λεκτικό «μαστίγωμα» των συνταξιούχων και πέρασε στην αντεπίθεση, αποκαλώντας τους δεινοπαθούντες συνταξιούχους «Τραμπούκους και ψεύτες»!!! Ναι ο άθλιος Λυκουρέτζος είχε το θράσος να απευθυνθεί στους απόμαχους της ζωής με ιταμό , σκαιό , κυνικό και απαράδεκτο τρόπο.
Κύριε Υπουργέ, θα σας παρακαλέσω να στοχαστείτε για λίγο μελετώντας το «Εύ ποιεί τοίς ανθρώποις, ο φιλοκόμπον ήθος ελέγχων» και είμαι βέβαιος,  ότι  δεν θα επαναλάβετε το ατόπημα σας.
Τραμπούκοι και ψεύτες, τα περήφανα γηρατειά, κ.Υπουργέ;
Αλλά καλά κάνετε, αφού υπάρχουν άνθρωποι που σας εμπιστεύονται και σας ψηφίζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου