Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Η Δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά
Του Χρήστου Καπούτση

Στα ίχνη του βρώμικου κυκλώματος των εμπόρων όπλων με τις διασυνδέσεις τους στον Κρατικό μηχανισμό, φαίνεται ότι βρίσκονται οι Δικαστικές αρχές.
Σε εξονυχιστικό έλεγχο υποβάλλονται οι «αμαρτωλές» συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, από Δικαστικούς Λειτουργούς και από τον ΣΔΟΕ.
Τις τελευταίες μέρες δεκάδες απόστρατοι πρώην μέλη Επιτροπών αξιολόγησης στρατιωτικού υλικού , «γνωστοί» δημοσιογράφοι και αντιπρόσωποι  του διεθνούς Στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος που πούλησαν όπλα στην Ελλάδα, ,  συνωθούνται στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία.
Οι έρευνες,  δεν αφορούν μόνο στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κ.Σημίτη και Υπουργούς Άμυνας τον Άκη Τσοχατζόπουλο  και τον Γιάννο  Παπαντωνίου (1996- 2004), αλλά επεκτείνονται  στη περίοδο της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή και Υπουργούς Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλο και Β. Μειμαράκη (2004- 2009), αλλά και πρόσφατα επί Υπουργίας Β. Βενιζέλου!!
Οι Δικαστικοί Λειτουργοί και ο ΣΔΟΕ «ξεσκονίζουν» συμβάσεις εξοπλισμών αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ,  που αφορούν αγορές  ρωσικών οπλικών συστημάτων (S-300 και TOR-M1), των ελικοπτέρων Apache και NH 90, των  αρμάτων   μάχης Leopard  , τις  φρεγάτες ,τα υποβρύχια, τα ραντάρ  και  τα μέσα για τον ηλεκτρονικό πόλεμο. Και ακόμη οι έρευνες φτάνουν μέχρι και την αιφνίδια αγορά των 30 μαχητικών αεροσκαφών F-16  το 2004 , το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS που αφορά στην αγορά των F -16 της περιόδου Σημίτη και  το σύστημα recce pod, που επελέγη για τα F -16 , που αγοράστηκαν την εποχή της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και τα δυο επιπλέον υποβρύχια που παρήγγειλε το 2010  η Κυβέρνηση Γ.Α .Παπανδρέου με Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Β. Βενιζέλο. 
Ακόμη οι αρμόδιες Δικαστικές αρχές ερευνούν τα μεγάλο σκάνδαλο των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπου και «χάθηκαν»  δισεκατομμύρια ευρώ, που προορίζονταν κυρίως για αναπτυξιακά έργα και που η «ουρά» τους φτάνει μέχρι και τις μέρες μας...
Φως  λοιπόν, περισσότερο φως, στη σκοτεινή πλευρά των εξοπλισμών.  Είναι αδιανόητο, το υστέρημα του έλληνα φορολογούμενου , που προορίζεται για την Εθνική μας Άμυνα,  να «χάνεται» στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της διαπλοκής οικονομικό-πολιτικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου