Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΡΗΣΘΩ ΔΕ 25.2.13 1η κατά Νικάρχου


Η  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ όσων αποφάσισαν χθες να μετρηθούν στα έγκυρα ψηφοδέλτια, συγκρότησε την αναγκαία σε εκλογές νικητήρια έκφανση της στιγμιαίως ασκούμενης λαϊκής κυριαρχίας κι ανέδειξε ψες τον κ. Νίκο Αναστασιάδη 7ο Πρόεδρο της ήδη συρόμενης στην οικονομική υποδούλωση, κοινωνική εξαθλίωση και εθνική υποταγή Κύπρου. Ο Νίκαρος για τους θαυμαστές του, κατέστη πλέον Νίκαρχος (εκ του Νίκος & άρχω). Η δική του πολιτική και θεσμική ανεπάρκεια κι ανικανότητα, όπως κι η συλλογική του κόμματός του, είχαν συμβάλει, διά πράξεων και ιδίως διά παραλείψεων, στο ν’ αφεθεί να προκαλέσει αυτή την άθλια της πατρίδας κατάσταση ο κλοτσηδόν αποσυρθείς Χριστόφιας, με το εκδιωχθέν επιτέλους ΑΚΕΛ.
Ε Υ Θ Υ Ν Η  ΚΑΙ συνυπαιτιότητα ισόποση του εκτοπίσματος πολιτικής και θεσμικής ισχύος τής αρχηγούμενης υπό του ιδίου μείζονος αντιπολιτεύσεως. Η οποία δεν παρέλειπε να «επιπλώνει τις μιντιακές ανάγκες» τού Χριστόφια, αρνούμενη ν’ αποκριθεί εγκαίρως, θετικά και αποτελεσματικά στην αξίωση της λαϊκής πλειοψηφίας για δημοκρατικό εξαναγκασμό σε παραίτηση της κυβέρνησης ισχνοτάτης μειοψηφίας. Τα γράφαμε καθημερινά, τις κρίσιμες μέρες που συνέβαιναν, που διαπράττονταν, που κατρακυλούσαν «πουζιασμένα» απ’ το Μαρί στην Τρόικα και που τότε θα ‘πρεπε ν’ αποτραπούν και ν’ αποσοβηθούν. Αλλ’ ο κ. Αναστασιάδης, αρχομανίας ένεκεν, περιοριζόταν να τρίβει χαρούμενος τα χέρια του καθώς η απίστευτων διαστάσεων αναξιότητα Χριστόφια τού έστρωνε το χαλί για να καταστεί ο επόμενος ένοικος του Προεδρικού.
Ψ Ε Σ  ΑΝΗΛΘΕ στον προεδρικό θώκο: Θρόνο εκλελεγμένου οιονεί μονάρχη 5ετούς προεδρίας. Πολλοί εξ εκείνων που αρέσκονται να τρέφουν ευσεβείς πόθους και διακατέχονται από λίγες ή πολλές, μόνιμες ή προσωρινές αυταπάτες, είναι ήδη πρόθυμοι να τού παράσχουν πίστωση χρόνου, να δοκιμαστεί κυβερνώντας, με τις ευχές και τις προσευχές ότι, κηδόμενος της υστεροφημίας του, δεν θα επιδεινώσει, τουλάχιστον, την κατάσταση.
Τ Ε Τ Ο Ι Ο Υ  ΕΙΔΟΥΣ αυταπάτες δεν τρέφει η στήλη, η οποία παλαιόθεν μαστιγώνεται νυχθημερόν απ’ τη μόνιμη πίκρα του εθνικού μας ποιητή, «δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε».  Η πολιτική ιστορία του κ. Αναστασιάδη, κατά τη δική μας αντίληψη, τον αναδεικνύει «από χέρι» επικίνδυνο Πρόεδρο. Ο θρόνος ο ίδιος εμπεριέχει τον επιπρόσθετο κίνδυνο εμφανίσεως και του Συνδρόμου της Ύβρεως.
Π Ρ Ο Ε Χ Ε Ι , ΟΘΕΝ, κατεπείγον το καθήκον και άμεση η ανάγκη ανάληψης αποστολής για την εξαρχής καθημερινή, αυστηρή παρακολούθησή του. Και τη δημόσια άσκηση αυστηρής κριτικής. Για την ανακοπή του εν εξουσία πλέον πιθανού υποτροπιασμού του.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕ 25.2.13
Ήταν άραγε οι χθεσινές δηλώσεις Αναστασιάδη την ώρα που ψήφιζε και όλο εκείνο το  ολόκληρο διάγγελμα που στάθηκε μπροστά στις κάμερες κι εκφώνησε περιστοιχιζόμενος απ’ το ΑΚΕΛ ο κ. Μαλάς, μεταδιδόμενα διαρκώς και κατ’ επανάληψιν χθες από τα ΜΜΕ, συνιστούσαν άραγε σεβασμό στους ψηφοφόρους οι οποίοι, δήθεν – νομοθεσία προνοεί ότι – από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής αφήνονται απερίσπαστοι κι ανεπηρέαστοι ν’ ασκήσουν το «ιερό» καθήκον του εκλέγειν; Και καλά ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ είχε κάθε λόγο να εκλιπαρεί ψήφους μέχρι της υστάτης. Ο κυρ Νίκαρχος πόσους νομίζει ότι επηρεάζει το όποιο πρωτοσέλιδο της «Χαραυγή» που χρησιμοποίησε ως πρόσχημα;
Λάζ.Α.Μαύρος
ΤΕΛΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Προπηλακίστηκε άγρια ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος

Στη λίμνη της Βουλιαγμένης, κάποιοι από τους λουόμενους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου , του επιτέθηκαν φραστικά, με χυδαίες εκφράσεις, όπως «γουρούνι», «μαλάκα» και άλλες χυδαιότητες. Η ώρα ήταν 2.45 και τον ρωτούσαν, γιατί είναι εκεί , για μπάνιο στη Λίμνη και όχι στο γραφείο του εργαζόμενος, όπως θα έπρεπε κατά τη γνώμη των υβριστών λουομένων. Μάλιστα στις ύβρεις πρωτοστατούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που όπως μάθαμε απολαμβάνει τη μεγάλη σύνταξη του μακαρίτη και τα ενοίκια από 15 διαμερίσματα. Ο Θ.Πάγκαλος δεν αντέδρασε στις ύβρεις (!!!) και αποχώρησε από τη Λίμνη. Ζήτησε όμως τον Διευθυντή και επειδή αυτός απουσίαζε, σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε  ΧΕΙΡΟΔΙΚΩΝΤΑΣ , στον πρώτο υπάλληλο που βρήκε μπροστά του, ένα άνθρωπο 72 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία). Ο κ. Αντιπρόεδρος ζητούσε ευθύνες από τον υπάλληλο, διότι επέτρεψε στην κυρία να μπει στην Λίμνη!!! Και η απάντηση του υπαλλήλου ήταν διότι πλήρωσε εισιτήριο…

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...