Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΑΣΕΙ


Σχετικά με την τροπολογία που έχουν καταθέσει 85 Βουλευτές της Ν.Δ στη Βουλή και αφορά την επαναφορά του Γένους,  ως κριτηρίου για την εισαγωγή κάποιου έλληνα πολίτη στις στρατιωτικές σχολές, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης δήλωσε ότι το κόμμα του και ο ίδιος επιμένουν  στην αντίθετή τους , για το περιεχόμενο της τροπολογίας.  Η στάση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα της τροπολογίας είναι ανυποχώρητη,  είπε ο Φ. Κουβέλης, σε ερώτηση του στρατιωτικού συντάκτη του Ρ/Σ "ΑΘΗΝΑ 984".
Η δήλωση του κ. Κουβέλη έγινε μετά την ενημέρωση,  που είχε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ στο ΥΠΕΘΑ και παρουσία του Υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου.   Για το ίδιο θέμα ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος, δεν πήρε θέση και  είπε,  ότι η θέση της Κυβέρνησης θα γίνει γνωστή αύριο , όταν θα συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία στη Βουλή.
Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ που συνόδευε τον κ. Κουβέλη  στο ΥΠΕΘΑ και στην ενημέρωση που είχε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, είπε ότι, αν η τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Ν.Δ . ψηφιστεί  από τους Βουλευτές του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενώ θα καταψηφιστεί από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τότε ενδεχομένως,  να προκύψει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα.
Επίσης , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης πρότεινε να δοθεί ένα βοήθημα 1000 ευρώ  στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που είναι απλήρωτοι σχεδόν 10 μήνες. Και ακόμη, να θεσπιστεί ένα επίδομα για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε μάχιμες Μονάδες σε παραμεθόριες περιοχές.  
Ειδικότερα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη  , ότι τις          επόμενες μέρες θα υπάρξει πρόταση από τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, που θα τεθεί υπόψιν των δύο πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, Β. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.
Πάντως, μετά το πέρας της ενημέρωσης ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκαναν, on camera και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων (!!!) , τις ακόλουθες δηλώσεις:
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον κ. Φώτη Κουβέλη, που μας έκανε την τιμή να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας και να επισκεφθεί σήμερα επισήμως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  Την καρδιά και το σπίτι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος.       Ο κ. Κουβέλης είναι πάντοτε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν ένα εκλεκτό κομμάτι ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.  Κάναμε μια ενημέρωση σε βάθος, για όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου μας και βεβαίως για τα μεγάλα Εθνικά Θέματα. Θεωρώ, ότι όπως συνέβη και στο παρελθόν, όπως συνέβη και στον παρόντα χρόνο, έτσι και στο μέλλον θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ως Ένοπλες Δυνάμεις και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη στήριξη του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., του κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος αγκαλιάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση, ιδιαίτερα σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που περνάμε, τους καιρούς των περικοπών, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποσυνδέσει τα όποια προβλήματα μιας δύσκολης καθημερινότητας και είναι απόλυτα προσηλωμένες στο καθήκον και στην αποστολή που τους έχει τάξει η Πολιτεία, το Έθνος και το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.         Κύριε Πρόεδρε, θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη στις Ένοπλες Δυνάμεις και για την επίσκεψή σας εδώ.
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Υπουργό της Εθνικής Άμυνας, τον κ. Παναγιωτόπουλο, αλλά και την ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενημέρωση που μου έκαναν αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα με τα Εθνικά θέματα της χώρας.          Είναι αμέριστη η στήριξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες παρά το γεγονός ότι έχουν δεχθεί μεγάλο βάρος περικοπών και στις δαπάνες που αφορούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνολικότερα, συνεχίζουν με γενναιότητα και με υψηλό ηθικό να υπηρετούν την πατρίδα, να υπηρετούν την Άμυνα, να υπηρετούν τον Ελληνικό Λαό και την κοινωνία.        Η συμπαράστασή μας, κύριε Υπουργέ, είναι δεδομένη και θα είναι στο διηνεκές.
                                                                     Χρήστος Καπούτσης



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα