Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΑΠΟΡΙΕΣ: Ποιοι πήραν την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ. Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί που υπόγραψαν την ΠΝΠ. Οι άλλοι Υπουργοί, που έχουν υποδειχτεί από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφώνησαν. Άρα πρόκειται όχι για Κυβερνητική αλλά για κομματική απόφαση.
Πάμε ΒΟΥΛΗ. Η Ν.Δ έχει 129 έδρες. Συμφωνούν όλοι οι Βουλευτές με την απόφαση του Πρωθυπουργού. ΌΧΙ (π.χ. Α.Ντινόπουλος). Αλλά , ας υποθέσουμε ότι ΟΛΟΙ οι νεοδημοκράτες βουλευτές συμφωνούν. Δηλαδή συμφωνούν 129 Βουλευτές. Προσθέτω και τους Βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ είναι 18 και συμφωνούν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, έχουν σύνολο 147. Να προσθέσω και τον Μαρκόπουλο των ΑΝ.ΕΛ., και τον Μ.Χρυσοχοίδη του ΠΑΣΟΚ ο αριθμός των υποστηριχτών Βουλευτών της κομματικής – Κυβερνητικής απόφασης, στην καλύτερη περίπτωση είναι 149. Δηλαδή μειοψηφία, ακόμη και με τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο.
Όμως, αν βρουν δυο ακόμη Υπουργίσιμους βουλευτές  από το ΠΑΣΟΚ (εύκολα), ο Α.Σαμαράς θα έχει στη ΒΟΥΛΗ νέα πλειοψηφία  (151 ΕΔΡΏΝ) και μπορεί άνετα να Κυβερνήσει με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!! (σενάριο επιστημονικής φαντασίας;)
Υπενθυμίζω ότι, περί τ α  τέλη Απριλίου 1936 απέθανε αιφνιδίως ο Πρωθυπουργός Κ. Δεμερτζής. Τον αντικατέστησε ο Υπουργός Στρατιωτικών ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ. Ακολούθως,  η Κυβέρνηση του Ι. Μεταξά έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με 241  ψήφους υπέρ και 16 κατά.
Τον Αύγουστο ο Ι.ΜΕΤΑΞΑΣ με έγκριση του Βασιλέως Γεωργίου του Β’ ανέστειλε την ισχύ του Συντάγματος και κήρυξε Δικτατορία.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν υπάρχει ο παραμικρός υπαινιγμός . Μόνο κάποιες σκέψεις κάνω και κάποιες απορίες προκύπτουν….  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου