Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

H νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Αντιμέτωπος με σοβαρές εκκρεμότητες θα βρεθεί ο νέος ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος,  που επανακάμπτει στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.  Τα περισσότερα προβλήματα, παραμένουν άλυτα όπως τα είχε αφήσει, πριν από ένα χρόνο. Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,  τα ανταλλακτικά των οπλικών συστημάτων, τα προβλήματα λόγω περιορισμού των αμυντικών δαπανών ,  τα υποβρύχια τύπου 209  που δεν έχουν ακόμη μπαταρίες, τα άρματα μάχης που είναι χωρίς πυρομαχικά και  το απογοητευμένο Στρατιωτικό προσωπικό από τις μισθολογικές μειώσεις, είναι από τα θέματα αιχμής,  που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά , είναι η πρώτη γυναίκα στην Ιστορία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  που αναλαμβάνει υπουργικό θώκο. Στις ευαισθησίες και ικανότητες της κ.  Γεννηματά  επενδύει το πολιτικό  και στρατιωτικό προσωπικό, για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων  που αφορούν, τις μεταθέσεις στελεχών, την συνυπηρέτηση, την περίθαλψη , τη μέριμνα και τη φροντίδα για τα ανήλικα παιδιά του διαρκώς μετακινούμενου στρατιωτικού προσωπικού.
Επίσης η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ (Δ. Αβραμόπουλος, Φ. Γεννηματά, ΑΘ. Δαβάκης), θα έχει και την ευθύνη να χαράξει και να υλοποιήσει μαζί με τη Στρατιωτική ηγεσία,  μια νέα συνεκτική  αμυντική πολιτική, που θα είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του Διεθνούς περιβάλλοντος ασφαλείας.
                                               Χρήστος Καπούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου