Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Φόβος και πανικός στους εργαζόμενους ΚΑΙ στο Υπουργείο εθνικής Άμυνας.

Φόβος και πανικός    στους εργαζόμενους ΚΑΙ στο Υπουργείο εθνικής Άμυνας.
Η διαθεσιμότητα Υπαλλήλων που εργάζονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι ένα ακόμη «αγκάθι» για την Κυβέρνηση, καθώς θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα συγκεκριμένες δεσμεύσεις της χώρας μας προς την ΤΡΟΙΚΑ.
Ήδη από χθες το μεσημέρι και σήμερα,  συνεδριάζουν αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια που εξετάζουν , τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, με το πρώτο κύμα της κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ που θα τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας ή  διαθεσιμότητας , δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ είναι    7.600  και σύμφωνα με το οργανόγραμμα καλύπτουν  μόλις το 52% των προβλεπομένων θέσεων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ  για απολύσεις αφορούν και το στρατιωτικό προσωπικό, αφού εκτιμούν ότι η Ελλάδα  έχει μεγάλο στράτευμα και θα πρέπει να περιοριστεί. Οι απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. και ΕΘΕΛ.ΜΑΚΡ.ΘΗΤΕΙΑΣ, εμφανίζονται πλέον ως απειλητικό ενδεχόμενο , για το επόμενο κύμα των απολύσεων, εφόσον  θα περιλαμβάνει και ένστολους.
Πάντως ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαιώνει ότι, οι μετακινήσεις και η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του  ΥΠΕΘΑ,  θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, ενώ επισήμανε με έμφαση, ότι,  δεν υφίσταται θέμα απολύσεων στρατιωτικών, οποιασδήποτε κατηγορίας.
Γίνεται «μάχη χαρακωμάτων», μεταξύ Κυβέρνησης και ΤΡΟΙΚΑΣ, ώστε οι απώλειες σε προσωπικό ακόμη και του σκληρού πυρήνα του δημοσίου, να είναι περιορισμένες, αλλά οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν είναι καθησυχαστικές, για τους εργαζόμενους.
                                                            Χρήστος Καπούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου