Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΑ- ΜΕΡΓΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

«Στη διεθνή δικαιοσύνη θα κριθεί τελεσίδικα η υπόθεση των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα», δήλωσε ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, απαντώντας έτσι, στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Α.Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Β. Σόιμπλε ότι:  "Έχει κλείσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και δεν χρωστά τίποτα η Γερμανία στην Ελλάδα".
Στην κοινή συνέντευξή τύπου με τον ΥΠ.ΑΜ. της Κυπριακής Δημοκρατίας Φ.Φωτίου, και σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος είπε: «"Το κράτος έχει συνέχεια σε ότι αφορά τις γερμανικές ευθύνες από τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα κατά τον Β'Π.Π.. Και την απόφαση θα την βγάλει η διεθνής δικαιοσύνη που είναι πάνω από κράτη και εκεί θα κριθεί τελεσίδικα η υπόθεση, οπότε ότι και να λένε κάποιοι σήμερα δεν έχει σημασία αφού θα έλθει η ώρα που θα κριθεί τελεσίδικα η υπόθεση. Και από τη νέα μου θέση ως υπουργού Εθνικής Άμυνας θα παρακολουθώ πολύ στενά το θέμα των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα".
Επίσης, στην ίδια συνέντευξη τύπου , ο Δ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας, σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων της , επί της Κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε: «: "Δεν φοβόμαστε, ούτε από τις ενέργειες, ούτε από την ρητορεία της Τουρκίας. Η Ελλάδα παραμένει εγγυήτρια δύναμη με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα στηρίξουμε την Κύπρο στην πλήρη εκμετάλλευση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την εδαφική κυριαρχία της. Κανένας εκβιασμός δεν θα σταματήσει την Κύπρο".
ΣΕ νέες  προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της κυπριακής Δημοκρατίας,  προέβηκε  ο  Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ , χθες από τα κατεχόμενα , όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε και φέτος το κατοχικό τουρκοκυπριακό καθεστώς. Ο Τζεμίλ Τσιτσέκ , εκτόξευσε νέες απειλές  για αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω του Φυσικού Αερίου, που όπως είπε, προσπαθεί να οικειοποιηθεί η ελληνοκυπριακή διοίκηση.  Οι δηλώσεις του τούρκου αξιωματούχου έγιναν, την ίδια ώρα που  στην Αθήνα οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου έκαναν λόγο για “ώρα εθνικής αφύπνισης” και διαβεβαίωναν ότι , δεν θα επιτραπεί σε κανένα να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.
Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα, Bugun   ο κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ, είπε ότι η διεθνής κοινότητα εφαρμόζει διπλά μέτρα και σταθμά στην Κύπρο και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια των ‘Ελληνοκυπρίων'’ να μονοπωλήσουν τις φυσικές πηγές γύρω από το νησί θα θερμάνει ακόμα περισσότερο την περιοχή. Στις πηγές αυτές έχουν δικαιώματα και οι ‘Τουρκοκύπριοι’, υποστήριξε. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το να γίνει ένα τετελεσμένο γεγονός στο θέμα αυτό, παραβλέποντας την πραγματικότητα». 
Χρήστος Καπούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου