Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Σημάδια αφύπνισης από το βαθύ λήθαργο έδωσε η Ελληνική Διπλωματία


Σημάδια αφύπνισης από το βαθύ λήθαργο έδωσε η Ελληνική Διπλωματία

Η Ελληνική Διπλωματία, πολιτική και στρατιωτική, μέχρι τώρα , είναι απλά παθητικός θεατής των δραματικών εξελίξεων στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.  Παρότι τα τεκταινόμενα σε ΣΥΡΙΑ και ΑΙΓΥΠΤΟ διαμορφώνουν νέα γεωπολιτικά δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή, εντούτοις η Ελλάδα, δια των συναρμοδίων Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, «λάμπει» δια της απουσίας της!! Μια πολιτικό-διπλωματική απουσία , που  οφείλεται , είτε στην  ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών, είτε στην απαξίωση της Ελλάδας, ως διεθνούς διαμεσολαβητικού παράγοντα με  αυξημένο διεθνές κύρος. Τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν ενδείξεις για δυναμική (στρατιωτική) παρέμβαση της ΔΥΣΗΣ (ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ) στη ΣΥΡΙΑ. Και ακόμη για υψηλού επιπέδου διπλωματική παρέμβαση στην ΑΙΓΥΠΤΟ, μέσω των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Η ΡΩΣΙΑ και το ΙΡΑΝ σχεδιάζουν να αποτρέψουν, τα σχέδια των αμερικανών. Το γεωπολιτικό σύστημα του υδάτινου άξονα Μαύρη Θάλασσα – Στενά – Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειος,  είναι σε περιδίνηση και εγγυμονεί κινδύνους γενικότερης υπερ-συστημικής ανάφλεξης. 
Τις τελευταίες ώρες έχουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δύο ανακοινώσεις, μάλλον υπαρξιακού χαρακτήρα,  από το Υπουργείο Εξωτερικών, που αποτελούν και τα πρώτα  μικρά σημάδια αφύπνισης από το βαθύ και παρατεταμένο λήθαργο, της  Ελληνικής Διπλωματίας.
  • ·         Η επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία εξετάστηκε σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών.  Το Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί απολύτως απαράδεκτη και προκλητική κάθε ενέργεια παρεμπόδισης του έργου των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, οι οποίοι διερευνούν τις πραγματικές συνθήκες διάπραξης του ειδεχθούς εγκλήματος της χρήσης χημικών όπλων.
  • ·         Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει, την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013, επίσκεψη στο Κάιρο, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, κ. Nabil Fahmy.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου