Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ''Από την κρίση στην ανάπτυξη: Σε αναζήτηση νέων αναπτυξιακών μοντέλων για την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο''. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


 Δυο καινοτομίες παρουσιάζει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, με θέμα:''Από την κρίση στην ανάπτυξη: Σε αναζήτηση νέων αναπτυξιακών μοντέλων για την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο'', που διοργανώνει το ''Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών'' (ΙΜΜ),μαζί με το Ίδρυμα FRIEDRICH EBERT,στις 29 Απριλίου.

1.Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιστήμονες από επτά (7) χώρες, μέλη της ΕΕ - την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Γερμανία και την Ουγγαρία - έχουν την  δυνατότητα  να παρουσιάσουν συγκριτικά τις απόψεις και τις εμπειρίες τους για τις αιτίες και τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και για τις στρατηγικές εξόδου από την κρίση και για τα νέα αναπτυξιακά μοντέλα που υπάρχουν. 

2. Για πρώτη φορά επίσης δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους πέντε (5) επιστημονικών φορέων διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών προσανατολισμών να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για τα παραπάνω θέματα:
.-«Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής»,
-«Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς», 
-«Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – (ΙΣΤΑΜΕ) Ανδρέας Παπανδρέου», 
-«Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών»,
-Εκπρόσωπος ΔΗΜΑΡ  (Τομέας Οικονομικής και 
Κοινωνικής Πολιτικής).

Το Συνέδριο περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

1. Η κρίση, οι στρατηγικές εξόδου από την κρίση και τα μοντέλα ανάπτυξης: εμπειρίες από την Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ.
1.1 Η περίπτωση της Ελλάδας.
1.2 Οι εμπειρίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

2. Ο ρόλος  της ΕΕ στην κρίση και την ανάπτυξη.

3. Στρογγυλό τραπέζι: Μία νέα ατζέντα για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που θα γίνει στο Αμφιθέατρο του ΄΄Μεγάρου Διοικητού Θεοδώρου Β. Καρατζά΄΄ της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος΄΄(Αιόλου 82-84, 1ος όροφος).- 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών (Γερανίου 30 & Πειραιώς 13, Αθήνα, 105 52 • Τηλ.: 210-36 36 026 - 36 45 345 - 36 23 460, Fax: 210-36 29 352 • e-mail: imm@imm.gr, www.imm.gr)
 Επίσης συνημμένη υπάρχει η σχετική πρόσκληση των Οργανωτών  με το αναλυτικό πρόγραμμα και  τους ομιλητές-εισηγητές ανά θέμα και ενότητα καθώς και τους χορηγούς.  Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 
             ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια πραγματοποιείται τις 29 Απριλίου  Συνέδριο με θέμα: ΄΄Από την κρίση στην ανάπτυξη: σε αναζήτηση νέων αναπτυξιακών μοντέλων για την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο΄΄. Το Συνέδριο γίνεται στο Αμφιθέατρο του ΄΄Μεγάρου Διοικητού Θεοδώρου Β. Καρατζά΄΄ της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος΄΄(Αιόλου 82-84, 1ος όροφος).  Για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να παρουσιάσουν συγκριτικά επιστήμονες από επτά χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης – την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Γερμανία και την Ουγγαρία- τις απόψεις και τις εμπειρίες τους για τις αιτίες και τις επιπτώσεις της κρίσης, για τις στρατηγικές εξόδου από την κρίση και για τα νέα αναπτυξιακά μοντέλα. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα σε εκπροσώπους πέντε επιστημονικών φορέων διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών προσανατολισμών να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για τα παραπάνω θέματα.
Το Συνέδριο περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
    1. Η κρίση, οι στρατηγικές εξόδου από την κρίση και τα μοντέλα ανάπτυξης: εμπειρίες από την Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ.
1.1 Η περίπτωση της Ελλάδας.
1.2 Οι εμπειρίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
2. Ο ρόλος  της ΕΕ στην κρίση και την ανάπτυξη.
3. Στρογγυλό τραπέζι: Μία νέα ατζέντα για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου