Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Αντί «μνημόσυνου» για την θλιβερή επέτειο, πρόταση κοινωνικής προσφοράς.   του Χρήστου Α. Καπούτση

      Μία ομάδα επιόρκων και ημιπαραφρόνων στρατιωτικών, εκμεταλλεύτηκαν, την πολιτική αστάθεια, την απάθεια αρκετών  Ελλήνων πολιτών, την ανοχή κάποιων  Δικαστικών Λειτουργών και με πραξικοπηματικό  τρόπο ανέλαβαν τη Διακυβέρνηση της χώρας,  σαν σήμερα πριν 47 χρόνια, την 21η Απριλίου 1967. Το οπερετικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, βύθισε τη  χώρα στα σκοτάδια της ανελευθερίας ,   επέβαλε ένα 7χρονο τυραννικό καθεστώς, διώξεων, βασανισμών , εκτοπίσεων και τελικά,  κατέρρευσε λόγω της προδοτικής συμπεριφοράς  του , προς τον Κυπριακό Ελληνισμό τον Ιούλιο του 1974. Ως ιστορική και οριστική καταδίκη της δράσης   των απριλιανών, θα πρέπει να εκληφθεί το γεγονός,  ότι σήμερα αποτελούν πρότυπα θαυμασμού από την ηγετική ομάδα της νεοναζιστικής πολιτικής και εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής». 
Ωστόσο, η  συνταγματική ανωμαλία του απριλιανού καθεστώτος, επέφερε, εκτός των άλλων και πλήγμα στο κύρος του Στρατεύματος.  Ειδικά στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, οι στρατιωτικοί, είχαν απαξιωθεί στην συνείδηση των ελλήνων πολιτών.   Και αυτή η εξέλιξη αδικεί,  όχι μόνο το Δημοκρατικό φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των στρατιωτικών, αλλά και την μεγάλη κοινωνική προσφορά των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ακόμη και σήμερα, δεν έχουν επουλωθεί πλήρως οι πληγές στο «σώμα» των Ελλήνων Αξιωματικών από την εκτρωματική δράση των πρωταίτιων της χούντας του 1967.
Αντί άλλης αναφοράς στη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου,  θα καταθέσουμε μια πρόταση, που θα αναδείξει (ελπίζουμε), ακόμη περισσότερο , το τεράστιο κοινωνικό έργο του Στρατεύματος. Σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.  Οι άνθρωποι αυτοί, δεν έχουν την δυνατότητα να νοσηλευτούν, όχι μόνο στα ιδιωτικά Θεραπευτήρια, αλλά ούτε καν στα κρατικά νοσοκομεία. Και αφήνονται  αβοήθητοι  στην … τύχη τους.  Η πρόταση μας είναι, αυτοί οι ανασφάλιστοι και άποροι συμπολίτες μας, να περιθάλπονται από την Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Μονάδα του 401 Γ.Σ.Ν.Α.
H Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική είναι,  διακλαδική μονάδα του Υγειονομικού που εδρεύει στο 401 ΓΣΝΑ και είναι σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2013.   Σκοπός της ανάπτυξης της Διακλαδικής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής,  είναι η ολοκληρωμένη νοσηλεία περιστατικών,  που χρήζουν αντιμετώπισης σε σύγχρονο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Πρόκειται για πρότυπο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο υψηλών προδιαγραφών, με ΜΗΔΕΝΙΚΉ θνησιμότητα!!
Σύμφωνα με δήλωση του Αρχίατρου Χριστόφορου ΚΩΤΟΥΛΑ Διευθυντή ΚΘΧ Κλινικής  στο 401 ΓΣΝΑ: « Η κλινική διαθέτει αποκλειστικής χρήσης χειρουργικές αίθουσες, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Νοσηλευτικό Τμήμα. Το χειρουργικό της στίγμα η Κλινική το έχει ήδη δώσει, αφού έχουν εκτελεσθεί πάνω από 100 επεμβάσεις με μηδενική θνητότητα σε επεμβάσεις μπαϊπάς και βαλβίδων και στο σύνολο των προγραμματισμένων περιστατικών. Η κλινική έχει πιστοποιηθεί για την εκτέλεση επεμβάσεων τοποθέτηση διαδερμικά βαλβίδων, ως η μόνη στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι εγκαταστάσεις της Διακλαδικής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής βρίσκονται όλες στη νέα πτέρυγα του 401ΓΣΝΑ, σε χώρους που έχουν σχεδιασθεί ειδικά για το λόγο αυτό, ενώ με τη ανάπλαση του νοσηλευτικού τμήματος θα είναι η μοναδική Καρδιοχειρουργική Κλινική με τις υπηρεσίες της στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο στη Ελλάδα και από τις λίγες στην Ευρώπη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις εγκαταστάσεις αυτές προβλέπεται και η ανάπτυξη υβριδικού χειρουργείου, ο διαγωνισμός αγοράς του οποίου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να εκτελεσθεί. Το υβριδικό χειρουργείο είναι ο απόλυτα μοντέρνος τρόπος αντιμετώπισης ασθενών με καρδιακό πρόβλημα, αφού ο χώρος του χειρουργείου περιέχει και αγγειογράφο, με αποτέλεσμα την ομαλή συνεργασία καρδιοχειρουργών και καρδιολόγων, στην εκτέλεση όλων των επεμβάσεων με ελάχιστη παρέμβαση, δηλαδή με αποφυγή μεγάλων τομών, όπως για παράδειγμα στην τοποθέτηση διαδερμικών βαλβίδων ή στεντς.»
ΠΡΟΣΟΧΗ, η παραπάνω  πρόταση, κατατίθεται, όχι ως εξιλέωση για τα ανομήματα  των απριλιανών δικτατόρων, αλλά ως μια ακόμη έμπρακτη και ανιδιοτελής  προσφορά των Ενόπλων μας Δυνάμεων, προς τους πάσχοντας και ανασφάλιστους (λόγω ανεργίας) συμπολίτες μας, που ευλόγως αναμένεται , ότι θα έχει και την ανάλογη επιδοκιμασία από το κοινωνικό σύνολο. 
Αρκεί φυσικά, να το επιτρέψουν και οι «βαρώνοι» της Υγείας …Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου