Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ωδή στον Μάκη Χριστοδουλόπουλο


Επιλεξαμε τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο ως υποψήφιο για το Ευρωψηφοδέλτιό μας. Ξεσηκώθηκαν αμέσως τότε όλοι οι «ήρωες» της περίεργης «ελίτας» που νομίζει ότι κυβερνά ελέω δανειοδίαιτης ολιγαρχίας αυτόν τον τόπο και έπεσαν επάνω μας, ή καλύτερα επάνω μου, να μας φάνε. Σαν να τους είχαμε ανατρέψει την συμπαντική τάξη των πραγμάτων! Ομολογώ αιφνιδιάστηκα. Προσπάθησα να ερμηνεύσω την αντίδρασή τους. 

Τόση οίηση, τόση έπαρση, τόση αλαζονεία! Δεν μπορεί κανένας άλλος να έχει γνώμη άλλη, παρά μόνον εκείνη και τέτοια σαν αυτή που του υποβάλλουν οι διαμορφωτές (και διακινητές) γνώμης (opinion makers).  Όποιος τολμήσει να έχει δική του γνώμη και δικά του κριτήρια πρέπει να ριφθεί στο πυρ το εξώτερον.  Εναντίον του διατάσσεται το παράγγελμα (των εκτελεστικών αποσπασμάτων, συνήθως των δυνάμεων κατοχής όλων των εποχών): «πυρ ομαδόν». Δεν πρόκειται για υποφώσκοντα φασισμό, αλλά για ανοιχτό, αναμμένο, απροκάλυπτο και προκλητικό. Ντροπή τους. 
Τα κριτήριά μας για την επιλογή του Μάκη Χριστοδουλόπουλου ήταν τέσσερα, μεταξύ των πολλών άλλων. Και ήσαν γνωστά, ευανάγνωστα, ευδιάκριτα, εξόφθαλμα και αυτονόητα για κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα:  Πρώτον, η δημοφιλία του. Είναι ένας άνθρωπος αγαπητός, έντιμος οικογενειάρχης. Λαϊκός. Φιλάνθρωπος. Αλτρουϊστής. 
Δεύτερον, είναι εγνωσμένης αξίας μουσικός (παίχτης πολλών μουσικών οργάνων και γνώστης της βυζαντινής μουσικής) και φυσικά από τους κορυφαίους Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές. Θεωρείται διάδοχος του Μανώλη Αγγελόπουλου. Τρίτον, αυθεντικός εκπρόσωπος, φυλετικά και ιδεολογικά των Ελλήνων Ρομά. 
Και τέταρτον, συνειδητοποιημένος δραματικά για τις θανάσιμες (στην κυριολεξία μέσα στο σπίτι του) συνέπειες του μνημονίου και αρνητής της πολιτικής της τρόϊκας και των επιχώριων αντιπροσώπων της, που οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού. 
«Εμείς, συνηθίζει να λέει, είμαστε μαθημένοι από φτώχεια. Την παλεύουμε όρθιοι και με αξιοπρέπεια. Ποτέ και κανένας δεν μας υποδούλωσε. Και θα αυτοδουλωθούμε τώρα στα δάνεια των Ευρωπαίων και της τρόϊκας, που ποτέ δεν έφθασαν σε μας; Αλλά μόνον στους τραπεζίτες που μας τσάκισαν; Αυτά θα πάω να τους πω στην Ευρωβουλή. Να τους μιλήσω Ελληνικά και στα ίσα, για τον πόνο ενός λαού. Εν ανάγκη και με το τραγούδι μου. Δεν πάω να τους υπηρετήσω ως βοηθός του λογιστηρίου τους. Ούτε ξέρω, ούτε θέλω!». 
Αυτό είναι το σκεπτικό και η ιδεολογία του Μάκη Χριστοδουλόπουλου που έπεισε εμάς, που εγοήτευσε εμάς της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» και που μας συγκίνησε. Και αισθανθήκαμε υπερήφανοι για τη συμπερίληψή του στο Ευρωψηφοδέλτιό μας.
          Β.Γ.Π.
22.IV.14.-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αποτελεί την άμεση αντίδραση της Ελλάδας

Του Χρήστου Καπούτση Εάν η Ελλάδα δεχτεί στρατιωτική προσβολή σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, τότε, την άμεση απάντηση με στρατιωτικά μέσα, θα δώσει η   71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία . Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μαχητικής   ισχύος του Στρατού Ξηράς.   Έδρα της Ταξιαρχίας είναι η Νέα Σάντα του νομού Κιλκίς. Στην θέση της Νέας Σάντας προϋπήρχε ο οικισμός Βολοβότ, ο οποίος κατοικούνταν από Τούρκους που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, για να έρθουν στη θέση τους Πόντιοι πρόσφυγες,   που προέρχονταν κυρίως από την περιοχή της Σάντας, γι’ αυτό άλλωστε έδωσαν στο νέο οικισμό την ονομασία Νέα Σάντα. Μάλιστα , με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία,   μετονομάστηκε   σε 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ». Η μετονομασία της Ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την Πατρίδα.   Το στρατιωτικό προσωπικό της   7...