Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ ΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ

Βελισσάριος: Οι "σοσιαλιστικές" παρακολουθήσεις για "φιλοκομμουνιστές"!

24.11.2014 | 00:16
Image
Ακόμη και το 1986 επί “σοσιαλιστικών” κυβερνήσεων η “κατηγορία” του “φιλοκομμουνιστή” ήταν αποφασιστικής σημασίας για έναν αξιωματικό. Και πάντως σίγουρα έμπαινε στην λίστα…υπόπτων!

Ζωντανή απόδειξη ο συνάδελφος δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης ο οποίος είδε το έγγραφο που τον αφορά από τις παρακολουθήσεις των υπηρεσιών πληροφορίων του στρατού και διαπίστωσε ότι τον παρακολουθούσαν και μετά από την αποστρατεία του!!!

“Θέλγεται από τον κομμουνισμό”

Σε εμπιστευτική αναφορά από την Υπηρεσία Εσωτερικής ασφάλειας προς το ΓΕΣ (με βάση σχετική αναφορά Διοικητή Μονάδας), με ημερομηνία 22-2-1984, ο Λοχαγός Χρήστος Καπούτσης, χαρακτηρίζεται ως ικανός αξιωματικός που όμως, «θέλγεται από την Κομμουνιστική Ιδεολογία, για τούτο συνιστάται η στενή παρακολούθησή του».

Ο Δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης (διπλωματικός και στρατιωτικός συντάκτης από το 1990 μέχρι και σήμερα, τακτικό μέλος της ΕΣΠΗΤ), από το 1978 που αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μέχρι το 1986, υπηρέτησε ως αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Μονάδες του Στρατού. Στις 17 Νοέμβριου του 1986, ο Λοχαγός Χρήστος Καπούτσης αποστρατεύεται με απόφαση του Δευτεροβάθμιου πειθαρχικού Στρατιωτικού Συμβουλίου και παραπέμπεται να δικαστεί από το Διαρκές Στρατοδικείο. Ο λόγος ήταν η δημοσίευση ενός δισέλιδου όρθρου στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», με θέμα «22 προτάσεις για τη βελτίωση του Στρατεύματος», όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει και την ανάγκη εκδημοκρατισμού των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατηγορία, «προσβολή του Στρατεύματος δια του Τύπου»!
Μετά την αποστρατεία του, οι αρχές ασφαλείας συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πολίτη πλέον Χρήστο Καπούτση. Απόδειξη το σχετικό έγγραφο που δημοσίευσε το Onalert, που αναφέρεται σε συνέντευξη, που έδωσε το 1989 στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 984», τρία χρόνια μετά την αποστρατεία του!!


Μετά την αποστρατεία του, οι αρχές ασφαλείας συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πολίτη πλέον Χρήστο Καπούτση. Απόδειξη το σχετικό έγγραφο που δημοσίευσε το On alert και αναφέρεται σε συνέντευξη, που έδωσε το 1989 στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 984», τρία χρόνια μετά την αποστρατεία του!!

Σεπτέμβριος του 1987, στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Χρήστος Καπούτσης, στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο στο ΡΟΥΦ. Καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Κώστας Φιλίνης 1921- 2014) , τότε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Εσωτερικού. Το Δικαστήριο, δέχτηκε την πρόταση του Στρατιωτικού Επιτρόπου και απήλλαξε τον Χρήστο Καπούτσης από την κατηγορία της «Προσβολής του Στρατεύματος δια του Τύπου»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αποτελεί την άμεση αντίδραση της Ελλάδας

Του Χρήστου Καπούτση Εάν η Ελλάδα δεχτεί στρατιωτική προσβολή σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, τότε, την άμεση απάντηση με στρατιωτικά μέσα, θα δώσει η   71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία . Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μαχητικής   ισχύος του Στρατού Ξηράς.   Έδρα της Ταξιαρχίας είναι η Νέα Σάντα του νομού Κιλκίς. Στην θέση της Νέας Σάντας προϋπήρχε ο οικισμός Βολοβότ, ο οποίος κατοικούνταν από Τούρκους που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, για να έρθουν στη θέση τους Πόντιοι πρόσφυγες,   που προέρχονταν κυρίως από την περιοχή της Σάντας, γι’ αυτό άλλωστε έδωσαν στο νέο οικισμό την ονομασία Νέα Σάντα. Μάλιστα , με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία,   μετονομάστηκε   σε 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ». Η μετονομασία της Ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την Πατρίδα.   Το στρατιωτικό προσωπικό της   7...