Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Αντιμετωπίζουμε ένα νέο πραξικόπημα, όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών Όλα και Τίποτα... 2tipota@gmail.com

Όλα και Τίποτα... 2tipota@gmail.com

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Αποκαλυπτικός ο Γ.Βαρουφάκης : Αντιμετωπίζουμε ένα νέο πραξικόπημα, όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών !!!Ο Βαρουφάκης "χτύπησε"  την ημέρα  της  Μαύρης  επετείου  της  απριλιανής  δικτατορίας
Και ήταν πολύ αποκαλυπτικός.
Το κυριότερο : προσδιόρισε   τους νέους ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ,που δεν έχουν  τανκς ,όπως οι  Απριλιανοί  δικτάτορες.Αλλά  χρησιμοποιούν άλλα  μέσα   για να στραγγαλίσουν έναν ΛΑΟ. Τον ελληνικό λαό.

Τα είπε  καθαρά ...

Και  είναι ο πρώτος   υπουργός της  Αριστεροδεξιάς  κυβέρνησης   ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μιλάει τόσο καθαρά..

Μίλησε  ανοιχτά για  νέους  ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ !!! 

Εμείς , οι ΤΙΠΟΤένιοι , προσυπογράφουμε   και λέμε : "Μπράβο Γιάνη"!

Πάμε  τώρα  στις  δηλώσεις Βαρουφάκη, όπως  τις μεταφέρει το iefimerida.gr :
«Εξουθενωτικές» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς o  υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε μήνυμά του, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Μελβούρνη.

Ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί 25%, ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Βαρουφάκης. «Στο τέλος αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την κτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

      Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημαΟ Έλληνας υπουργός είπε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι εταίροι της Βόρειας Ευρώπης αρνούνται να αποδεχθούν μια πραγματικότητα και «η πολιτική τους είναι καταστροφική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ίδια την Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα «όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών».

Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα

«Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και ελπίζω ότι θα έρθουμε σε συμφωνία. Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα» τόνισε και χαρακτήρισε «εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και τη γεφυρώνει με την Αυστραλία», τη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Επισήμανε το γεγονός ότι στη δύσκολη περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους «έχει δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης, που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης» και επισήμανε: «Και τη δική σας συμπαράσταση που δεν έχει κομματικές ταμπέλες και επιγραφές τη βλέπουμε σαν μια εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και γεφυρώνει την Ελλάδα με την Αυστραλία».

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα

Στο δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο κ. Βαρουφάκης ανέλυσε εν συντομία πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στην κρίση και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα, μετέφερε στον Ελληνισμό της Μελβούρνης τους χαιρετισμούς και την αγάπη των συνεργατών του, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και όλου του ελληνικού κοινοβουλίου «για την αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». «Ελπίζω να σας δω σύντομα στη Μελβούρνη» κατέληξε.

«Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει»

Το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει», υπό την αιγίδα της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης (Australia-Greece Solidarity Campaign), στο Εργατικό Κέντρο (Trades Hall) της Μελβούρνης.

Στην ίδια συγκέντρωση απέστειλαν μηνύματα ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου