Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Πολωνός ευρωβουλευτής: «Χρειάζεται έναν δικτάτορα Πινοσέτ η Ελλάδα. Με ποιούς εχουμε μπλέξει;

ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΟΛΩΝΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Πολωνός ευρωβουλευτής: «Χρειάζεται έναν δικτάτορα Πινοσέτ η Ελλάδα» [εικόνες]

Πολωνός ευρωβουλευτής: «Χρειάζεται έναν δικτάτορα Πινοσέτ η Ελλάδα» [εικόνες]
-A +A
Ακούστηκαν όλες οι ακροδεξιές και ακραίες φωνές σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά ο Πολωνός που ζήτησε δικτατορία στην Ελλάδα, το παράκανε.

Ποιoς είναι
Ακραιφνής νεοφιλελεύθερος με κατηγορίες εναντίον του για αντισημιτισμό, φίλος του Μίλτον Φρίντμαν και οπαδός του Χάγιεκ και της Θάτσερ.
Αυτό είναι grosso modo το προφίλ του πολωνού ευρωβουλευτή Janusz Korwin-Mikke ο οποίος υποστήριξε μια λύση τύπου... Πινοσέτ για την Ελλάδα
Από τους βασικούς εκφραστές του φιλελευθερισμού στην Πολωνία έχει κατηγορηθεί για αντισημιτικά σχόλια σε εφημερίδα που εξέδιδε στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Μερικές από τις προκλητικές απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς:
  • Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως ο Χίτλερ γνώριζε για το ολοκαύτωμα
  • Να απαγορευτεί η αναμετάδοση των παραολυμπιακών αγώνων από την τηλεόραση καθώς ο κόσμος δεν πρέπει να βλέπει ανθρώπους με προβλήματα κίνησης.
  • Να καταργηθεί το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, με το επιχείρημα ότι ανάμεσα στους 100 καλύτερους σκακιστές στον κόσμο δεν υπάρχει ούτε μια γυναίκα.
Ιδρυτής του KNP στην Πολωνία, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Νέας Δεξιάς από τις 25 Μαρτίου του 2011.

Ποιoς ήταν ο δικτάτορας Πινοσέτ
Τον Σεπτέμβριο του 1973, ενώ ο πληθωρισμός ήταν πλέον ανεξέλεγκτος και η οικονομία επιβαρύνονταν με απεργίες διαρκείας η Χιλή συγκλονίστηκε από το αιματηρό πραξικόπημα του στρατηγού Αουγούστο Πινοσέτ που κατέληξε στη δολοφονία του Αγιέντε, την ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος και την επιβολή δικτατορίας.
Σε ένα δημοψήφισμα στις 5 Οκτωβρίου του 1988, ο στρατηγός Πινοσέτ καταψηφίστηκε ως υποψήφιος πρόεδρος για μία δεύτερη οκταετή θητεία (56% κατά - 44% υπέρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου