Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

το λεμόνι ειναι φαρμακο

19+1 λόγοι για να πίνουμε σπιτική "λεμονάδα" κάθε πρωί




Προσθέτοντας λεμόνι στο νερό, όχι μόνο ικανοποιούμε τη δίψα μας περισσότερο απ' ότι με οποιοδήποτε αναψυκτικό, αλλά γεμίζουμε και το σώμα μας με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία έχουμε ανάγκη! Το νερό με λεμόνι θεωρείται το καλύτερο φυσικό τονωτικό. Το πρωί που ξυπνάμε, ο οργανισμός μας είναι αφυδατωμένος και χρειάζεται νερό για να διώξει τις τοξίνες και να αναζωογονήσει τα κύτταρα. Εν ολίγοις, αυτή η σπιτική «λεμονάδα» βοηθάει στην εξάλειψη των τοξινών, αλλά και στη σωστή λειτουργία των νεφρών και του πεπτικού συστήματος.
1. Προμηθεύει τον οργανισμό με ηλεκτρολύτες που ενυδατώνουν το σώμα. Τα λεμόνια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρολυτών, όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
2. Είναι καλό για τις αρθρώσεις και μειώνει τους μυοσκελετικούς πόνους.
3. Βοηθάει στη πέψη καθώς περιέχει κιτρικό οξύ. Αλληλεπιδρά με άλλα ένζυμα και οξέα τα οποία διεγείρουν την έκκριση των γαστρικών υγρών και διευκολύνουν την πέψη.
4. Το συκώτι παράγει περισσότερα ένζυμα.
5. Το συκώτι αποτοξινώνεται καλύτερα.
6. Βοηθάει στην καταπολέμιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, του πονόλαιμου και της φλεγμονής των αμυγδαλών, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του λεμονιού.
7. Βοηθάει στη ρύθμιση της φυσικής κίνησης του εντέρου.
8. Είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Εφόσον το λεμόνι είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
9. Το κάλιο που περιέχει το λεμόνι βοηθάει στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η κατάθλιψη και το άγχος είναι συχνά φαινόμενο χαμηλών επιπέδων καλίου στο αίμα. Το νευρικό σύστημα χρειάζεται αρκετή ποσότητα καλίου για να στέλνει βιώσιμα σήματα στην καρδιά.
10. Καθαρίζει το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες.
11. Βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η ημερήσια πρόσληψη ενός λεμονιού μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 10%.
12. Δημιουργεί μια αλκαλική επίδραση στο σώμα. Ακόμα κι αν το πιείτε αμέσως πριν από ένα γεύμα, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο pH. Όσο υψηλότερο το pH, τόσο περισσότερο το σώμα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ασθένειες.
13. Είναι καλό για το δέρμα. Η βιταμίνη C του λεμονιού βελτιώνει την όψη του δέρματος αναζωογονώντας το σώμα.
14. Βοηθά στην αραίωση του ουρικού οξέος, του οποίου η συσσώρευση μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στις αρθρώσεις και ουρική αρθρίτιδα.
15. Είναι ευεργετικό για τις εγκύους. Χάρη στη υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, το λεμόνι βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τους ιούς όπως τα κρυολογήματα. Επιπλέον, βοηθά στο σχηματισμό του ιστού των οστών του μωρού. Ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βοηθάει στο σχηματισμό εγκεφαλικών κυττάρων και νευρικού συστήματος του μωρού.
16. Ανακουφίζει από την καούρα. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι σε μισό ποτήρι νερό και πιείτε το όταν νιώσετε καούρα.
17. Βοηθάει στην διάλυση των χολολίθων, των πετρών στα νεφρά, των πετρών στο πάγκρεας και των κατάλοιπων ασβεστίου.
18. Βοηθά στην απώλεια βάρους. Τα λεμόνια περιέχουν πηκτίνη, η οποία βοηθά στην καταστολή της πείνας. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ακολουθούσαν αλκαλική δίαιτα έχασαν βάρος γρηγορότερα.
19. Βοηθά στον πόνο των δοντιών και την ουλίτιδα.
20. Προλαμβάνει τον καρκίνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λεμόνια είναι ιδιαίτερα αλκαλικές τροφές. Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε αλκαλικό περιβάλλον.


Της Ελένης Μπεζιριάνογλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις!    Γιατί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί