Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Ο Τσίπρας παραδόθηκε και με τον τρόπο αυτό η κρίση στην Ελλάδα συνεχίζεται, είπε σε νέα του συνέντευξη την Τετάρτη, αυτή τη φορά στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως δεν είναι «πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς δεν μπορεί «να υποστηρίξει τις θέσεις του» και συμπληρώνει: «Παραδόθηκαν σε μια παράλογη λογική, παραδόθηκαν και έτσι συνεχίζεται η κρίση, κάτι στο οποίο αντιστάθηκα για πέντε χρόνια».
«Το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων και να λέει ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε λίγο καλύτερα από τους άλλους, με κάνει να θέλω να αποτραβηχτώ και να πω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να διαβώ μαζί του», λέει ο Βαρουφάκης στο RT.
Στην ίδια συνέντευξη ο επί έξι μήνες σχεδόν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, που ηγήθηκε της διαπραγμάτευσης για εξίσου μεγάλο διάστημα, δηλώνει πως δεν μετανιώνει για τον τρόπο που προσέγγισε την τρόικα.
«Αν ο Θεός και οι άγγελοί του έρχονταν και έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε στην πλειοψηφία του, γιατί ενδιαφερόταν μόνο στο να μας ταπεινώσει, ώστε να δείξει στην Ισπανία και την Ιρλανδία ότι αν ψήφιζαν κάτι που δεν θα άρεσε στην τρόικα, τότε θα τους συντρίψει», λέει.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε την συνέντευξη αυτή στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν για να υποστηρίξει τον νεοεκλεγέντα στην ηγεσία των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, αλλά και να του δώσει συμβουλές: «Μην φοβηθείς από την "δολοφονία χαρακτήρων" που επιχειρούν τα μίντια. Τα συστημικά μίντια θα προσπαθήσουν να σε ξεσκίσουν, αλλά αυτό που μετράει είναι να τους απαντάς με λογικά επιχειρήματα, με ευσπλαχνία, λίγο χιούμορ και... αυτο-υποτίμηση»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου