Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Στάθης στον eniko


Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (οι υπογραμμίσεις δικές μου): «Οποιος κοιτάει όμως την Ελλάδα βλέπει ότι πέρασαν οι χαμένοι μήνες. Είχαμε μια συζήτηση εδώ με τον κ. Τσίπρα, αλλά πρέπει να πω ότι αξίζει σεβασμό η αλλαγή πορείας που έκανε, γιατί χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν έχει μέλλον η χώρα. Ετσι, ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι η αριστερή ιδεολογία απέτυχε σ’ αυτήν την ήπειρο, γι’ αυτό και υποχωρούν οι Podemos στην Ισπανία».
Κατόπιν τούτου λέω να πάω να πιω έναν καφέ (με κώνειο), αλλά ο Ζαν-Κλοντ (έχουμε αποκτήσει πλέον μιαν κάποια οικειότητα) με «τραβάει απ’ το μανίκι» και μου λέει: «Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τους όρους του Μνημονίου, αλλιώς η αντίδραση της Ε.Ε. θα είναι διαφορετική». Ε, τότε «τι τις χρειαζόμαστε τις εκλογές;», που λέει και ο κ. Δραγασάκης.
Δεν τις χρειαζόμαστε! Ετσι κι αλλιώς ο επόμενος Ελληνας Πρωθυπουργός θα «κυβερνά» υπό τας διαταγάς του Ευρωπαίου Υπερπρωθυπουργού - εν προκειμένω του Ολλανδού Μάαρτεν Φερβέι.
Τι να τις κάνουμε τις εκλογές; το αποτέλεσμά τους είναι προδιαγεγραμμένο. Δηλαδή, αν ο ΣΥΡΙΖΑ (ή η Ν.Δ.) δεν συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ. (ή η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ) και συγκυβερνήσουν είτε ο ένας είτε η άλλη είτε και οι δύο με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι, δεν θα είναι η φάση Γιάννης και θα είναι Γιαννάκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου