Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Συγκλονιστική Κοσμολογική ανακάλυψη. Ισχυρές ενδείξεις ότι θα επιβεβαιωθεί η θεωρία των παράλληλων Συμπάντων


Βρισκόμαστε κοντά σε μία συγκλονιστική Κοσμολογική ανακάλυψη, που θα ανατρέψει επιστημονικές βεβαιότητες και θα σαρώσει θρησκευτικά δόγματα και ιδεοληψίες.
Αναμένεται να επιβεβαιωθεί, η θεωρία των «Παράλληλων Συμπάντων» ή ακριβέστερα η θεωρία, ότι το δικό μας ΣΥΜΠΑΝ, δεν ένα παρά ένα από τα μυριάδες Σύμπαντα, που υπόκεινται στη διαδικασία της γέννησης, της εξέλιξης και του .. Θανάτου!
Πίσω από την ύπαρξη των πολλαπλών συμπάντων, κρύβεται η θεωρία του πληθωρισμού, η οποία υποστηρίζει πως, λίγο μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, το Σύμπαν γνώρισε μια σύντομη χρονική περίοδο εκρηκτικής διαστολής, με ταχύτητα πολλαπλάσια από την ταχύτητα του φωτός, με αποτέλεσμα το μέγεθός του να είχε αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό, συγκριτικά με τον «κοσμικό σπόρο» από τον οποίο είχε ξεκινήσει. Ωστόσο, αυτή η εκρηκτική εκθετική διαστολή μπορεί να μην έγινε παντού με τον ίδιο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα θα ήταν να μην γεννηθεί ένα σύμπαν αλλά πολλαπλά σύμπαντα, σαν «φυσαλίδες» που διογκώθηκαν.
Με αυτή τη λογική, μάλιστα, ο πληθωρισμός μπορεί να μην παύει ποτέ. Κάτι που σημαίνει πως μέσα σε μία «φυσαλίδα» μπορεί κάλλιστα σε κάποιες περιοχές της να δημιουργηθούν νέες «φυσαλίδες». Επομένως, το σύμπαν μας δεν είναι παρά μία από τις «φυσαλίδες» που δημιουργήθηκαν, πέρα από την οποία υπάρχουν άλλες «φυσαλίδες», όπως επίσης και περιοχές που βρίσκονται στη διαδικασία πληθωρισμού.
Ενδείξεις για την ύπαρξη ενός παράλληλου σύμπαντος φαίνεται πως εντόπισε ο Ράνγκα-Ραμ Τσάρι, κοσμολόγος από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), και είναι έτσι η πρώτη φορά που με παρατηρησιακά δεδομένα επιβεβαιώνεται μέρος της Θεωρίας των Υπερχορδών και η ύπαρξη του περιβόητου Multiverse (Πολυσύμπαν). Όπως αναφέρει ο κοσμολόγος στη μελέτη που δημοσίευσε στο περιοδικό Astrophysical Journal, η παρουσία του παράλληλου σύμπαντος εντοπίστηκε από ανωμαλίες στην κοσμική μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου (CMB), δηλαδή το υπόλειμμα της ακτινοβολίας του σύμπαντός μας όταν είχε «ηλικία» 380.000 ετών.
Επίσης στη Γενεύη, που υπάρχει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC), οι επιστήμονες ετοιμάζονται για ένα μεγάλο πείραμα, σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσουν μαύρες τρύπες, σημάδι πολυσύμπαντος.
Επιπροσθέτως, επανεξετάζεται η άποψη που διατύπωσε από τον 19ο αιώνα, ο Γερμανός φυσικός Χέρμαν φον Χέλμχολτζ, ότι λόγω της Εντροπίας, «Το Σύμπαν τρέχει προς τον θάνατό του». Και ακόμη, ο Charles S. Pierce (1839-1914), Αμερικανός φιλόσοφος, δάσκαλος της λογικής, μαθηματικός και επιστήμονας (γνωστός ως «ο πατέρας του πραγματισμού»), γράφει στο έργο του: «… η ενέργεια του Σύμπαντος υποβαθμίζεται και τίποτα δεν θα μπορέσει να σταματήσει τον θάνατό του ….»
Βέβαια με αινιγματικό τρόπο, ο Γερμανός φιλόσοφος και επιστήμονας Ιμμάνουελ Καντ (Immanuel Kant) απέρριψε τη θεωρία για το «θερμικό θάνατο του Σύμπαντος» λέγοντας: «Εφ” όσον υπάρχει Θεός, η φύση, ακόμη και σε χαοτική κατάσταση, μπορεί να αναπτυχθεί μόνο με ένα τρόπο τάξης και τέλεια- διαχειριζόμενο».
Θα επανέλθουμε ….
Χρήστος Α. Καπούτσης , Μαθηματικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου