Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΟΙΝΟΥΣΕΣ - ΠΑΝΑΓΙΑ

Έχουμε κλιμάκωση  των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή των Οινουσών, ΑΝ. της ΧΙΟΥ.
το μεσημέρι είχαμε 4 υπερπήσεις  τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσες. Και σε μια περίπτωση το τουρκικό αεροσκάφος  έκανε χαμηλή πτήση στα 70 μέτρα στην νησίδα ΠΑΝΑΓΙΑ, δηλαδή  πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των στρατιωτών του ελληνικοί φυλακίου.
Αργότερα, έγινε το πρωτοφανές επεισόδιο, καθώς  Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά που βρίσκονταν εντος των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Οινουσών.
Χρειάστηκε η παρέμβαση της κανονιοφόρου «Κραταιός» του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να εμποδίσει την σύλληψη του  Έλληνα ψαρά, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα!
Είναι μια δύσκολη κατάσταση, χρειάζεσαι ψυχραιμία.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά, που η Τουρκία, όταν αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά ή εξωτερικά προβλήματα, κάνει «εξαγωγή»  της κρίσης στο Αιγαίο.  Στο έδαφος της Τουρκίας, στις νοτιοανατολικές περιοχές  μαίνονται φονικές στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ.  Η Τουρκία κατηγορείται ότι ενισχύει τον ISIS, μέσω λαθρεμπορίου πετρελαίου και όπλων, έχει πολύ κακές  σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ ΗΠΑ και Ισραήλ, δεν στηρίζουν κορυφαίες  επιλογές της Τουρκίας, όπως στη Συρία, στο Παλαιστινιακό και  στο Κουρδικό.  Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας έχει διέξοδο μόνο   στο Αιγαίο, αφού η εγκατάσταση ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων στη Συρία (S-400) και στο Ιράν ( S-300 ), έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές της στα νοτιοανατολικά και ανατολικά σύνορά της.
Η ισλαμική τουρκική κυβέρνηση, αγωνίζεται να καταγράψει μια στρατιωτικό-διπλωματική επιτυχία , και φαίνεται ότι επέλεξε το Αιγαίο, εκτιμώντας ότι η ελληνική αντίδραση θα είναι περιορισμένη, επειδή η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή θέση, λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις!    Γιατί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί