Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΟΙΝΟΥΣΕΣ - ΠΑΝΑΓΙΑ

Έχουμε κλιμάκωση  των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή των Οινουσών, ΑΝ. της ΧΙΟΥ.
το μεσημέρι είχαμε 4 υπερπήσεις  τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσες. Και σε μια περίπτωση το τουρκικό αεροσκάφος  έκανε χαμηλή πτήση στα 70 μέτρα στην νησίδα ΠΑΝΑΓΙΑ, δηλαδή  πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των στρατιωτών του ελληνικοί φυλακίου.
Αργότερα, έγινε το πρωτοφανές επεισόδιο, καθώς  Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά που βρίσκονταν εντος των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Οινουσών.
Χρειάστηκε η παρέμβαση της κανονιοφόρου «Κραταιός» του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να εμποδίσει την σύλληψη του  Έλληνα ψαρά, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα!
Είναι μια δύσκολη κατάσταση, χρειάζεσαι ψυχραιμία.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά, που η Τουρκία, όταν αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά ή εξωτερικά προβλήματα, κάνει «εξαγωγή»  της κρίσης στο Αιγαίο.  Στο έδαφος της Τουρκίας, στις νοτιοανατολικές περιοχές  μαίνονται φονικές στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ.  Η Τουρκία κατηγορείται ότι ενισχύει τον ISIS, μέσω λαθρεμπορίου πετρελαίου και όπλων, έχει πολύ κακές  σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ ΗΠΑ και Ισραήλ, δεν στηρίζουν κορυφαίες  επιλογές της Τουρκίας, όπως στη Συρία, στο Παλαιστινιακό και  στο Κουρδικό.  Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας έχει διέξοδο μόνο   στο Αιγαίο, αφού η εγκατάσταση ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων στη Συρία (S-400) και στο Ιράν ( S-300 ), έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές της στα νοτιοανατολικά και ανατολικά σύνορά της.
Η ισλαμική τουρκική κυβέρνηση, αγωνίζεται να καταγράψει μια στρατιωτικό-διπλωματική επιτυχία , και φαίνεται ότι επέλεξε το Αιγαίο, εκτιμώντας ότι η ελληνική αντίδραση θα είναι περιορισμένη, επειδή η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή θέση, λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου