Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Παρεμβάσεις για τη Δυτική Θράκη

Είθισται η Τουρκική Κυβέρνηση να διορίζει επικεφαλής στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής,  διπλωματικό υπάλληλο , εθνικιστή και ανθέλληνα, ώστε να προωθεί το στόχο της Άγκυρας που είναι η αυτονομία , κατά το παράδειγμα του Κοσσόβου, της Θράκης.  Αψευδής μάρτυρας, η εμπρηστική ομιλία του Προξένου της Κομοτηνής σε πολιτιστική  εκδήλωση(!), όπου αποκάλυψε το ρόλο,  που του έχει αναθέσει το τουρκικό κράτος, για την Θράκη .  
Στην τελετή στα Ίψαλα, στα πλαίσια της διοργάνωσης ¨Αγώνας Δρόμου και Τιμής του Ατατούρκ,  μιλώντας ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζή ανέφερε πως μεταφέρει τα χαιρετίσματα των 150 χιλιάδων Δυτικοθρακιωτών Τούρκων  και συνέχισε λέγοντας : «Απευθυνόμαστε στην λογική αυτών που επισκεπτόμενοι την δυτική Θράκη και λένε πως δεν υπάρχουν Τούρκοι, αλλά μόνο μουσουλμανική μειονότητα.  Βρε πολιτικοί που νομίζετε πως θα γράψετε μόνοι σας την ιστορία, η μειονότητα στην Θράκη είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ. Η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης, έστω και ως μειονότητα, αν και καταδικασμένη να ζει μακράν της δημοκρατίας στην Ελλάδα, με περιορισμένες τις ελευθερίες της, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει γνώμη για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της. Να μην αμφιβάλει και να μην ανησυχεί κανείς για αυτό……¨»
Και η απάντηση: «Η Συνθήκη της Λωζάννης βασίζεται στην αμοιβαιότητα αφού αναφέρεται, ρητώς και κατηγορηματικώς, στους Μουσουλμάνους της Θράκης και τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Άρα, πάντα κατά την Συνθήκη της Λωζάννης, στην μεν Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, ενώ στην Τουρκία εθνική -και δη Ελληνική- μειονότητα. Το ότι η Ελλάδα, το 1991, αναγνώρισε το δικαίωμα ατομικού αυτοπροσδιορισμού, τούτο δεν σημαίνει ότι το δικαίωμα αυτό μπορεί ν’ ασκείται κατά τρόπο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και, επομένως, την Συνθήκη της Λωζάννης.» (Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου