Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ! Με αφορμή την επίθεση, σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, στους δίδυμους πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, καταθέτω την εξής προσωπική μαρτυρία.


ΒΑΡΣΟΒΙΑ 22-25 Σεπτεμβρίου 2002, ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. Καλύπτω δημοσιογραφικά, για τον Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 984» τις εργασίες της ΣΥΝΟΔΟΥ.
ΠΡΩΤΗ μέρα, «κλειστή» 5ωρη ενημέρωση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ (την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο τότε ΥΠΕΘΑ Γιάννος Παπαντωνίου), από τον αμερικανό υπουργό Ντ. Ράμσφελντ. Μόλις επιτέλους τέλειωσε η «ενημέρωση» και αποχωρούσαν οι Υπουργοί, πλησίασα τον Γ. Παπαντωνίου και τον ρώτησα, «τι έλεγε τόση ώρα ο αμερικανός;». Ο Γ. Παπαντωνίου ήταν κάτωχρος, τρομοκρατημένος, με κοιτούσε με ένα ύφος απλανές και μου απάντησε ψιθυριστά. «Το ΙΡΑΚ , ο Σανταμ Χουσείν, διαθέτει φοβερά χημικά όπλα και θα τα χρησιμοποιήσει να καταστρέψει χώρες του ΝΑΤΟ. Οι αμερικανοί δεν αστειεύονται. Πάμε για Πόλεμο». (δήλωση που μετέδωσα αμέσως από το Δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας)
Ακολούθησε , λίγους μήνες αργότερα, η αμερικανο- βρετανική στρατιωτική επέμβαση σε Ιράκ και Αφγανιστάν. «Λεπτομέρεια», ΠΟΤΕ δεν βρέθηκε το «φοβερό και τρομερό» χημικό οπλοστάσιο του Σαντάμ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου