Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2017

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΣΗΜΕΡΑ (13 Μαρτίου 1987- 2017)

  Διαπιστευμένος διπλωματικός και στρατιωτικός συντάκτης!! Τα πρώτα άρθρα μου   δημοσιεύονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» και στο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα». Από το 1992 μέχρι το 2001 συνεργάστηκα   με την εφημερίδα «Το Παρόν» (στρατιωτικός συντάκτης) και με το περιοδικό «ΑΡΔΗΝ». Από το 1994 μέχρι το 2004   ήμουν   στην βασική συντακτική ομάδα του περιοδικού «Θητεία». (Έκδοση   του ΥΠ.ΕΘ.Α.). Από το 1995 μέχρι και το 2001 στο περιοδικό   «Η ΘΗΤΕΙΑ» και στην εφημερίδα "Το Παρόν",   δημοσιεύονται ρεπορτάζ από την παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα Βαλκάνια, καθώς και ραδιοφωνικές ανταποκρίσεις μου για τον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984. Ήμουν εκεί σε αυτή την πολύ ταραγμένη περίοδο για τα Βαλκάνια και κατέγραψα,   ως δημοσιογράφος – στρατιωτικός ανταποκριτής,   την ελληνική στρατιωτική παρουσία, στα Τίρανα, στoν Αυλώνα, στο Ελμπασάν,   στο   Κούκες (Αλβανία), στο Σεράγεβο και στο Βίσοκο (Βοσνία – Ερζεγοβίνη), στην Πρίστινα   και στην   Μιτροβίτσα (Κόσοβο) και Σκόπια, Τέτοβο

Εκρηκτική η κατάσταση βόρεια των συνόρων μας

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση   Η βαθύτατη πολιτική κρίση στα Σκόπια παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις,   τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Κόσσοβο , ενώ ο Αλβανικός αλυτρωτισμός ελλοχεύει και στοχεύει στην ανατροπή του υφιστάμενου συνοριακού καθεστώτος στη Βαλκανική. Οι Αλβανοί ζητούν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ και οι Σέρβοι της Ρωσίας .   Ο αλβανικός εθνικισμός υποδαυλίζει την πολύ σοβαρή κρίση που υπάρχει στα Σκόπια και στο Κόσσοβο. Οι Αλβανοί προωθούν με κάθε μέσο   την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» και επομένως, χώρες με πολυπληθείς αλβανικούς πληθυσμούς είναι   «ευάλωτες» σε φαινόμενα αλυτρωτικού εθνικισμού, όπως    η Σερβία, η π. Γ.Δ. Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα.

Αν η Τουρκία προκαλέσει «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο…

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση Η αντιμετώπιση μιας σοβαρής εθνικής απειλής, θα πρέπει να έχει ιδεολογικο- κομματικό   «χρώμα» ή πατριωτικό (υπερκομματικό); Και σε ποια περίπτωση η Εθνική στρατηγική θα πρέπει να είναι αποχρωματισμένη από ιδεολογικά στερεότυπα και κομματικές στοχεύσεις; Αφού απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα,   πάμε παρακάτω. Στην ερώτηση, αν υπάρχει πιθανότητα ενός «θερμού» (στρατιωτικού) επεισοδίου στο Αιγαίο, η απάντηση είναι μάλλον   θετική. Και μάλιστα, η Ελλάδα, δεν θα είναι η χώρα που θα το προκαλέσει.   Η ένταση στο Αιγαίο, είναι σχεδιασμένη από το στενό επιτελείο του προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν και θα κλιμακώνεται,   καθώς θα πλησιάζει η 16η Απριλίου, ημερομηνία Δημοψηφίσματος στην Τουρκία, όπου εφόσον επικρατήσει το «ΝΑΙ»,   ο   τούρκος Πρόεδρος θα μετατραπεί σε Σουλτάνο.