Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμπάργκο στην πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία

«Εμπάργκο στην πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών του αμερικανικού  Κογκρέσου και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.
Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας υιοθέτησε ,  νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής ύψους 716 δισεκ. δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνεται μέτρο,  για να εμποδισθεί η Τουρκία να αγοράσει τα υπερσύγχρονα μαχητικά  αεροσκάφη  stealth F-35.
 Στην απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας,  γίνεται στην στρατιωτική συμφωνία ΡΩΣΙΑΣ –ΤΟΥΡΚΙΑΣ για την αγορά του ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικού συστήματος  των S-400, αλλά  και στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα που κρατείται στις τουρκικές φυλακές .
Στην απόφαση της αμερικανικής γερουσίας , εικάζεται ότι, είναι σημαντικός  ο ρόλος του πανίσχυρου  λόμπι των   Ισραηλινών, αλλά και των ελληνοαμερικανών πολιτικών και των επιχειρηματιών.
Η Τουρκία,  περίμενε να αρχίσει να παραλαμβάνει   τα μαχητικά αεροσκάφη F-35,  από τις 20  Ιουνίου. Το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία,  ισχύει μέχρι να συνταχθεί Η έκθεση για τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Την τελική απόφαση όμως, θα πάρει ο αμερικανός Πρόεδρος.
Το ενδιαφέρον είναι ότι, η Τουρκία, δεν είναι πελάτης των αμερικανικών  πολεμικών Βιομηχανιών,  αλλά είναι μια συμπαραγωγός χώρα του αεροσκάφους F-35.  Ίσως,  Η  ΑΠΟΦΑΣΗ του Κογκρέσου ,  να είναι και  ένα μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης,  ώστε  να επιλυθούν πολλά ζητήματα, που απασχολούν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Πάντως αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δηλώνουν αισιόδοξοι,  ότι η παράδοση των F-35 θα γίνει χωρίς προβλήματα, άλλωστε , το ίδιο βεβαιώνει και το πανίσχυρο Στρατιωτικο-Βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων, αλλά για την διαμόρφωση ισχυρών συμμαχιών.  Η Ελλάδα έχει Στρατηγικές συμμαχικές σχέσεις Με την Αμερική και το Ισραήλ και την Αίγυπτο, την ίδια ώρα, που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε περιδίνηση,  εξαιτίας  της αναθεωρητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.
Τέλος, ο  Ρόμπερτ Μενέντεζ,  κορυφαίος Βουλευτής του αμερικανικού Δημοκρατικού κόμματος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας , εισήγαγε νομοσχέδιο για τον τερματισμό του εμπάργκο όπλων,  που επέβαλαν οι ΗΠΑ το 1987 στην Κύπρο και δήλωσε,  ότι η Κύπρος έχει αποδειχθεί αξιόπιστος σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών» (ΤΟ ρεπορτάζ, όπως το μετέδωσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα