Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

κείμενο συμπαράστασης των δυο ελλήνων στρατιωτικών, προς ΥΠΟΓΡΑΦΗ

(κείμενο συμπαράστασης των δυο ελλήνων στρατιωτικών, προς ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ δημοσιογράφους, καταρχήν από τους στρατιωτικούς και διπλωματικούς συντάκτες, αλλά  και οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος δημοσιογράφος , εν ενεργεία ή συνταξιούχους,  είναι ευπρόσδεκτος και μας τιμά η υπογραφή του.)
Η παρατεταμένη προφυλάκιση των δυο ελλήνων στρατιωτικών,  σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, χωρίς μάλιστα να έχει απαγγελθεί σε βάρος τους  κατηγορία  από τις δικαστικές αρχές της Τουρκίας ,  προκαλεί , εκτός των άλλων και ζητήματα παραβίασης βασικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Επειδή η Τουρκία έχει , ως μη  έδει,  πολιτικοποιήσει στο έπακρον το ζήτημα, προτείνοντας   ξεκάθαρα την ανταλλαγή των δυο παράνομα προφυλακισμένων ελλήνων  στρατιωτικών  με τους 8 τούρκους στρατιωτικούς, που έχουν ζητήσει και  έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα,  με αμετάκλητη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Επειδή η ομηρία των δυο ελλήνων στρατιωτικών χρησιμοποιείται,   ως μέσο εκβιασμού σε βάρος της Ελλάδας , αλλά και για τον  φανατισμό της τουρκικής κοινής γνώμης, μέσω της επικοινωνιακής προβολής εθνικιστικών – λαϊκών προταγμάτων, ενόψει μάλιστα των κρίσιμων εκλογών στην Τουρκία.
Επειδή οι δυο έλληνες στρατιωτικοί είναι και στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ και πολίτες της Ε.Ε.
Εμείς οι εργαζόμενοι στα ελληνικά  ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά καταδικάζουμε απερίφραστα την συμπεριφορά  των τουρκικών αρχών σε βάρος των δυο ελλήνων στρατιωτικών του   Ανθυπολοχαγού  Άγγελου Μητρετώδη  και του Λοχία ΕΠ.ΟΠ. Δημήτρη Κουκλατζή, και ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή  τους, χωρίς όρους και  προϋποθέσεις.
 *
   οι υπογράφοντες Δημοσιογράφοι

Χρήστος Καπούτσης (Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984, μέλος ΕΣΠΗΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου