Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Η συμμετοχή των Ε.Δ. στην ανακούφιση των πυρόπληκτων σε ΡΑΦΗΝΑ-ΜΑΤΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Εξακολουθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων στην ΘΑΛΆΣΣΙΑ περιοχή της Ραφήνας και ευρύτερα. Παραμένει και συντονίζει τις έρευνες μια  Φ/Γ ,  καθώς και δύτες και βατραχάνθρωποι του Π.Ν. Και οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να εξαντληθεί ο κατάλογος των αγνοούμενων.
Προσωπικό και Μηχανήματα τους Στρατού, εργάζονται πυρετωδώς, για τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές, ώστε , στην περίπτωση που θα εκδηλωθούν καταιγίδες, να αποτραπούν και πλημμυρικά φαινόμενα.
 Δυο στρατιωτικά μαγειρεία  παρασκευάζουν και διαθέτουν  500 μερίδες φαγητού καθημερινά στους πυρόπληκτους και στα συνεργεία που εργάζονται στην περιοχή και σε εθελοντές.
Τα εναέρια μέσα  του Στρατού και της Αεροπορίας, πραγματοποιούν συνεχώς πτήσεις επιτήρησης σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα  σε περιοχές με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.
Μηχανικοί του Στρατού μετέχουν στις επιτροπές των  αρμοδίων υπουργείων για το νέο πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής ΡΑΦΗΝΑΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΑ και θα διατεθούν και όσα μηχανήματα  ζητηθούν.
 ΤΟ ΥΠΕΘΑ θα μετέχει στις εργασίες αποκατάστασης  των ζημιών των Καμένων σπιτιών, του  ξεμπαζώματος των ρεμάτων,  του γκρεμίσματος των εμποδίων προς τις ακτές (θα πέσουν μάντρες  και συρματοπλέγματα)  και στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός πληρέστατου  σχεδίου  πυρασφάλειας.
Διότι, πέρα από τις αυταπόδεικτες ελλείψεις και ανεπάρκειες  του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς σε ΡΑΦΗΝΑ-ΜΑΤΙ- ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ είναι και ο ρόλος και η συμμετοχή στην πολύπλευρη καταστροφή, ανθρωπιστική και περιβαλλοντική,  του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου αποχαρακτηρισμού των δασών, της αναγνώρισης και νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και των αλλαγών χρήσης της γης, κυρίως σε προεκλογικές περιόδους.
Και όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της επομένης μέρας της τραγωδίας, φυσικά,  υπό το πρίσμα της ανθεκτικότητας της πυροπαθούς κοινωνίας, της ανοχής ή  και της συναίνεσης,  σε αλλαγές με σαφές οικολογικό πρόσημο, που πιθανόν όμως, να θίγουν ιδιωτικά μικροσυμφέροντα.  (Ρεπορτάζ όπως το μετέδωσα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984) Χρήστος ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου