Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η συμμετοχή των Ε.Δ. στην ανακούφιση των πυρόπληκτων σε ΡΑΦΗΝΑ-ΜΑΤΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Εξακολουθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων στην ΘΑΛΆΣΣΙΑ περιοχή της Ραφήνας και ευρύτερα. Παραμένει και συντονίζει τις έρευνες μια  Φ/Γ ,  καθώς και δύτες και βατραχάνθρωποι του Π.Ν. Και οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να εξαντληθεί ο κατάλογος των αγνοούμενων.
Προσωπικό και Μηχανήματα τους Στρατού, εργάζονται πυρετωδώς, για τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές, ώστε , στην περίπτωση που θα εκδηλωθούν καταιγίδες, να αποτραπούν και πλημμυρικά φαινόμενα.
 Δυο στρατιωτικά μαγειρεία  παρασκευάζουν και διαθέτουν  500 μερίδες φαγητού καθημερινά στους πυρόπληκτους και στα συνεργεία που εργάζονται στην περιοχή και σε εθελοντές.
Τα εναέρια μέσα  του Στρατού και της Αεροπορίας, πραγματοποιούν συνεχώς πτήσεις επιτήρησης σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα  σε περιοχές με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.
Μηχανικοί του Στρατού μετέχουν στις επιτροπές των  αρμοδίων υπουργείων για το νέο πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής ΡΑΦΗΝΑΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΑ και θα διατεθούν και όσα μηχανήματα  ζητηθούν.
 ΤΟ ΥΠΕΘΑ θα μετέχει στις εργασίες αποκατάστασης  των ζημιών των Καμένων σπιτιών, του  ξεμπαζώματος των ρεμάτων,  του γκρεμίσματος των εμποδίων προς τις ακτές (θα πέσουν μάντρες  και συρματοπλέγματα)  και στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός πληρέστατου  σχεδίου  πυρασφάλειας.
Διότι, πέρα από τις αυταπόδεικτες ελλείψεις και ανεπάρκειες  του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς σε ΡΑΦΗΝΑ-ΜΑΤΙ- ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ είναι και ο ρόλος και η συμμετοχή στην πολύπλευρη καταστροφή, ανθρωπιστική και περιβαλλοντική,  του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου αποχαρακτηρισμού των δασών, της αναγνώρισης και νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και των αλλαγών χρήσης της γης, κυρίως σε προεκλογικές περιόδους.
Και όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της επομένης μέρας της τραγωδίας, φυσικά,  υπό το πρίσμα της ανθεκτικότητας της πυροπαθούς κοινωνίας, της ανοχής ή  και της συναίνεσης,  σε αλλαγές με σαφές οικολογικό πρόσημο, που πιθανόν όμως, να θίγουν ιδιωτικά μικροσυμφέροντα.  (Ρεπορτάζ όπως το μετέδωσα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984) Χρήστος ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Προπηλακίστηκε άγρια ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος

Στη λίμνη της Βουλιαγμένης, κάποιοι από τους λουόμενους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου , του επιτέθηκαν φραστικά, με χυδαίες εκφράσεις, όπως «γουρούνι», «μαλάκα» και άλλες χυδαιότητες. Η ώρα ήταν 2.45 και τον ρωτούσαν, γιατί είναι εκεί , για μπάνιο στη Λίμνη και όχι στο γραφείο του εργαζόμενος, όπως θα έπρεπε κατά τη γνώμη των υβριστών λουομένων. Μάλιστα στις ύβρεις πρωτοστατούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που όπως μάθαμε απολαμβάνει τη μεγάλη σύνταξη του μακαρίτη και τα ενοίκια από 15 διαμερίσματα. Ο Θ.Πάγκαλος δεν αντέδρασε στις ύβρεις (!!!) και αποχώρησε από τη Λίμνη. Ζήτησε όμως τον Διευθυντή και επειδή αυτός απουσίαζε, σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε  ΧΕΙΡΟΔΙΚΩΝΤΑΣ , στον πρώτο υπάλληλο που βρήκε μπροστά του, ένα άνθρωπο 72 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία). Ο κ. Αντιπρόεδρος ζητούσε ευθύνες από τον υπάλληλο, διότι επέτρεψε στην κυρία να μπει στην Λίμνη!!! Και η απάντηση του υπαλλήλου ήταν διότι πλήρωσε εισιτήριο…

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...