Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων


Είναι τεράστιο και αναγνωρίσιμο το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά στους κατοίκους της μεθορίου και των μικρών νησιών του Αιγαίου.
Στο πλαίσιο της προσφοράς  των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται το έργο της αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κρήτη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τοποθετήθηκαν από το Μηχανικό, δυο γέφυρες τύπου  BELLEY στην περιοχή του Νομού Χανίων.

τοποθέτηση γιατρών – οπλιτών: Σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας, τοποθετήθηκαν δέκα (10) ιατροί οπλίτες. Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης  στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του Υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα, οι ιατροί οπλίτες, τοποθετούνται: Στο ΠΠΙ Σικίνου, στο  ΠΠΙ Τήλου, στο  ΠΙ Καλλιθέας (ν. Σάμου), στο ΠΙ Αρχοντοχωρίουευθύνης ΚΥ Μύτικα (Ν. Αιτωλοακαρνανίας), στο ΠΠΙ Βασιλικάδων ευθύνης ΚΥ Σάμης (ν. Κεφαλλονιά), στο ΕΠΙ Αερολιμένα Κεφαλλονιάς, στο ΠΙ Καλλιανίου ευθύνης ΚΥ Τροπαίων (Ν. Αρκαδίας), στο ΠΙ Βαλαώρας ευθύνης ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας (Ν. Ευρυτανίας), στο ΠΠΙΧρυσομηλιάς (ν. Ικαρία) και στο ΠΙ Αρτοτίνας (Ν. Φωκίδας).

Η προσφορά του ΓΕΣ: Κατά το μήνα Φεβρουάριο 2019, σημαντική  ήταν  η εκτέλεση κοινωφελών έργων σε όλη την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω δράσεις:

- Επισκέψεις ιατρικών κλιμακίων για προληπτική εξέταση κατοίκων, ενημέρωση μαθητών σε ενέργειες Πρώτων βοηθειών καθώς επίσης και εργασίες βελτίωσης σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων, σε χωριά  της Θράκης.

- Εργασίες αποχιονισμού των δρομολογίων στους οικισμούς Χώρα και Παλαιά Πόλη, στην περιοχή Κρημνιότησα και στην επαρχιακή οδό Αλώνια – Καμαριώτισσα της νήσου Σαμοθράκη.
- διατέθηκαν μηχανήματα ΜΧ του 79 ΤΜΧΕΘ, για αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας στις Δημοτικές Κοινότητες Μυτιληνιών, Μαραθοκάμπου και Κουμαιίκων, καθώς και για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Αμφίλυσου (περιοχή ευθύνης ΑΣΔΕΝ).
Επίσης, ο Στρατός Ξηράς, εκτέλεσε με ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞ ΑΣ), 21 αποστολές αεροδιακομιδής, για τη μεταφορά 31 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων, κατά ημέρα και νύχτα.
Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, παρέχουν σε καθημερινή βάση υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.).
  Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: Ενδεικτικά για το  πρώτο 10ημερο  του Μαρτίου , η κοινωνική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας είναι:
Για Αεροδιακομιδές  
Η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:
    Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 ασθενή από την Κω στο Ηράκλειο.
 Για Αεροδιακομιδές,
    Ένα (1) C-130 μετέφερε 1 ασθενή από τη Θεσσαλονίκη στην Ελευσίνα.
    Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 νεογνό, 1 παιδί και 1 ασθενή από τη Σάμο και τη Σαντορίνη στην Ελευσίνα.
    Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 παιδί και 1 ασθενή από την Ικαρία στην Ελευσίνα.
    Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 βρέφος και 1 ασθενή από την Κω στην Ελευσίνα.
Για Αεροπυρόσβεση:     Δύο (2)  CL-415 εκτέλεσε αποστολή αεροπυρόσβεσης στην Ιστιαία Ευβοίας

Επίσκεψη στην Αμοργό
Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, κλιμάκιο Υγειονομικού Προσωπικού του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) ,  επισκέφθηκαν τη νήσο Αμοργό, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους του νησιού.
Το κλιμάκιο αποτελούνταν από έντεκα (11) Αξιωματικούς ιατρούς ειδικοτήτων Οφθαλμίατρο, Δερματολόγο, Ακτινολόγο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Πνευμονολόγο, Νευρολόγο, Χειρούργο, Καρδιολόγο, Ωτορινολαρυγγολόγο και Γυναικολόγο, μία (1) Αξιωματικό Νοσηλεύτρια και τρεις (3) Υπαξιωματικούς Βοηθούς Νοσοκόμους.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν τριακόσιες εβδομήντα (370) ιατρικές επισκέψεις, τριάντα έξι (36) υπερηχογραφικοί έλεγχοι και έξι (6) ιατρικές εξετάσεις κατ΄ οίκον.

 Χρήστος Καπούτσης
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα