Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ νέο ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ
 Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ, μια πολύ σημαντική Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας  και Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.
Στη Σύνοδο αυτή συζητήθηκαν ΟΛΑ τα θέματα μετεξέλιξης και μετασχηματισμού  της Ατλαντικής Συμμαχίας. Ουσιαστικά ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες  των αποφάσεων,  που θα πάρουν οι πολιτικοί  ηγέτες στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ , που θα γίνει στις 19-20 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα.
Πιο συγκεκριμένα, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Συμμαχίας συζήτησαν το νέο στρατηγικό δόγμα, τη νέα δομή δυνάμεων, το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασφάλειας, τη μεταρρύθμιση των οργανισμών της Συμμαχίας και  τις σχέσεις ΝΑΤΟ- ΕΕ.
Ένα νέο ΝΑΤΟ δημιουργείται, που δεν θα έχει καμιά σχέση με τον δυσκίνητο στρατιωτικό μηχανισμό του παρελθόντος.
Δημιουργείται ένας  πανίσχυρος πολιτικο-στρατιωτικός μηχανισμός, που θα έχει τη δυνατότατα παρέμβασης σε οποιοδήποτε σημείο του Πλανήτη, εκεί όπου κατά την άποψη των ηγετών του ΝΑΤΟ απειλείται η σταθερότητα,   δηλαδή τα συμφέροντα της Δυτικής Συμμαχίας (ο συνασπισμός κρατών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.).
Στην εισήγησή  του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ.Ράσμουσεν, διευκρινίζοντας το νέο  δόγμα του ΝΑΤΟ, είπε ότι  πέρα από τη συλλογική άμυνα (παραμένει σε πλήρη ισχύ το άρθρο 5), θα πρέπει το ΝΑΤΟ να αναλαμβάνει στρατιωτικές  αποστολές, όπως στο Αφγανιστάν.
Επίσης συζητήθηκε η  πρόταση για  την επέκταση του υπάρχοντος συστήματος τακτικής αντιπυραυλικής άμυνας , για να καλύψει τα εδάφη των χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας,  ώστε να προστατεύονται από επιθέσεις από το Ιράν ή τη Βόρειο Κορέα.  Και το εντυπωσιακό είναι ότι οι υπουργοί ΝΑΤΟ, πρότειναν να  συμμετάσχει και η Ρωσία στα σχέδια του ΝΑΤΟ,  για την αντιπυραυλική ασπίδα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, οι πύραυλοι πρόκειται να εγκατασταθούν στη Μαύρη Θάλασσα και στις ανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές της Τουρκίας.

Στην κοινή Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Ελλάδας εκπροσώπησαν, οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας ΕΥΑΓ. Βενιζέλος και Εξωτερικών Δ.Δρούτσας,  που σε δηλώσεις τους επεσήμαναν ότι, στην παρούσα φάση της διαδικασίας, τα σχέδια αλλαγών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται υπό επεξεργασία,  ανταποκρίνονται στις επιλογές που έχει κάνει η χώρα μας.

Σχόλια

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΑΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
    ================================================


    ΩΡΕ ΖΑΓΑΡΙ ΜΠΟΥΚΑΛΑ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”: “Εκτός γηπέδου, Tου Παντελή Μπουκάλα

    Κι έπειτα: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» κι ό,τι άλλο μοβόρικο και ρατσιστικό περνούσε από το κεφάλι των ελληνοκαπηλικότατα ωρυομένων (α, και το «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», ακροδεξιό πια). Και το πιτσιρίκι, το αλβανάκι που δεν θα γίνει λέει ποτέ ελληνάκι, το πήρε το παράπονο. Και τους φίλους του μαζί, τα ελληνάκια που δεν θέλουν να είναι ελληνάκια με τον τρόπο που αποφασίζουν και διατάσσουν οι νεοναζιστές.



    ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ .
    ΩΡΕ ΖΑΓΑΡΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΒΑΝΑΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΚΙ .
    ΓΙΑΤΙ ΩΡΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΚΙ , ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΑΚΙ .
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΑΔΟΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΥΛΑΣ ΩΡΕ ΤΟ ΑΛΒΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΛΒΑΝΑΚΙ
    ΑΥΤΟ ΡΕ ΖΑΓΑΡΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΤΡΙΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΚΕΡΝΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ .

    ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ ΩΡΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...

Ο Κουρτ Γκέντελ Godel ΚΑΙ Το θεώρημα της μη πληρότητας και οι πεπερασμένες δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού

ο Godel έδειξε ότι σε οποιοδήποτε τυπικό σύστημα, υπάρχει πάντα μια δήλωση για τους φυσικούς αριθμούς που είναι αληθινή, αλλά που δεν μπορεί να αποδειχθεί στο σύστημα. Με άλλα λόγια, τα μαθηματικά δεν θα είναι ποτέ το αυστηρό κι ακλόνητο σύστημα που οι μαθηματικοί ονειρεύονταν επί χιλιετίες. ο πολυπόθητος στόχος της διαμόρφωσης ενός τέλειου τυπικού συστήματος αποκαλύπτεται ότι είναι χιμαιρικός. Όλα τα τυπικά συστήματα - τουλάχιστον αυτά που είναι αρκετά ισχυρά να είναι ενδιαφέροντα - αποδεικνύονται ελλιπή επειδή είναι σε θέση να διατυπώσουν δηλώσεις που λένε για το εαυτό τους ότι δεν μπορούν να αποδειχθούν. Αυτό, εν συντομία, εννοούμε όταν λέμε ότι ο Godel το 1931 κατέδειξε τη «μη πληρότητα των μαθηματικών». Δεν είναι ακριβώς τα μαθηματικά τα ίδια που δεν έχουν πληρότητα, αλλά οποιοδήποτε τυπικό σύστημα που προσπαθεί να συλλάβει όλες τις αλήθειες των μαθηματικών σε πεπερασμένο σύνολό αξιωμάτων και κανόνων . Ίσως πλέον αυτό να μη μας κλονίζει τόσο, αλλά για τους μαθηματικούς στ...